Google
Google

Slack aandelen

Slack: een beursgang voor de chatdienst!

Slack aandelenSlack is een samenwerkingshub die de juiste mensen, informatie en hulpmiddelen bij elkaar brengt om werk gedaan te krijgen. Eigenlijk is het een zakelijk communicatieplatform. In een korte tijd is Slack miljarden dollars waard geworden.

Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken Slack. En dat om teams te verbinden, systemen te verenigen en hun bedrijf vooruit te helpen. Het loopt uiteen van Fortune 100-bedrijven tot specifieke hoekmarkten. Slack bestaat pas zes jaar. Dat beloofd veel goeds! Hieronder vertellen we u o.a. meer over de voordelen van de chatdienst.

Slack kopen of verkopen? Begin bij Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld.

 

Van startup naar miljardenbedrijf

Slack is hét voorbeeld van een bedrijf dat als kleine startup begon en is uitgegroeid tot een groot miljardenbedrijf. Iets waar veel startups alleen maar van kunnen dromen. Met de oprichting van Slack in 2013 meldden 8.000 klanten zich aan. En dat binnen één dag. Het beloofde veel goeds. En terecht, want na een jaar investeerde o.a. Google en Andreessen Horowitz een ruime 40 miljoen dollar in het bedrijf. De populariteit en de waarde van Slack schoot daarmee wederom flink omhoog.

 

Slack’s geheim

Veel grote techbedrijven, waaronder Adobe en Facebook, gebruiken Slack. Wat is het grote geheim van deze samenwerkingshub? Hoewel u dat wellicht verwacht, zit het niet direct in de innovatie. Wat dan wel? Eerder een heel goed idee van vroeger naar het nu vertalen. Zo brengt Slack alle communicatie in een bedrijf, samen op één plek. En die is overzichtelijk en doorzoekbaar. Simpel gezegd gaat het om een uit de kluiten gewassen chatprogramma dat de samenwerking in bedrijven flink kan verbeteren. En dat willen veel bedrijven maar al te graag.

 

Voordelen Slack

Slack heeft de mogelijkheid om zonder problemen zowel privé als groepsgesprekken te voeren. Evenals bestanden uit te wisselen en taken te verdelen. Slack is te gebruiken op een groot aantal apparaten (ook mobiel) en zorgt ervoor dat de gebruiker altijd en overal productief kan zijn. De Android app werkt overzichtelijk en soepel. Het heeft o.a. de mogelijkheid om (zelfgekozen) notificaties te sturen. Slack werkt bovendien samen met veel verschillende tools, waaronder Twitter en Dropbox.

 

Enkele feiten

Slack is gratis te gebruiken. Tegen betaling worden extra functionaliteiten toegevoegd. Waar moet u dan zoal aan denken? Bijvoorbeeld aan een onbeperkte chathistorie, uitgebreide statistieken en oneindig veel integraties van andere diensten. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers is inmiddels meer dan 10 miljoen. In vergelijking met augustus vorig jaar is dat een stijging van 2 miljoen. Er zijn meer dan 85.000 betaalde klanten. Van de Fortune 100 gebruiken er maar liefst 65 Slack. En meer dan 150 landen hebben dagelijks actieve gebruikers in de samenwerkingshub. Al met al hele mooie cijfers.

 

Slack beursgang

Begin dit jaar heeft de bedrijfschatdienst zich voor een beursintroductie gemeld bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC (Securities and Exchange Commission). Over een mogelijke beursgang van Slack werd al langer gespeculeerd, die gepland zou staan voor het eerste kwartaal van dit jaar. Om precies te zijn werkt de populaire chatapp al sinds 2017 aan een beursgang. In september vorig jaar is al gesproken over een op te halen beurswaarde van meer dan 7 miljard dollar. Laten we wel zijn, de beursgang van Slack zal een van de grootste zijn in de recente geschiedenis van techbedrijven.

 

Direct listing

Naar verwachting gaat Slack bij de beursgang voor een zogeheten direct listing. In dit geval worden de aandelen direct (zonder tussenkomst van een bank) verkocht op de beurs. En dat zonder een uitgangsprijs. Hoewel het een vrij onconventionele manier voor een beursgang is, hoeven er geen bedragen aan de bank betaald te worden. Toch is het wel degelijk risicovoller, aangezien alle logistieke processen door Slack zelf doorlopen moeten worden. Daarbij is het direct onderhevig aan de volatiele aandelenmarkt. Het enige grote techbedrijf dat voor deze optie koos bij een beursgang is Spotify Technology.

 

Opkomst zakelijke markt

Het communicatieplatform wil dit jaar de kas stevig gaan spekken om de concurrenten te lijf te kunnen gaan. Niet verrassend want er is sprake van een aanzienlijke groei voor het bedrijf. Er komen steeds meer Slack gebruikers bij. Vooral op de zakelijke markt is het platform flink in opkomst. Dit programma biedt bedrijven de mogelijkheid om de werknemers een platform te bieden voor real-time messenging. Het besparen van tijd, het delen van documenten en het voorkomen van onnodige vergaderingen zijn de belangrijkste voordelen van Slack.

 

Instappen groeiende IT-wereld

Nu u het bovenstaande hebt gelezen, begrijpt u vast dat het kopen van Slack aandelen interessant kan zijn. De verwachtingen zijn erg positief. Het geeft ook de particuliere beleggers kansen om een mooi rendement te behalen. En daarbij biedt Slack een mooie mogelijkheid om in te stappen in de groeiende IT-wereld. Er gaat enorm veel geld om in deze sector. Het mag duidelijk zijn dat 2019 in ieder geval een spannend jaar gaat worden. Goed om te weten: naast Slack willen ook Lyft en Uber naar de beurs. Het is dus verstandig om ook die bedrijven in de gaten te houden.  

 

Beleggen in Slack

Wanneer u wilt starten met beleggen, raden wij u de CFD-broker Plus500 aan. Deze betrouwbare online broker maakt het mogelijk om in allerlei aandelen, grondstoffen, obligaties, indexen et cetera te handelen. En het mooie is, dat kan al met een bedrag van 100 euro. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Onthoud wel dat u alleen moet beleggen met geld wat u kunt missen. Maak altijd gebruik van zowel de technische als de fundamentele analyse om op verstandige wijze te handelen op de beurs. Zo voorkomt u dat u behoort tot de 80,6% mensen die geld verliest. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Slack.

Slack kopen of verkopen? Begin bij Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld.

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.