Postal Savings Bank of China

Doe nu ook mee met de beursgang van de Postal Savings Bank of China!Postal Savings Bank of China

We kennen natuurlijk allemaal de beursgang van Alibaba. Het lijkt er nu op dat er een nieuwe Chinese onderneming naar de beurs gaat. Het gaat hierbij om de Postal Savings Bank of China. Deze bank is bij lange na niet zo spannend en interessant als internetgigant Alibaba, toch is het erg interessant om te kijken hoe deze beursgang zich gaat ontwikkelen. De verwachting is dat deze beursgang namelijk groter kan worden dan die van Alibaba! Analisten verwachten dat de bank net iets meer dan de $25 miljard van de IPO van Alibaba op kan gaan halen.

 

Over Postal Savings Bank of China

De Postal Savings Bank of China is de zesde grootste kredietverstrekker in China. De spaarbank is onderdeel van de Chinese Post Group. De bank is erg bekend op het Chinese platteland en de bank profiteert hier enorm van. Chinese boeren zijn erg trouw als het gaat om sparen en geld bij de bank stallen. De bank beschikt over meer dan 800 miljard dollar aan deposito’s en beschikt over ruim 40.000 filialen.

De afgelopen jaren heeft de bank een flinke groei vertoond en dit is dan ook niet al te moeilijk, aangezien de Chinese economie nog steeds flinke groeicijfers kan aantonen. Wel is het zo dat de economie van China de laatste tijd iets lijkt terug te lopen als het gaat om groei. Analisten spreken zelfs van een bubbel in China, het is nog maar de vraag hoe dit zal gaan aflopen. Voor deze bank ziet alles er nu nog in ieder geval erg rooskleurig uit, want het platteland blijft trouw aan deze gigant. Bekijk ook de onderstaande documentaire over China en de groei van deze economie. De documentaire van tegenlicht is al 4 jaar oud en geeft dus wel een vertekend beeld.

Beursgang van Postal Savings Bank of China

De verwachting is dat de bank ergens in 2016 naar de beurs gaat. Er is nog geen precieze datum bekend, ook zijn er nog geen details over bijvoorbeeld een maand waarin de beursgang plaats kan gaan vinden. Wel verwachten we dat de bank er veel aan gaat doen om redelijk snel naar de beurs te gaan. Het klimaat is nu namelijk goed en kapitaal ophalen staat hoog op het lijstje van de bank.

Als belegger is het erg interessant om mee te doen met beursgangen. Wanneer een onderneming naar de beurs gaat is er vrijwel in alle gevallen direct veel vraag naar. Een koers kan tijdens de eerste dagen/weken van de introductie flinke koersschommelingen vertonen en als korte termijn belegger bestaan er dan ook veel mogelijkheden.

 

Koop hier direct uw Postal Savings Bank of China aandelen!

 
 

Geef een reactie