Pfizer aandelen

Pfizer: bedrijf in de biofarmaceutische branche

Pfizer aandelenPfizer Incorporated is een Amerikaans bedrijf in de biofarmaceutische branche, opgericht in 1849 door de familieleden Charles Pfizer en Charles F. Erhart. Het bedrijf maakt geneesmiddelen en vaccins waarmee mensen die ziek zijn, geholpen kunnen worden. De kwaliteit van leven kan verbeterd worden door bepaalde geneesmiddelen. Evenals kunnen ziektes worden voorkomen. In dit artikel vertellen we je graag meer over Pfizer en het kopen van Pfizer aandelen.

Het kopen van Pfizer aandelen kan zeker interessant zijn. Om aandelen te kunnen kopen moet u uzelf aanmelden bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties te verrichten. Onze favoriete broker is de CFD-aanbieder Plus500. Daar kunt u eenvoudig in Pfizer aandelen handelen. We vertellen je eerst graag nog wat meer over Pfizer, hun werkwijze en de geneesmiddelen. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over Pfizer

Lipitor is het meest succesvolle medicijn van Pfizer en helpt tegen een hoog cholesterolgehalte. In 2005 werd er alleen al op Lipitor een omzet van 12,2 miljard dollar behaald. De missie van Pfizer is om binnen 10 jaar het meest toonaangevend en innovatieve biofarmaceutische bedrijf te zijn. Het opvallende is dat meer dan 1/3 van de omzet buiten de VS behaald wordt.

Pfizer draagt over de hele wereld bij aan de gezondheidszorg. Niet voor niets is het bedrijf actief in meer dan 150 landen en zijn er vele duizenden collega’s werkzaam. Er wordt samengewerkt aan een gezondere wereld. Ook wordt er continu gewerkt aan vernieuwde en innovatieve behandelingen waarmee het leven van de patiënten beter wordt gemaakt. Verderop in het artikel meer hierover.

Er worden wereldwijd miljoenen mensen behandelt met de geneesmiddelen van Pfizer. Met de meest voorgeschreven geneesmiddelen en vaccins van het bedrijf, kunnen nu zelfs levensbedreigende ziektes behandeld worden. In sommige gevallen zelfs genezen en uitgeroeid. Voor de kleinere kwalen verkoopt Pfizer ook vrij te verkrijgen geneesmiddelen/zelfproducten. Een goed voorbeeld hiervan is Advil. Welbekend van de reclame. Of de multivitamines van Centrum.

 

Onderzoek en ontwikkeling

Om het leven van patiënten te verbeteren, wordt er veel onderzoek gedaan. De kosten voor Research en Development zijn dus behoorlijk hoog. Waar de investeringen in onderzoek en ontwikkeling in 2013 en 2014 gemiddeld nog 7,5 miljard dollar waren, was dit in 2011 en 2012 al een gemiddelde van 8,3 miljard dollar.

Het bedrijf blijft nieuwe medicijnen ontdekken en ontwikkelen. Dat betekent ook tegen aandoeningen waar tot op heden nog geen middel voor is. Of de bestaande middelen zijn niet goed genoeg. Het onderzoek wordt niet alleen gedaan naar veel voorkomende aandoeningen die voorkomen bij miljoenen mensen, maar ook naar de zeldzame ziektes waar kleinere aantallen mensen mee kampen. Het gaat dan bijvoorbeeld om chronische ontstekingsziektes, auto-immuunziektes, kanker, stofwisselingsziektes en hart- en vaatziektes.

Pfizer werkt ook samen met andere organisaties binnen de gezondheidszorg. Er wordt o.a. samengewerkt met patiëntenverenigingen, onderzoeksorganisaties, academische wetenschappers, zorgverzekeraars, wereldwijde gezondheidsorganisaties, artsen, overheden en andere farmaceutische bedrijven. Pfizer richt zich steeds meer op verdere samenwerking met anderen. De ervaringen worden uitgewisseld en de kennis wordt gedeeld.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Pfizer wilt een positieve invloed hebben op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt daarom een belangrijke rol in binnen het bedrijf. Alle middelen, vaardigheden, mensen, financiële middelen en de expertise wordt gebruikt om de toegang tot geneesmiddelen voor achtergestelde groepen te verbeteren. Binnen de cultuur van Pfizer gaat het om zuiver en integer handelen.

 

De cijfers van Pfizer

De cijfers van Pfizer laten zien dat er vanaf 2015 al sprake is van een stabiele omzet. Vooral de winst is in 2017 opvallend omhooggeschoten. Dat heeft ook te maken met het feit dat medicijnen ontzettend duur zijn. De kosten naar onderzoek en ontwikkeling zijn hoog, maar worden ruimschoots terugverdient wanneer ze op de markt te verkrijgen zijn. Afgelopen jaar was de koers/winst verhouding 10,3. Al met al een redelijke uitkomst.

Pfizer201520162017201820192020
Omzet48 85152 82452 54654 41454 98955 356
Nettowinst7 7457 21521 30812 60913 50913 760
Koers/winst verhouding2627,810,316,41514,3
Winst per aandeel ( $ )1,241,173,522,182,392,5
Dividend per aandeel ( $ )1,121,21,281,381,461,53
Dividendrendement3,47%3,69%3,53%3,84%4,07%4,26%
 

Terugloop van de winsten

Met de voorspellingen van de analisten zal de omzet gestaag omhooggaan. De prijs van een Pfizer aandeel staat nu op 34,84 dollar. Dat de winst wel wat terug zal lopen in 2018 heeft vooral te maken met de verdere samenwerking van ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Zij willen een einde maken aan de steeds hogere prijzen van bepaalde medicijnen. Er worden dan een aantal kankermedicijnen ingekocht. Deze onderlinge samenwerking heeft tot doel om de onderhandelingspositie t.o.v. farmaceutische bedrijven te verbeteren.

 

Pfizer aandelen kopen

Het kopen van Pfizer aandelen kan zeker interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dit makkelijker te maken voor u. Volgens ons moet u dit veilig vanuit uw eigen huis kunnen doen. U kunt eenvoudig een account aanmaken bij de CDF-broker Plus500. Met deze broker wordt het mogelijk om op een simpele manier te handelen in de Pfizer aandelen. Bovendien kan dit al met een bedrag van slechts 10 euro.

Meer geld inleggen kan uiteraard ook. Het is vooral zaak dat u zelf uw beslissingen neemt. Beleg alleen met geld wat u kunt missen. En lees voor dat u eraan begin, uzelf altijd goed in. Dat betekent dus ook het gebruik maken van de technische- en fundamentele analyse. Zo staat niets u meer in de weg. Handelen op de beurs wordt zo een eitje. Wij helpen u graag een handje. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie