Sony aandelen

Wilt u Sony aandelen kopen?

Sony aandelen

Sony is een van ’s werelds grootste bedrijven binnen de technologie. Sony Corporation is een Japans Conglomeraat. Simpel gezegd betekent dat een groot bedrijf wat verschillende divisies bezit. Het zijn divisies die niets met elkaar te maken hebben. Dit doet Sony vooral om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven. Wanneer een bepaalde divisie slechter presteert, terwijl een andere divisie juist goed presteert, dan blijft het bedrijf goed lopen. We vertellen u graag meer over Sony en het beleggen in Sony.

 

Sony aandelen kopen

Het kopen van Sony aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen in Sony kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Sony aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen bij Sony echt interessant is.

 

Oprichting Sony

Sony werd na de Tweede Wereldoorlog in 1946 opgericht door Masaru Ibuka en Akio Morita. Sony heette toentertijd Tokyo Tsushin Kogyo. Engels vertaald betekent dat: Tokyo Telecommunications Engineering. De naam van het bedrijf bleek toch niet zo geschikt te zijn. De oprichters besloten daarom op zoek te gaan naar een Romaans/Latijnse naam voor hun bedrijf. Zo kwamen ze uiteindelijk op het Latijnse woord Sonus uit. Sonus betekent ”de oorsprong van geluid”. Vervolgens werd hier Sony van gemaakt. En vandaag de dag bestaat Sony nog steeds.

 

Bedrijfsovernames

Sony begon met twintig werknemers. De jaren na de lancering werkte Sony zichzelf naar de top door o.a. bedrijven over te nemen. In 1988 werd Columbia Records overgenomen. De naam werd veranderd naar Sony Music Entertainment en is nu een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Hier bleef het helaas niet bij voor de Columbia Group. In 1989 werd filmproductiemaatschappij Columbia Pictures Industries Inc. overgenomen door Sony. Ook dit bedrijf werd toegevoegd aan Sony’s divisies onder de naam Sony Pictures Entertainment.

 

Audio, video en muziek

De volgende nieuwe divisie van Sony werd Aiwa Corporation: een Japanse consumentenelektronicafabrikant die onder andere audio- en video elektronica verkocht. De naam werd niet veranderd. De volgende doelwitten van Sony waren onder andere Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, een filmproductie, -distributie en televisiestudio. Ook fuseerde Sony Music Entertainment met MBG om zo Sony BMG Music Entertainment te creëren, de op één na grootste muziekconcern ter wereld.

 

Wereldwijd vertegenwoordigd concern

Inmiddels is Sony uitgegroeid tot een wereldwijd vertegenwoordigd concern met meer dan 146.000 werknemers. Het hoofdkantoor van Sony staat in Tokio. En daarnaast zijn er divisiekantoren in o.a. Berlijn en New York. Sony kan vandaag de dag omschreven worden als een merk met ongelimiteerde passie voor technologie in o.a. tv’s, smartphones, koptelefoons, camera’s en tablets. Het bedrijf inspireert en vervult de nieuwsgierigheid van haar klanten met de producten.

 

Echte musthaves

Met een combinatie van de nieuwste technologieën en de nieuwste moderne designs maken de producten van Sony voor veel mensen echte musthaves. De producten staan bekend om hun unieke kwaliteit met aandacht voor de ervaring. Door de verschillende producten die Sony produceert, is Sony echt een dynamisch bedrijf. Dit doen ze natuurlijk ook om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven.

 

Beursgenoteerd bedrijf

Sony is een beursgenoteerd bedrijf en staat aan twee beurzen genoteerd: de New York Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange. Ook staat het bedrijf op de Japanse beurs onder Nikkei 225, de Japanse beursindex. Hier worden de koersontwikkelingen van 225 Japanse aandelen weergeven. Sony staat sinds 2014 op nummer 14 van de 225 Japanse bedrijven met de hoogste beurswaardes. U kunt zelf ook handelen in Sony aandelen. Houd er wel rekening mee dat de aandelen staan genoteerd in Japanse Yen.

2016 2017 2018 2019 2020 2021
Omzet 8 105 712 7 603 250 8 543 982 8 571 365 8 810 411 9 152 085
Nettowinst 147 791 73 289 490 794 527 240 524 531 570 823
Koers/winst verhouding 24,2 64,9 13,3 13,7 14 12,7
Winst per aandeel ( JPY ) 119 58,1 388 417 409 449
Dividend per aandeel ( JPY ) 20 20 27,5 32,6 37,7 42,3
Dividendrendement 0,69% 0,53% 0,53% 0,57% 0,66% 0,74%
 

Cijfers Sony

Vorig jaar heeft Sony recordresultaten geboekt. De omzet steeg met ruim 12% naar bijna 77 miljard dollar. In de tabel staan de cijfers vermeld in Japanse Yen. Sony sloot het jaar af met een vervijfvoudigde winst van ongeveer 4,4 miljard dollar. De goede cijfers waren vooral te danken aan het herstel van de filmtak. Ook de chipdivisie herstelde in 2016 van een aardbeving. Hierdoor is de productie weer op een normaal niveau. Nog steeds blijft Sony’s spelcomputer Playstation 4 een belangrijke factor in het bedrijfsresultaat. Volgens de analisten ziet de toekomst voor het bedrijf er ook positief uit.

 

Hoe kunt u Sony aandelen kopen?

Beleggen in Sony zou een interessante keuze kunnen zijn. Nog steeds maakt het bedrijf grote sprongen en is het hard op weg om nog groter te worden. Ons advies is zeker om een goede fundamentele analyse te doen. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het verstandig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt de CFD-broker Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro oefengeld te experimenteren.

Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. Ideaal wanneer u eerst eens uw persoonlijke handelskwaliteit wilt verbeteren. Met uitgebreide indicatoren en grafieken moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen bij Sony kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.