Google
Google

Snapchat aandelen

Koop ook Snapchat aandelen!

Logo SnapchatSnapchat is een applicatie waarmee gebruikers foto’s en video’s naar elkaar kunnen sturen. Deze foto’s en video’s zijn maar kort te zien en kunnen niet worden opgeslagen. De toepassing wordt vooral gebruikt voor het maken en versturen van allerlei soorten selfies.

Snapchat is flink in opkomst. Uit onderzoek is gebleken dat ruim twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruik maakt van Snapchat. Onder deze groep is Snapchat populairder dan Facebook, Twitter of Instagram.

Snapchat aandelen kopen is hier mogelijk!

 

Over Snapchat

Snapchat Inc. heeft in september 2011 de toepassing Snapchat uitgebracht. Snapchat is uitgebracht door de studenten Evan Spiegel, Bobby Murphy en Reggie Brown van de Stanford universiteit in Californië. De applicatie maakt het mogelijk om media zoals foto’s en video’s te delen. De media zal maar tijdelijk (één tot tien seconden) zichtbaar zijn bij de ontvangers.

Snapchat is natuurlijk vooral bekend vanwege zijn applicatie, maar naast de applicatie zijn er ook nog andere concepten die in de pijplijn zitten. Zo zijn ze begonnen met het ontwikkelen en verkopen van cameragerelateerde producten zoals de Snapchat Spectacles, waarmee video’s en snaps kunnen worden gemaakt met je zonnebril. In de toekomst is het de bedoeling om zulke producten verder te gaan ontwikkelen om zo de omzet en de winstgevendheid te verbeteren.

In 2013 wilde Facebook Snapchat voor 3 miljard dollar kopen, maar Snapchat wees dat bod af. De oprichters van Snapchat hebben hier goed aan gedaan, want het bedrijf en met name de applicatie zijn alleen maar verder doorgegroeid. Net zoals Uber, Spotify en Xiaomi wordt Snapchat gezien als potentieel groeiaandeel met een zonnige toekomst. De beursgang belooft hoe dan ook erg spannend te worden!

 

Snapchat beursgang

Snapchat inschrijvingenSnapchat is op 2 maart 2017 naar de beurs gegaan. De introductiekoers bedroeg $17, maar het aandeel wist op de eerste handelsdag al een winst van 44,18% te realiseren. Een succesvolle beursgang dus!

Snapchat wordt momenteel op ongeveer $24 miljard wordt gewaardeerd. Dit is meer dan bij de beursgang van Twitter ($14 miljard), maar een stuk minder dan bij de beursgang van Facebook ($104 miljard).

Op basis van de verwachte omzetcijfers van $1 miljard in 2017, betaal je als belegger dus 24x de omzet. Dit is vrij prijzig, maar we zien dit vaker bij een techbedrijf dat nog hard aan het groeien is.

 

Waarom Snapchat aandelen kopen?

Dagelijks maken 161 miljoen mensen gebruik van Snapchat. Dit aantal is hard aan het groeien. Het gevolg hiervan is dat de advertentie-inkomsten razendsnel toenemen. In 2015 lag de omzet op $59,2 miljoen. In 2016 steeg de omzet naar $366 miljoen. Het is de verwachting dat het bedrijf in 2017 een omzet van $935 miljoen zal gaan realiseren. In 2018 kan het bedrijf verder groeien naar een omzet van $1,76 miljard. Uit de documenten van Snapchat is het opvallend dat er per gebruiker in Nederland ongeveer $1 wordt verdiend. In de VS ligt dit aantal hoger, op $2 per gebruiker. Naar verwachting zullen de advertentie-inkomsten in Nederland ook toe gaan nemen.

Snapchat omzetcijfers

Ondanks de snel stijgende omzetcijfers worden er nog wel verliezen geboekt. Dit komt vooral omdat er fors wordt geïnvesteerd om verdere groei te realiseren. Als er minder investeringen zouden worden gedaan, zou het voor Snapchat wel mogelijk zijn geweest om winsten te boeken. Een kenmerk van een groeiaandeel is ook dat er in de eerste jaren veel moet worden geïnvesteerd. Dit is dus geen punt waar je je al te druk over moet maken. Snapchat is een mooi groeiaandeel en het kan zeer interessant zijn om dit aandeel te kopen.

Snapchat kan een groot succes worden als het bedrijf de juiste stappen zet om een goed verdienmodel op te zetten dat toekomstbestendig is. Gelukkig is Snapchat goed op weg om nieuwe technieken te creëren die nog meer mogelijkheden bieden voor de gebruiker. Zo zijn ze bezig met net als je hoofd, ook objecten in de omgeving te herkennen en te gebruiken. Op deze manier kun je naast je gezicht ook de wereld opvrolijken!

We kunnen concluderen dat Snapchat erg aantrekkelijk is om te kopen zodra de beursgang zal gaan plaatsvinden. 24x de omzet is fors, maar Snapchat is ook een groeiaandeel. Om deze reden geven we een kooptip voor Snapchat aandelen. We wensen je veel succes bij het aanschaffen van deze aandelen. De aandelen kun je hier direct kopen!

 

Snapchat aandelen kopen?

De Snapchat beursgang biedt veel kansen. Het is erg slim om deze kansen met beide handen aan te pakken. De interesse in deze beursgang is enorm en investeerders zullen er alles aan doen om deze aandelen zo snel mogelijk in bezit te krijgen.

Snapchat aandelen kopen is alleen mogelijk als u zich aanmeld bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om in beleggingsproducten te handelen. Onze favoriete broker is Plus500. Deze broker maakt het al vanaf €100,- mogelijk om te beleggen in aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen en andere beleggingsproducten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google