Siemens aandelen

Siemens aandelen kopen of verkopen?

Logo van Siemens

Siemens is een Duits conglomeraat in elektronica en elektrotechniek. Het concern is actief in verschillende sectoren, waaronder: industrie, energie en gezondheidszorg. Siemens is wereldwijd actief in ruim 190 landen en heeft ongeveer 350.000 medewerkers. De hoofdkantoren staan in München en Berlijn. Siemens is bekend om zijn huishoudelijke apparaten en allerlei andere elektronica, welke een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid kent.

Siemens CFD’s kopen/verkopen is hier mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Siemens aandelen

Het kopen van Siemens aandelen kan een interessante beslissing zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om eenvoudig online handelen makkelijker te maken voor u. Beleggen in Siemens aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Bij deze online broker kunt u al beleggen in Siemens aandelen voor een bedrag van 100 euro. Niet alleen kunt u bij Plus500 beleggen in aandelen, maar ook in allerlei andere beleggingsproducten.

Het is goed om te weten dat Plus500 gebruikmaakt van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Handel te alle tijden met geld wat u kunt missen. Door de hefboom kan er ook snel geld verloren gaan, wanneer u geen overdachte beslissingen neemt. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren dus extra goed in. Doe een technische en fundamentele analyse voor deze Duitse multinational.  

 

Over Siemens

Siemens werd in 1847 opgericht door Werner von Siemens en Johann Georg Halske. De basis van Siemens werd gelegd met het oprichten van Siemens & Halske. Het bedrijf was tendertijd betrokken bij het aanleggen van de langste telegraafroute op het Europese continent. De aandelen van Siemens zijn sinds 1899 beursgenoteerd. Sinds 1879 is Siemens actief in Nederland. Wereldwijd heeft Siemens ruim 289 fabrieken. Daarnaast zijn er kantoorgebouwen, magazijnen, ontwikkelingsafdelingen en verkoopkantoren in vrijwel elk land van de wereld. 

Siemens heeft een hoofdnotering in Frankfurt en staat verder genoteerd aan de beurzen van Stuttgart, Hamburg, München, Berlijn en Düsseldorf. Momenteel werken er 362.000 mensen bij Siemens waarvan er zich 118.000 in Duitsland bevinden. De hoofdkantoren van Siemens staan in Berlijn en München.

Het Duitse industrie- en technologieconcern houdt zich o.a. bezig met het produceren en leveren van systemen voor stroomopwekking, krachtoverbrenging en medische diagnose. De Europese thuismarkt is samen met Afrika en het Midden-Oosten goed voor ongeveer de helft van de inkomsten. Noord- en Zuid-Amerika dragen een goede 30% bij en Azië een percentage van 20%. Siemens is verdeeld in maar liefst negen verschillende segmenten. Hieronder een overzicht.

  • Power en Gas
  • Windenenergie en hernieuwbare energiebronnen
  • Energiebeheer
  • Building technologies
  • Mobiliteit
  • Digitale fabriek
  • Procesindustrieën en aandrijvingen
  • Gezondheidszorg
  • Financiële diensten

De CEO van Siemens heeft pas zijn visie voor het jaar 2020 gepubliceerd. Het is de doelstelling om het Duitse conglomeraat wat gestroomlijnder en minder bureaucratisch te maken. Het is dus ook de bedoeling om de divisie Healthcare af te stoten. De divisie draagt weliswaar bij aan de winstgevendheid, maar staat in principe los van de andere divisies. De visie ziet er als volgt uit:

Visie Siemens

Deze aandelen zijn zeker geschikt is voor een defensieve en gebalanceerde portefeuille. Een dividendrendement van ten minste 3% zorgt ervoor dat er een mooi fundament onder dit aandeel ligt. Het is dus wel zo dat de concurrentie fel is in de sector, maar het marktaandeel van Siemens blijft onverminderd groot. Als belegger doet u er daarom goed aan om de kwartaalcijfers van deze multinational in de gaten te houden. Op deze manier bent u er daarom zeker van dat u weet waar u in belegt.

 

Verwachtingen

 Het laatste nieuws laat weten dat Siemens het van oorsprong Nederlandse softwarebedrijf Mendix over heeft genomen voor een bedrag van 600 miljoen euro. Het Duitse industrie- en technologieconcern wil met de overname de activiteiten bij digitalisering van industriële processen versterken.

Verschillende analisten verwachten dat de nettowinst van Siemens dit jaar uitkomt op ruim 6 miljard euro. Er wordt een winst per aandeel verwacht van bijna 8 euro. De koers/winstverhouding komt op basis van die gegevens rond de 16 te liggen. Er wordt een dividend van bijna 4 euro verwacht. Daarmee komt het dividendrendement op een ruime 3% te liggen. Om aan te geven: het doorsnee dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt rond een kleine 0,70%.

 

Siemens aandelen kopen of verkopen?

Al met al is te zeggen dat de aandelen van Siemens geschikt zijn voor de defensieve en gebalanceerde beleggingsportefeuille. Een dividendrendement van 3% zorgt ervoor dat er een mooi fundament onder het aandeel ligt. Hoewel de concurrentie groot is in de sector, blijft Siemens toch onverminderd groot. Niet voor niets is het Duitse concern in nagenoeg alle landen ter wereld actief. Ons advies: houd in ieder geval de kwartaalcijfers goed in de gaten. Zo bent u er zeker van dat u weet wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Interesse gekregen om te handelen in Siemens aandelen? Wij kunnen dat absoluut begrijpen! U kunt er vrij zeker van zijn dat u een goed vertegenwoordigde multinational in uw portefeuille opneemt. Met mooie resultaten en een visie die toekomstbestendig is, is het zeker goed om Siemens aandelen te kopen. Dat kan eenvoudig bij de CFD-broker Plus500. Dit is niet alleen een klantvriendelijke broker, maar ook een uiterst betrouwbare broker.

Bovendien geeft Plus500 u de mogelijkheid om met een demo-account te handelen. U krijgt dan 40.000 euro oefengeld om te experimenteren met online beleggen. De indicatoren en grafieken kunt u erbij pakken om het koersverloop in te schatten. Ideaal om goed te oefenen! Veel succes en mocht u nog vragen hebben, helpen wij u uiteraard graag.

Het is hieronder mogelijk om de koers van dit Duitse bedrijf te bekijken. Klik op kopen of verkopen om direct naar een broker te gaan. Onze favoriete broker is Plus500. Deze broker geeft u de mogelijkheid om met een demo-account te handelen. Zo deze manier kunt u goed oefenen. Bij de broker is het heel eenvoudig mogelijk om in de Siemens aandelen te beleggen. We wensen u veel succes bij het kopen van deze aandelen! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie