Google
Google

Vapiano

Vapiano beursgang? Lees er hier alles over!

Vapiano is een Duitse pizza- en pastaketen die het mogelijk maakt om tegen relatief lage prijzen een lekkere Italiaanse hap te kunnen eten. Zelf al eens bij Vapiano gegeten? Ga dat eens doen! Zeker een aanrader. Het is zeer waarschijnlijk dat Vapiano al dit jaar naar de beurs gaat. Doe ook mee met deze beursgang!

Vapiano aandelen kopen? Begin hier!

 

Over Vapiano

Vapiano is een Duitse pizza- en pastaketen die is opgericht in 2002. Het eerste restaurant werd geopend in Hamburg. Sinds de oprichting is Vapiano hard gegroeid. Op dit moment zijn er 185 verschillende restaurants waar gasten voor een bescheiden bedrag terecht kunnen voor een lekkere Italiaanse maaltijd. De 185 vestigingen bevinden zich in 30 verschillende landen op 5 verschillende continenten. In Nederland zijn er 8 vestigingen die zich bevinden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

Elke Vapiano vestiging ziet er uniek uit, maar het principe is altijd hetzelfde. Er zijn lange eikenhouten tafels die uitnodigen om contact te maken met vrienden, familie of andere gasten. De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelt. Vapiano probeert een geweldige ervaring aan zijn gasten te bieden en om eerlijk te zijn lukt dit aardig.

Midden in het restaurant is het mogelijk om pasta, pizza, antipasti of salades te bestellen bij de chefkok. Ter plekke worden alle gerechten voor uw neus voorbereid. Het leuke van dit concept is dat het mogelijk is om uw gerecht precies naar uw wensen te laten aanpassen. Heeft u geen zin in kaas? Dan laat u de kaas achterwege. Liever wat meer pastasaus uw gerecht? Geen probleem, gewoon even aangeven! Op tafel staan verse tuinkruiden. Deze staan er niet alleen voor de sier, maar maken het mogelijk om uw gerecht nog smaakvoller te maken.

Naast pasta, pizza, antipasti of salades is het ook mogelijk om gebruik te maken van de bar. Bestel wijn, bier, longdrinks, likeuren of maak gebruik van de uitgebreide selectie frisdranken. Al met al is Vapiano echt een restaurant dat u eens moet uitproberen!

   

De Vapiano beursgang!

Het is de bedoeling dat Vapiano nog dit jaar naar de beurs gaat. Door de beursgang is het mogelijk om het aantal vestigingen in de periode tot eind 2020 naar 330 te brengen. Het kapitaal dat vrijkomt door de beursgang maakt het ook mogelijk om de afhaal- en bezorgmogelijkheden verder uit te breiden. Het management heeft interesse om ook veel vestigingen in de VS neer te zetten. Ze hebben hoge verwachtingen van de mogelijkheden die daar liggen. Misschien wordt Vapiano wel het nieuwe Subway?

CEO Jochen Halfmann zei in een toelichting het volgende: “In de afgelopen 15 jaar zijn we succesvol gegroeid als private onderneming en vandaag de dag zitten we in de unieke positie om te profiteren van de verwachte groei binnen het fast casual dining segment”

Tussen 2014 en 2016 wist Vapiano de omzet met 28% per jaar te laten toenemen. In 2016 kwam de omzet uit op €250 miljoen. Het brutobedrijfsresultaat kwam in 2016 uit op €28,6 miljoen. Het is bij de beursgang de bedoeling om voor 85 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. Daarnaast zullen bestaande aandeelhouders ook hun aandelen verkopen, waardoor er bij de beursgang van Vapiano nog meer aandelen beschikbaar zullen komen.

Doe hier mee met de Vapiano beursgang!
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.