Visa aandelen

Visa: beste manier om te betalen en betaald te worden

Visa aandelenVisa is een wereldwijd technologiebedrijf wat bedrijven, consumenten, banken en overheden in staat stelt om digitale valuta te gebruiken. Met de hedendaagse technologie en innovatie is er tegenwoordig steeds meer mogelijk op het gebied van digitale betaling. Dat is u vast niet ontgaan. Sinds 1958 werkt Visa er hard aan om de beste manier te zijn waarop betaald wordt en wordt betaald, overal en voor iedereen. En zo blijkt, met succes!

Het handelen in Visa-aandelen kan dus zeker interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl helpen u graag om dit op eenvoudige wijze te doen. U kunt uzelf aanmelden bij een betrouwbare broker. De CFD-aanbieder Plus500 maakt het mogelijk om op simpele wijze aan- en verkooptransacties te verrichten. Superhandig wanneer u ook mee wilt profiteren van een enorm groeiend bedrijf zoals het allom bekende Visa!

Visa kopen/verkopen? Open een account bij Plus500! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Over Visa

Het doel van Visa is om de levens en de economieën over de hele wereld te verbeteren. Dit doen ze door het insluiten van achtergestelde groepen tot het helpen in tijden van crisis. Visa wil iedereen een zo veilig en naadloos mogelijke betalingservaring geven. En dat ze dit uitstekend afgaat, is verderop te zien in de cijfers. In 2017 is de omzet in tegenstelling tot 2016 met bijna 22% gestegen. De analisten verwachten dat de omzet aankomende jaren met nagenoeg hetzelfde percentage zal stijgen.

Visa begon hun reis zoals gezegd in 1958. In datzelfde jaar lanceerde de Bank of America het eerste consumenten creditprogramma in de VS. Dit zowel voor de kleine en middelgrote handelaren en de consumenten uit de middenklasse. Ook werd de BankAmericard gelanceerd. Het was de eerste kaart met een zogeheten revolving creditfunctie. Wij kennen dit als een doorlopend krediet, wat geen vast aantal betalingen heeft. Tegenwoordig heeft bijna iedereen bijvoorbeeld een creditcard.

Al snel groeide het bedrijf verder en zijn er gedurende de jaren verschillende mijlpalen bereikt. Zo groeide het bedrijf vooral op internationaal niveau in 1974. Met de introductie van de debit card in 1975 werd het bedrijf groter en groter. In 1976 veranderde de naam BankAmericard naar Visa. Visa klinkt in alle talen hetzelfde. Een van de belangrijkste redenen om deze naam te hanteren. Die naamswijziging heeft er vandaag de dag voor gezorgd dat nagenoeg iedereen het bedrijf kent.

 

Zero Liability beleid

In het jaar 2001 slaagde Visa erin om 1 miljard kaarten uit te geven en lanceerde het bedrijf het Zero Liability beleid. Kaarthouders konden met dit beleid beschermd worden tegen aansprakelijkheid voor betalingsfraude. Drie jaar later overtroefde het totale debit volume van Visa het volledige globale kredietvolume. In datzelfde jaar introduceerde Visa het Advanced Authorization, waarmee in werkelijkheid een risicoscore geanalyseerd en toegewezen kon worden op elke Visa transactie.

Verschillende regionale bedrijven over de hele wereld werden in 2007 samengevoegd tot Visa Inc. Het jaar erop maakte Visa een van de grootste beursintroducties uit de geschiedenis. Het V-symbool verscheen op de New York Stock Exchange. Ook lanceerde Visa in hetzelfde jaar een mobiel platform om de acceptatie van mobiele betalingen en de diensten met toegevoegde waarde te versnellen.

In 2014 konden kopers met de Visa check out op eenvoudige en veilige wijze online betalen. En dat met slechts enkele klikken. Twee jaar daarna werd de acquisitie van Visa Europe afgerond. Visa Inc en Visa Europe werden in dat jaar verenigd als wereldwijd bedrijf. En met succes! Vandaag de dag maken miljoenen mensen namelijk gebruik van de services en producten van Visa.

 

Visa Cijfers

Het jaar 2018 is al even bezig. Visa is op dit moment al in meer dan 200 landen en gebieden actief. Ze leveren services en producten die op elk toestel (denk aan tablets, laptops, mobiele telefoons etc) beschikbaar zijn. Laten we hieronder eens kijken naar de cijfers van Visa. Steeds meer mensen betalen elektronisch en dat is terug te zien in de cijfers. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar behoorlijk van geprofiteerd. Niet voor niets steeg de nettowinst in 2017 met bijna 12%.

 201520162017201820192020
Omzet13 88015 08218 35820 49222 77025 407
Nettowinst6 3285 9916 69910 44811 78013 355
Koers/winst verhouding2733,337,628,324,521
Winst per aandeel ( $ )2,582,482,84,495,26,04
Dividend per aandeel ( $ )0,480,590,690,840,950,91
Dividendrendement0,69%0,71%0,66%0,66%0,75%0,71%

De winstmarges zullen de komende jaren behouden blijven, verwachten de analisten. Een Visa-aandeel koopt u op dit moment voor een bedrag van 129,26 dollar. Dat staat gelijk aan een koers/winstverhouding van om en nabij de 28. De koers/winstverhouding zal er aankomende jaren nog beter uit gaan zien. Het kopen van Visa-aandelen lijkt dus zeker een mooie belegging.

 

Visa aandelen: langer vasthouden?

Het gaat hier duidelijk om een groeiaandeel. Hierdoor kan het verstandig zijn om uw Visa-aandelen over een langere tijd vast te houden. Het is een strategie die ook wel de buy en hold strategie wordt genoemd. Uiteraard maakt u hierin volledig uw eigen beslissing. Beleg ten alle tijden met geld wat u ook echt kunt missen.

Wij van aandelenkopen.nl denken graag met u mee en maken het kopen van aandelen makkelijker voor u. Plus500 is onze uiterst betrouwbare partner daarin. Bij Plus500 kunt u de Visa-aandelen op eenvoudige wijze in uw beleggingsportefeuille opnemen. Zo kunt u binnen de kortste keren al meedoen met handelen op de beurs. *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Houd er wel rekening mee dat Visa-aandelen in dollars zijn genoteerd. U loopt dus valutarisico. Maak hier eenvoudig een persoonlijke account aan. Dit kan al met een bedrag van slechts 100 euro. Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag!

 

Geef een reactie