Google
Google

Samsung aandelen

Wilt u Samsung aandelen kopen?

De Samsung Group is een Zuid-Koreaans conglomeraat. SSamsung aandelenamsung betekent “drie sterren” in het Koreaans. Het is één van de grootste elektronicabedrijven ter wereld. De Samsung Group werd opgericht op 1 maart 1938. Het hoofdkantoor is gelegen in Seoul Korea. De multinational doet zaken in meer dan 60 landen en heeft wereldwijd meer dan 326.000 werknemers.

De concurrenten van Samsung zijn vooral Apple, LG, Sony en Siemens. Samsung is vooral bekend door zijn mobiele telefoons en tablets, maar Samsung doet nog veel meer. Samsung maakt bijvoorbeeld ook wasmachines en drogers. Tv’s, computerchips, camera’s en bijvoorbeeld LED-verlichting zijn andere producten die door Samsung worden ontwikkeld en succesvol worden verkocht. Bij het bedrijfsonderdeel Samsung Heavy Industries kan je o.a. schepen, boorplatforms of windmolens bestellen. Daarmee heeft deze multinational dus een bredere productsamenstelling dan bijvoorbeeld Apple.

 

Problemen bij Samsung!

De afgelopen weken spelen er grote problemen bij Samsung. De Galaxy Note 7 is één van de nieuwste telefoons van Samsung, maar deze telefoon bleek erg gevaarlijk te zijn. Er zijn al meerdere verhalen bekend van telefoons die in brand vliegen of zelfs ontploffen. De Note 7 heeft de bijnaam ‘firephone’ gekregen en de reputatie van Samsung staat flink onder druk.

Begin september werd er een grote terugroepactie gehouden waarbij 2,5 miljoen telefoons werden teruggeroepen. Er werd een verbeterde versie op de markt gebracht, maar bij deze versie was het probleem niet opgelost. Op 11 oktober kondigde Samsung aan dat het bedrijf gaat stoppen met de productie en verkoop van de Note 7. Los van de reputatieschade, heeft Samsung ook te maken met een schadepost van miljarden. Samsung heeft op de beurs zo’n €20 miljard aan waarde verloren. Niet niks dus!

 

Samsung aandelen kopen?

Analisten en professionals zijn op dit moment afhoudend over het kopen van Samsung aandelen. De multinational was goed op weg om concurrentie te bieden tegen Apple en andere aanbieders. Het is alleen nu wel de vraag of Samsung weer snel uit de recente problemen met de Galaxy Note 7 kan komen.

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Samsung aandelen. De broker biedt de belegger talloze mogelijkheden. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Samsung aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google