Pepsico aandelen

Pepsico: leider in voeding en drankenindustrie

Pepsi aandelenPepsico is inmiddels een absolute leider als we het hebben over de voedings- en drankenindustrie. Met een netto omzet 63 miljard dollar in 2017 is het vandaag de dag een toonaangevend bedrijf. In meer dan 200 landen en gebieden worden de Pepsico producten aangeboden. Er zijn inmiddels meer dan 250000 werknemers in dienst bij Pepsico. Alleen al in Nederland zijn er op moment zo’n 630 werknemers werkzaam. In de Benelux zijn dat al 1650 mensen. Het Nederlands hoofdkantoor staat in Utrecht.

Het kopen van Pepsico aandelen kan interessant zijn. Om aandelen te kunnen kopen moet u uzelf aanmelden bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties te verrichten. Onze favoriete broker is de CFD-aanbieder Plus500Plus500 maakt het mogelijk om in duizenden verschillende aandelen te handelen, waaronder Pepsico. Laten we je eerst meer vertellen over dit miljardenbedrijf.

Pepsico kopen/verkopen? Bekijk de mogelijkheden bij Plus500! *80.5% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Pepsi cola

Het bekendste merk van Pepsico is natuurlijk Pepsi Cola. Ook allerlei andere bekende en sterke merken zoals Tropicana, Lays, Gatorade, 7 up, Doritos, Cheetos, Lipton, Brisk, Snack a Jacks, Looza en Sunbreaks horen bij Pepsico. Elk van de in totaal 22 merken is goed voor een geschatte jaaromzet van meer dan 1 miljard dollar. Met dit soort merken is het niet gek dat de Pepsico producten wereldwijd te verkrijgen zijn.

 

Fusie Pepsi Cola en Frito Lay

In de jaren 60 werd Pepsico opgericht door de fusie van Pepsi Cola en Frito Lay. De missie van Pepsico is om consumenten over de hele wereld te voorzien van gemaksvoedsel. Want het gaat vooral om betaalbare en smaakvolle snacks en drankjes. Het zijn producten die consumenten graag kopen omdat ze lekker en makkelijk zijn.

 

Performance with Purpose

Pepsico laat zich leiden door het principe van Performance with Purpose. In het Nederlands vertaald ‘’Prestatie met Doel’’. Er wordt ingezet om te investeren in de werknemers, in het bedrijf en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is. Het doel is om een lange termijn en duurzame groei te bewerkstelligen.

 

Meer betaalbare, gezonde voeding

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) geeft aan dat ernstig overgewicht (ook wel obesitas) sinds 1980 wereldwijd is toegenomen met maar liefst 100%. Dat is natuurlijk bizar. De keerzijde is dat ondervoeding nog steeds een ernstig probleem is in de wereld. In 2050 zal de wereldbevolking 9,7 miljard mensen tellen. Dit betekent dat de particuliere voedingsindustrie op deze vraag moet kunnen inspelen. Er zal dus meer gezonde voeding moeten komen tegen betaalbare prijzen. Pepsico ziet hier een behoorlijke groeikans in en is al bezig op dit gegeven in te spelen.

 

Verder bouwen activiteiten

Pepsico blijft verder bouwen aan activiteiten voor dagelijkse voedingsproducten. Hieronder wel te verstaan: volkoren granen, zuivelproducten, eiwitten, groenten en vruchten. Met een percentage van 25% bepalen juist deze producten de omzet van het bedrijf. De kosten aan activiteiten zien we wel terug in de nettowinst van 2017. Deze was in tegenstelling tot het jaar daarvoor een stuk lager. Verderop hierover meer.

Inmiddels is de hoeveelheid zout in veel van de producten vermindert, evenals de hoeveelheid toegevoegde suikers en de verzadigde vetten. Het aanbod met gezondere alternatieven al dus verder uitgebreid worden binnen Pepsico.

 

De cijfers van Pepsico

Kijkend naar de cijfers van Pepsico, is er vorig jaar een flinke sprong gemaakt qua omzet. De vele activiteiten in 2017 zorgden wel voor een lagere winst in tegenstelling tot 2016. De analisten zien in dit jaar een duidelijke groei, zowel in omzet als in de nettowinst. Op dit moment kost een Pepsico aandeel 96,93 dollar. De winst per aandeel wordt dit jaar verwacht op 5,69 dollar. Dat staat gelijk aan een koers/winstverhouding van rond de 19. De stijging in de omzet en nettowinst zal de komende jaren voor een mooie koerst/winstverhouding zorgen.

Pepsico201520162017201820192020
Omzet63 05662 79963 52565 37467 48969 683
Nettowinst5 4526 3294 8578 0898 6119 379
Koers/winst verhouding27,22435,519,117,716
Winst per aandeel ( $ )3,674,363,385,696,136,79
Dividend per aandeel ( $ )2,762,963,173,623,94,22
Dividendrendement2,77%2,83%2,64%3,33%3,59%3,89%
 

Pepsico aandelen kopen en verkopen?

Pepsico aandelen kopen willen we graag makkelijker maken voor u. We kunnen ons goed voorstellen dat u interesse heeft gekregen in het kopen van Pepsico aandelen, kijkend naar de cijfers. Desalniettemin is Pepsico op dit moment redelijk gewaardeerd en is het zaak om u goed te verdiepen in de nettowinstcijfers en de winst per aandeel in de toekomst.

 

Groeiaandeel: langer vasthouden

Verschillende analisten zijn positief over de toekomst van Pepsico. Het gaat hier duidelijk om een groeiaandeel, wat inhoudt dat het verstandig is om het aandeel langere tijd vast te houden. U kunt dan de Pepsico aandelen in uw beleggingsportefeuille opnemen. De buy en hold strategie kan in dit geval zeker een slimme zet zijn. Houd er wel rekening mee dat u valutarisico loopt, aangezien de Pepsico aandelen in dollars zijn genoteerd.

 

Plus500 account aanmaken

Zoals gezegd maken we het kopen van Pepsico aandelen graag makkelijk voor u. Door een account aan te maken bij een broker, kunt u binnen 5 minuten mee doen met handelen op de beurs. De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om in de Pepsico aandelen te handelen. Dit kan al met een bedrag van 100 euro. Het grote voordeel is dat er met 1 euro inleg een koopkracht van 10 euro te krijgen. Dit komt doordat Plus500 werkt met een hefboom.

Wilt u meer geld inleggen? Dat kan altijd. Het is erg belangrijk dat u hierin uw eigen beslissingen neemt. Start u net met beleggen? Doe dit ten alle tijden met geld wat u kunt missen. Vergeet ook zeker niet gebruik te maken van de technische- en fundamentele analyse om op verstandige wijze de Pepsico aandelen te kopen. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie