Google
Google

SpaceX aandelen

SpaceX: Amerikaans bedrijf voor het ruimtetransport

spacex-logoSpaceX is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht door Elon Musk in het jaar 2002. De officiële benaming van SpaceX is Space Exploration Technologies Corp. SpaceX is een Amerikaans bedrijf voor het ruimtetransport. SpaceX is nog niet beursgenoteerd. Desalniettemin besteden we graag wat tijd aan dit bedrijf.

Waar is het bedrijf eigenlijk gevestigd? Wanneer is het bedrijf opgericht? In hoeveel staten heeft SpaceX leveranciers? Welke kant wil het bedrijf bijvoorbeeld op in de toekomst? Wat is het uiteindelijke doel? Zijn er al opvallende mijlpalen geweest voor het bedrijf? We vertellen u graag meer over dit interessante bedrijf wat zich bezighoudt met commerciële lanceringsdiensten.

SpaceX aandelen kopen of verkopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Over SpaceX

Met SpaceX wil Elon Musk verschillende technologieën ontwikkelen die het maken van ruimtereizen naar bijvoorbeeld de planeet Mars mogelijk moeten maken. Goedkopere, snellere en efficiëntere raketten zijn hierbij cruciaal. Er zijn ook ambities als het gaat om het creëren van internet voor iedereen. Al met al is SpaceX een bedrijf die we in de gaten moeten houden de komende jaren.

Het bedrijfshoofdkwartier is gevestigd in Californië (in de plaats Hawthorne). De meer bekende Falkon raketten werden door SpaceX ontwikkeld. Het doel was om deze te gebruiken als herbruikbare lanceerraketten. Het gaat hier om een prestatie die ruimteverkenning zal transformeren door hele betrouwbare voertuigen te leveren tegen radicaal lagere kosten.

 

Elon Musk

De oprichting van het bedrijf gaat al 16 jaar terug. De oprichting vond plaats in 2002. Het privébedrijf werd opgericht door CEO en lead designer Elon Musk. De belangrijkste reden voor het oprichten van het bedrijf was het revolutioneren van de ruimtetechnologie. Elon Musk is mede-oprichter van PayPal en oprichter en CEO van Tesla Motors. Elon Musk kan worden beschouwd als één van de meest ambitieuze ondernemers ter wereld. SpaceX is opgericht vanuit de ambitie van Elon Musk.

Elon Musk heeft de ambitie om naar Mars te gaan. Al in het jaar 2025 wil Musk de eerste mensen naar Mars sturen. Hij stelt dat het cruciaal is voor het overleven van de mens. Een landing op Mars en de kolonisatie van Mars zal een erg grote gebeurtenis in ons leven worden. De mensheid leeft dan niet meer alleen op deze planeet, maar leeft op meerdere planten.

Tesla Motors is een welbekend bedrijf en maakt elektrische auto’s, zonneproducten en gigantische batterijen. Zip2 is voor u waarschijnlijk wat minder bekend. Het is een bedrijf wat zich bezighoudt met internetkaarten en routebeschrijvingsservices. Paypal is zo’n beetje ’s werelds grootste internetbetaalsysteem. Het rijtje is daarmee nog niet helemaal af voor de heer Musk. Hij is namelijk ook nog medeoprichter van OpenAl. Dat is een non-profit onderzoeksbedrijf dat werkt aan veilige kunstmatige intelligentie.

 

Leveranciers in alle 50 staten

De heer Musk heeft met zijn SpaceX meer dan 5000 werknemers en nog steeds staat het hoofdkwartier in Californië. Andere kantoren van SpaceX zijn verspreid over de staten Texas, Houston, Virginia en Washington. Nog een aantal feitjes. Het bedrijf voor ruimtetransport heeft in alle 50 staten leveranciers. Het mag duidelijk zijn dat we het stiekem hebben over een enorm belangrijk en toonaangevend bedrijf. In de volgende koppen vertellen we u meer over de ontwikkelingen van SpaceX.

 

Belangrijke mijlpalen

Laten we eerst even terugblikken op twee jaar terug, het jaar 2016. De Falkon 9 raket lanceerde het Dragon ruimtevaartuig naar ISS (het internationale ruimtestation). De eerste etappe keerde terug en landde op het droneship ‘’Of course I still love you’’.

Afgelopen jaar bereikte SpaceX ook nog een tweetal opvallende mijlpalen. Zo bereikte ze ’s werelds eerste reflekt van een orbitale klasse-raket. Toen de lading geleverd was, keerde de eerste trap van Falcon 9 terug naar de aarde, voor de tweede keer. Drie maanden na het eerste reflekt realiseerde SpaceX hun eerste Dragon Reflight. De Dragon bevoorradingsmissie was de eerste referentie van een commercieel ruimtevaartuig van en naar het internationale ruimtestation.

Het bedrijf heeft lanceringsfaciliteiten bij Cape Canaveral Air Force Station, Kennedy Space Center, Vandenberg Air Force Space en Florida. Naast de eerdergenoemde Falkon raketten ontwikkelde het Amerikaanse bedrijf het Dragon ruimtetuig. Het Dragon-ruimtetuig kan met Falcon 9 raketten in een baan om de aarde worden gebracht.

SpaceX is ook bezig met het ontwikkelen van satellieten die zo groot zijn als pizzadozen. Door ongeveer 4.000 mini-satellieten te lanceren en in een baan om de aarde te brengen, zou het mogelijk moeten zijn om overal op aarde toegang tot het internet te realiseren. Zelfs in de meest onherbergzame gebieden bestaan dan de mogelijkheid om het internet te raadplegen. Google heeft dit project overigens voor $1 miljard meegefinancierd.

 

Commerciële lanceringsdiensten

SpaceX is een absolute marktleider op het gebied van commerciële lanceringsdiensten. Het is de eerste commerciële aanbieder die een ruimtevaartuig uit een baan om de aarde opstart en tevens terughaalt. En daarbij die een commercieel ruimtevaartuig aan het ISS koppelt. En als laatste die met succes een orbitale raketbooster laat landen. ISS staat voor International Space Station. Het bedrijf maakt baanbrekend werk van de ontwikkeling van snel en volledig te hergebruiken ruimtevaartuigen en raketten.

 

Uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel is om mensen in staat te stellen op andere planeten te kunnen leven. SpaceX wil mensen in staat stellen een ruimteschip beschaving en Multi-planeet soort te worden. Dit wil het bedrijf bewerkstelligen door het bouwen van een zichzelf in standhoudende stad op de planeet Mars. Het bedrijf is zo in staat om de toegangskosten tot de ruimte aanzienlijk te verlagen. Hiermee wordt de eerste stap in het creëren van leven op Mars.

 

SpaceX beursgang

SpaceX is op dit moment nog niet beursgenoteerd. Helaas zijn SpaceX-aandelen dus nog niet te koop. De kans is best aanwezig dat het bedrijf in de toekomst alsnog naar de beurs gaat. U kunt er dan voor kiezen om op eenvoudige wijze te handelen in SpaceX-aandelen. Meedoen op de beurs kan door een persoonlijke account aan te maken bij de broker Plus500. *CFD service. 80,6% verliest geld

Deze broker maakt het bovendien mogelijk om in allerlei andere aandelen te handelen. Met een inleg van 100 euro kunt u al meedoen. Heeft u nog weinig ervaring met beleggen en oefent u liever eerst? Met het aanmaken van een demo account krijgt u 40.000 euro aan fictief geld. Met de grafieken en indicatoren kunt u de ontwikkelingen wat makkelijker aflezen. U verbetert zo uw eigen handelskwaliteit.

De toekomst voor SpaceX ziet er goed uit en het kan als belegger zeker verstandig zijn om aandelen SpaceX te kopen. We houden u op de hoogte over SpaceX en de beursgang van dit bedrijf. SpaceX aandelen kopen zal hoe dan ook in de nabije toekomst mogelijk moeten gaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.