Snapchat aandelen

Koop of verkoop ook Snapchat aandelen!

Logo Snapchat

Snapchat is het sociale medium waar we niet meer omheen kunnen vandaag de dag. Het is een toepassing voor het delen van foto’s en video’s die gebruikt kan worden op smartphones. Waar het in het begin alleen een app was waarmee foto’s en video’s naar vrienden verstuurd konden worden, zijn er in de loop van de tijd steeds meer nieuwe functies toegevoegd. Eén van die functies is Snapchat Verhalen (story’s). Gedurende 24 uur is een geplaatste post te bekijken door vrienden. Vandaag vertellen we u graag meer over Snapchat en het bedrijf erachter, Snap Inc.

Snapchat is flink in opkomst. Uit onderzoek is gebleken dat ruim twee derde van de Nederlandse jongeren tussen de twaalf en negentien jaar gebruik maakt van Snapchat. Onder deze groep is Snapchat populairder dan Facebook, Twitter of Instagram.

Het kopen van Snapchat-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Snapchat-aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daar op eenvoudige wijze beleggen in Snapchat-aandelen. En dat kan al voor een bedrag vanaf 100 euro. Met het gebruik van een hefboom worden er enerzijds grotere winsten geboekt. Anderzijds is het verlies groter. Interesse in het kopen van Snapchat-aandelen? Bekijk dan eerst ook zeker de technische en fundamentele analyse.

Snapchat aandelen kopen/verkopen is hier mogelijk! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Snapchat

Snapchat werd opgericht door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Het bedrijf achter Snapchat is Snap Inc. We hebben het dus over het moederbedrijf van de foto- en videoberichtendienst Snapchat. Snap gelooft dat het opnieuw uitvinden van de camera onze beste mogelijkheid is om de manier waarop mensen leven en met elkaar communiceren, beter te maken. Snap wil een bijdrage leveren aan de menselijke vooruitgang door mensen in de gelegenheid te stellen om te leven in het moment, zichzelf uit te drukken en samen plezier te hebben.

Wat zo bijzonder is aan de Snapchat toepassing, is dat de media slechts tijdelijk zichtbaar is bij de ontvangers. Snapchat wordt veel gebruikt voor het maken van selfies. En het wordt dus ook gebruikt voor het maken van video’s en berichten. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Met een Android en Apple toestel kan Snapchat dus worden gebruikt. Om de app te gebruiken dient de persoon eerst een account aan te maken. Dat is vrij eenvoudig.  

Alleen al in Nederland maken honderdduizenden mensen gebruik van Snapchat en dan vooral veel jongeren. De bedoeling van Snapchat is dat de persoon beelden deelt met vrienden en kennissen. Hiervoor moeten deze mensen worden toegevoegd. Eerder kwamen er al verschillende nieuwe toepassingen bij. Waaronder de mogelijkheid om te vragen naar de locatie van een vriend. Het bedrijf achter Snapchat, Snap Inc laat weten dat het nog meer plannen heeft voor de toekomst.

 

Eerste kwartaal 2018

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Snapchat weer veel nieuwe gebruikers binnengehaald. Het aantal dagelijkse gebruikers is gemiddeld al 191 miljoen. Dat is natuurlijk enorm. In tegenstelling tot het jaar ervoor, betekent dat een stijging van 15%. De opbrengsten tikte bijna de 231 miljoen dollar aan. In dezelfde periode van vorig jaar was dat nog 150 miljoen dollar. Of deze resultaten echt positief waren, vertellen we u in volgende koppen. Ook blikken we terug op vorig jaar.

 2017201820192020
Omzet8251 1761 7122 427
Nettowinst-3 445-1 481-1 294-963
Koers/winst verhouding-4,95-12,3-14,6-24,3
Winst per aandeel ( $ )-2,95-1,14-0,96-0,58
 

Gerekend op betere cijfers

Evenwel hadden kenners op betere cijfers gerekend. Het aandeel ging in de handel na het slot op Wall Street. Het vernieuwde design van de app had mogelijk wat potentiële gebruikers afgestoten. Daardoor heeft Snapchat advertentieomzet misgelopen. Het bedrijf paste het ontwerp aan om de app nog toegankelijker te maken voor de nieuwe gebruikers. De bestaande gebruikers tekende massaal een petitie. Snap beloofde het te gaan verbeteren en deed dat ook. Nog steeds wordt er hard gewerkt om Snapchat steeds gebruikersvriendelijker te maken.

 

Flink nettoverlies

Snap leed wederom een flink nettoverlies. Hoewel het al een stuk minder verlies was dan vorig jaar, kwam het bedrijf onder aan de streep toch flink tekort. Snap maakte weliswaar veel kosten in verband met de beursgang. Het bedrijf ging met veel grootspraak naar de beurs in New York. Toch verloor het bedrijf tientallen procenten aan beurswaarde. Evenals vielen de resultaten van het technologiebedrijf tegen, keer op keer.

 

Geautomatiseerd systeem

Het bedrijf gooide op dat moment de advertentie aanpak over een andere boeg. Zo stapte het bedrijf over naar een ander, meer geautomatiseerd systeem. Ook zakte de prijs voor reclames flink. Er zijn voor dit jaar verschillende plannen. Zo komt het bedrijf later dit jaar met een nieuwe versie van zijn camerazonnebril Spectacles. Naar verwachting komt deze in het 3e kwartaal op de markt.

 

Laatste nieuws

Eerder dit jaar sloot het Amerikaanse internetplatform zich aan bij de vrijwillige Europese gedragscode tegen terreurpropaganda, haatboodschappen en andere illegale berichten. Het bedrijf verbindt zich met de code aan het beoordelen en zo nodig binnen 24 uur verwijderen van ‘’foute’’ foto’s, video’s en berichten. Het laatste nieuws rondom Snapchat is dat het bedrijf met een loginknop komt voor andere apps en websites. Met een eigen login knop wil het bedrijf een privacy vriendelijker alternatief bieden dan de concurrentie, zoals Facebook.

 

Waarom Snapchat aandelen kopen of verkopen?

Dagelijks maken 161 miljoen mensen gebruik van Snapchat. Dit aantal is hard aan het groeien. Het gevolg hiervan is dat de advertentie-inkomsten razendsnel toenemen. In 2015 lag de omzet op $59,2 miljoen. In 2016 steeg de omzet naar $366 miljoen. Het is de verwachting dat het bedrijf in 2017 een omzet van $935 miljoen zal gaan realiseren. In 2018 kan het bedrijf verder groeien naar een omzet van $1,76 miljard. Uit de documenten van Snapchat is het opvallend dat er per gebruiker in Nederland ongeveer $1 wordt verdiend. In de VS ligt dit aantal hoger, op $2 per gebruiker. Naar verwachting zullen de advertentie-inkomsten in Nederland ook toe gaan nemen.

Snapchat omzetcijfers

Ondanks de snel stijgende omzetcijfers worden er nog wel verliezen geboekt. Dit komt vooral omdat er fors wordt geïnvesteerd om verdere groei te realiseren. Als er minder investeringen zouden worden gedaan, zou het voor Snapchat wel mogelijk zijn geweest om winsten te boeken. Een kenmerk van een groeiaandeel is ook dat er in de eerste jaren veel moet worden geïnvesteerd. Dit is dus geen punt waar je je al te druk over moet maken.

 

Snapchat aandelen kopen of verkopen?

Beleggen in Snap Inc. kan aantrekkelijk zijn. Mocht u nog niet zo ervaren zijn met beleggen, is het handig om bepaalde belegstrategieën eerst eens aan den lijve te ondervinden. Zo maakt de CFD-broker Plus500 het mogelijk om met 40.000 euro beleggeld te oefenen. Lijkt u dat wat? Maak in dat geval eenvoudig uw demo account aan op de website. Met verschillende grafieken en indicatoren moet dat zeker lukken. Instappen en uitstappen kan op elk moment. Veel succes! Mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.    *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.