Google
Google

Pinterest

Vandaag gaat Pinterest naar de beurs!

Pinterest aandelenPinterest is een sociaal netwerk waar mensen ideeën kunnen ontdekken, bewaren en inspiratie kunnen opdoen. Er kan bijvoorbeeld een digitaal prikbord worden gemaakt rond een bepaald thema. Pinterest gaat vandaag naar de beurs. Ontdek er hier meer over.

Wanneer u denkt aan social media, is de kans groot dat u denkt aan Instagram en Facebook. Hetzelfde geldt voor een zoekrobot, zo denkt u allicht aan Google. Wanneer we het echter hebben over een combinatie van zoekrobots en social media, dan hebben we het over Pinterest. Inmiddels heeft dit bedrijf zijn draai wel gevonden en groeit het enorm. Niet voor niets denkt het bedrijf aan een beursgang. We vertellen u er graag meer over.

Pinterest kopen/verkopen? Begin bij Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld.

 

Sociaal netwerk

Pinterest is een sociaal netwerk waar mensen ideeën kunnen ontdekken, bewaren en inspiratie kunnen opdoen. Er kan bijvoorbeeld een digitaal prikbord worden gemaakt rond een bepaald thema. Daar kunnen vervolgens bepaalde video’s, afbeeldingen of recepten op vastgepind worden. Ook kunnen andere gebruikers een zogeheten ‘’Repin’’ doen waarmee artikelen van anderen op een eigen pinboard geplaatst kunnen worden. Pinterest is een van de snelst groeiende social-mediasites. Opvallend is daarbij dat ongeveer 80% van de totale gebruikers, vrouw is.     

 

Enkele feiten

Pinterest werd opgericht in 2010, in San Francisco. Daarmee is het bedrijf een jaartje ouder dan Lyft en een tikkie jonger dan Uber. In 2011 werd het platform gerekend tot de beste 50 websites wereldwijd. In 2017 werd Pinterest tijdens de laatste fondsenwervingsronde nog voor 12 miljard dollar gewaardeerd. Vorig jaar bedroeg de totale omzet 700 miljoen dollar. De helft hoger dan 2017.

 

Pinterest wereldwijd

Pinterest heeft vandaag de dag 1.600 mensen in dienst. En dat in 13 steden verspreid over de wereld. Het Sociaal medium heeft al een maandelijks aantal actieve gebruikers van maar liefst 250 miljoen. Het gaat om een massale groep die de website bezoeken om door de miljarden foto’s te bladeren met de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit loopt uiteen van kookrecepten en meubels tot tattoos. Een van de voordelen is dat de gebruikers een veel groter engagement hebben met hun medium.  

 

Effectief e-commerce en advertentieplatform

Pinterest heeft zich ontpopt tot een effectief e-commerce en advertentieplatform. Vooral op mobiel slaagt Pinterest er steeds beter in om ook adverteerders aan te trekken. Met de niche probeert het een aanval in te zetten op Facebook en Google. Beide beheersen tenslotte circa 55% van de markt. Pinterest bereid voor op een beursgang dit jaar. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van Twitter en Facebook, die eerder al kozen voor een beursnotering.

 

Initital Public Offering

Er komt een Initital Public Offering (IPO) aan. Deze zal, zoals naar uitziet, in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden. Om precies te zijn, staat de beursgang gepland voor april. Daarmee zou het bedrijf aansluiten bij een reeks technologiebedrijven die ook plannen heeft om naar de beurs te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Uber en Lyft. Hoeveel aandelen het techbedrijf naar de beurs brengt, is nog niet duidelijk. Volgens kenners zal het platform bij een IPO ongeveer 1,5 miljard dollar kunnen inzamelen.

 

Waardering 2017

En precies dat bovenstaande bedrag heeft Pinterest so far opgehaald bij investeerders. En dat tegen een waardering van 12 miljard dollar in 2017. Het geld kwam van partijen zoals Valiant Capital Partners, Andreessen Horowitz, Investment Partners, Wellington Management en Bessemer Venture Partners.

 

Pinterest beursgang

De handelsbanken Goldman Sachs en JPMorgan Chase zijn door Pinterest ingehuurd voor de beursgang. Halverwege 2018 was er al groot nieuws. Pinterest lonkte naar de beurs. Het bedrijf leek een introductie op de NASDAQ voor te bereiden. Sinds alle berichten in de zomermaanden werd het wat stil rondom het bedrijf. Toch staat er dus wel degelijk wat te gebeuren voor het bedrijf. Uit het bovenstaande kopje blijkt weliswaar dat u als belegger nog even geduld moet hebben. Laten we echter hopen dat het geduld beloond zal worden.

 

Groeiende technologie wereld

Nu u het bovenstaande hebt gelezen, begrijpt u vast dat het kopen van Pinterest aandelen interessant kan zijn. De verwachtingen zijn erg positief. Het geeft ook de particuliere beleggers kansen om een mooi rendement te behalen. En daarbij biedt Pinterest een mooie mogelijkheid om in te stappen in de groeiende technologie wereld. Er gaat enorm veel geld om in deze sector. Het mag duidelijk zijn dat 2019 in ieder geval een spannend jaar gaat worden. Goed om te weten: naast Pinterest zijn ook Lyft, Uber en Slack bezig met een beursgang.

 

Beleggen in Pinterest

Wanneer u wilt starten met beleggen, raden wij u de CFD-broker Plus500 aan. Deze betrouwbare online broker maakt het mogelijk om in allerlei techbedrijven te investeren. Dat kan al vanaf 100 euro. Wilt u eerst oefenen met online beleggen? Dat kan. Maak in dat geval een demo account aan om met een flink fictief bedrag te experimenteren. De verwachtingen voor Pinterest zijn erg positief. We houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wees ervan bewust dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Om precies te zijn, 80,6% van de mensen verliest geld. Zorg dus dat u van goed op de hoogte bent, alvorens u start met beleggen.

Pinterest kopen/verkopen? Begin bij Plus500! *CFD service. 80,6% verliest geld.

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.