TUI aandelen

Tui aandelenTui aandelen kopen?

TUI Group is de grootste beursgenoteerde toerismegroep in de wereld. De groep is eigenaar van zes van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen. Deze maatschappijen zijn: TUIfly Nederland (voorheen Arke en ArkeFly), TUIfly Belgium, Jetairfly, TUIfly Nordic, Corsair International en Thomson Airways.

Het is de bedoeling om TUI Nederland en TUI België te laten samensmelten. Dit biedt verschillende synergievoordelen en zorgt ervoor dat de winstgevendheid van de multinational gaat verbeteren. Lees snel verder!

Tui CFD’s kopen/verkopen kan hier! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Tui

Het Duitse TUI is een grote multinational op het gebied van toerisme. Momenteel werken er 66.800 werknemers bij TUI in 130 verschillende landen. Er vinden samenwerkingen plaats met ruim 3500 reisagentschappen en 101 touroperators. TUI beschikt over meer dan 150 vliegtuigen in 6 luchtvaartmaatschappijen. We kennen TUI dan ook vooral vanwege de luchtdivisie. Naast de 130 vliegtuigen beschikt TUI echter ook nog over meer dan 300 hotels en 14 cruiseschepen. Een multinational met veel interessante mogelijkheden dus!

TUI is in 1968 opgericht als gevolg van een fusie tussen een aantal middelgrote bedrijven. De groei van TUI is de afgelopen jaren groot geweest. In 1972 werd besloten om ook te gaan participeren in hotelmerken. Sinds 2001 is TUI Group onderdeel van Preussag AG. Vanaf 2002 is de multinational volledig gereorganiseerd tot en toerismebedrijf. Meer weten? Bekijk dan de website van deze multinational.

 

TUI aandelen

Het is interessant om eens fundamenteel te kijken naar deze aandelen. We zien op de website van TUI de volgende cijfers: over het boekjaar 2016 wist TUI een omzet van €17,2 miljard te realiseren. De EBITA bedroeg €1,001 miljard. De groep is dus in staat winstgevend te zijn.

Momenteel staat de koers/winstverhouding van TUI aandelen op 29,39. Dit is vrij hoog en sommigen analisten zouden een bedrijf bij zo’n koers/winstverhouding niet aanraden. Het dividendrendement van 4,88% is wel iets waar u als belegger over tevreden kunt zijn. Het dividend per aandeel kwam in 2016 uit op €0,63 en zal in 2017 en 2018 op eenzelfde niveau liggen.

Als we naar de geschiedenis van deze aandelen kijken, kunnen we constateren dat dit aandeel best volatiel kan zijn. In maart 2002 betaalde u €35,57 voor een aandeel. In maart 2003 was de prijs per aandeel €8,17. Dat is een flinke daling in één jaar tijd. De laatste jaren is het aandeel iets stabieler, maar de mogelijkheid is altijd aanwezig dat het aandeel weer volatieler gaat worden. Vliegtuigmaatschappijen zijn over het algemeen sowieso volatiel. Hou hier rekening mee als u dit aandeel in uw portefeuille opneemt. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie