Google
Google

Tesla Motors aandelen

Wilt u Tesla Motors aandelen kopen?

Tesla motors aandelen

Tesla Motors Inc. is een Amerikaanse producent van elektrische auto’s. Tesla Motors heeft grote ambities m.b.t. de automarkt. Tesla wil een monopoly gaan creëren met de elektrische auto’s die ze produceren. Het hoofdkantoor van Tesla Motors bevindt zich in Palo Alto, Californië en de CEO van Tesla is Elon Musk.

De groei van Tesla Motors is enorm en momenteel werken er daarom al 14.000 mensen bij deze multinational. Ondanks de grote ambities is Tesla nog niet in staat geweest om echt winstgevend te worden. In 2016 wist Tesla een omzet van $7 miljard te realiseren. Bij de omzet werd een verlies geboekt van $675 miljoen. De reden dat er jaar na jaar verlies wordt geboekt zit hem in het feit dat Tesla erg veel investeert. Door te investeren is Tesla in staat om snel te groeien en haar ambities waar te maken. Eind 2015 beschikte Tesla overigens over een eigen vermogen van €1 miljard op een balanstotaal van €8 miljard.

Koop/verkoop hier uw Tesla Motors CFD’s! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Over Telsa Motors

Tesla Motors is in 2003 opgericht door Martin Eberhard en Marx Tarpenning. Het doel was een elektrische sportwagen op de markt te brengen. Na enige tijd kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Elon Musk is de mede-oprichter van PayPal en heeft hiermee een fortuin verdiend. Elon Musk besloot te investeren in Tesla Motors en dit gaf de onderneming een flinke boost. Tesla haalde vervolgens nog meerdere keren geld op bij investeerders om de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s te financieren.

Het hoofdkantoor van Tesla is gevestigd in Palo Alto (Californië) op een bedrijventerrein van de Stanford-universiteit. Het Europese distributiecentrum bevindt zich in Tilburg, hier is ook een assemblagefabriek gevestigd. Tesla heeft grote plannen voor de toekomst en dit willen ze ook zeker aan consumenten uit allerlei verschillende landen laten weten. Tesla wil een serieus alternatief worden voor luxe auto’s zoals Audi, Mercedes en BMW.

Het eerste model van Tesla is de Tesla Roadster. Dit is een volledig elektrisch aangedreven sportauto. De auto is gebouwd tussen 2008 en 2012 en er zijn zo’n 2400 exemplaren geleverd in 31 verschillende landen. Na de Tesla Roadster kwam in 2012 de Tesla Model S op de markt. Dit model was veel succesvoller dan de Roadster en met dit model kreeg Tesla veel naamsbekendheid. Sinds 2015 is Tesla bezig met de productie van Model X. Model X is een grotere versie van Model S. De elektrische SUV is één van de snelste SUV’s ter wereld en bevat uiteraard de laatste snufjes.

Het nieuwe model waar Tesla zich mee bezig houdt is Model 3. Deze elektrische compacte sedan werd gelanceerd op 31 maart 2016 en zal in 2017 in de VS en in 2018 in Europa worden geleverd. Deze auto zal zo’n $35.000 gaan kosten en beschikt over een actieradius van 350 km. Het is in 6 seconden mogelijk om van 0 naar 100 km/h te gaan. Model 3 is nu al een groot succes. Een paar dagen na de lancering hadden er al 230.000 mensen dit model besteld. Tesla zal met deze bestellingen alleen al een omzet van $8 miljard binnenhalen. De omzet en winst kunnen de komende jaren dus explosief gaan stijgen!

Tesla Motors is een erg interessant bedrijf om in de gaten te houden. Tesla kan het huidige autolandschap flink op z’n kop gaan zetten. Ook zijn er tegenwoordig veel geruchten dat Apple interesse heeft in een overname van Tesla. De overnamespeculaties hebben een positieve invloed op de koersontwikkelingen van Tesla.

 

Tesla Motors aandelen

Op 29 juni 2010 vond de beursgang van Tesla Motors plaats op de NASDAQ. Tesla verkocht 13,3 miljoen aandelen voor een introductiekoers van $17 per aandeel. Aan het eind van de eerste handelsdag stond het aandeel al op $23,89. Elon Musk verdiende zelf $15 miljoen aan de beursgang van Tesla door eigen aandelen te verkopen. In 2010, 2011 en 2012 waren de aandelen relatief stabiel, maar in 2013 en 2014 explodeerde de koers tot wel $280 per aandeel. In 2015 en 2016 rommelde de koers van Tesla een beetje verder. We gaan zien hoe de rest van het jaar gaat zijn voor Tesla.

Meeprofiteren van de kansen die Tesla te bieden heeft is goed mogelijk. Vorige maand hebben we nog €3.000,- winst gemaakt door in Tesla te handelen. In 2013 heeft Aandelenkopen.nl ook meegeprofiteerd van de stijging van Tesla Motors aandelen. Een positie op deze aandelen heeft toen €9.551,- opgeleverd. Onderstaande printscreen weergeeft deze resultaten.

Tesla Motors!  

Wilt u ook Tesla Motors aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Tesla Motors aandelen. Veel beleggers zijn u al voorgegaan en hebben zich met plezier aangemeld bij de broker. Plus500 is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over de laatste technologieën. Naast Tesla Motors is het mogelijk om in duizenden andere beleggingsproducten te investeren. Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Tesla Motors aandelen! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.