Nvidia aandelen

Nvidia aandelen kopen of verkopen? Veel potentie!

Nvidia aandelenWanneer we het hebben over een opkomende producent wat betreft computer hardware, dan hebben we het over Nvidia. Nvidia produceert o.a. chipsets voor moederborden en grafische kaarten. Vandaag de dag zijn er allerlei laptops in de omloop. Veel van deze laptops worden bijvoorbeeld voorzien van een Nvidia videokaart, welke het mogelijk maakt om films en games te spelen op je laptop.

Interesse om Nvidia aandelen te kopen of te verkopen? De CFD-broker Plus500 maakt het eenvoudig mogelijk om te handelen in Nvidia CFD’s.

Handelen in Nvidia-CFD’s? Open een account bij Plus500! *’76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Over Nvidia

Nvidia levert onder andere de grafische chips voor grote merken als Microsofts Xbox en Playstation 3. Daarnaast zijn ze ook nog eens toeleverancier van veel andere grote fabrikanten. De speciale technologie die Nvidia ontwikkeld heeft, de GPU versnelde computing, heeft tot een enorme groei geleid. De grootste concurrenten van Nvidia zijn bedrijven als Intel en AMD. Misschien wel bekend bij u uit de laptop wereld.

Vandaag de dag staat Nvidia bij ontwerpers, gamers, artiesten en wetenschappers bekend als een pionier in complex en uiteenlopend computergebruik. De gaming markt neemt steeds meer toe en de ontwikkelingen gaan ook daar razendsnel. Nvidia is gevoed door de grotere vraag naar betere 3D-graphics. Met de GPU hebben zij een echte computerbrein ontwikkeld die samenkomt op het gebied van high performance computing, kunstmatige intelligentie en virtual reality.

 

Nieuwe ontwikkelingen

Uit het laatste nieuws blijkt dat Nvidia en Adobe een partnerschap zijn aangegaan. Dit voor het leveren van nieuwe Al-services voor digitale ervaringen en creativiteit. En Nvidia introduceert een Drive Constellation simulatiesysteem waarmee ze op een veilige manier autonome voertuigen miljarden Miles veilig te houden in een virtuele realiteit.

 

Groeiende gaming wereld

Zoals gezegd neemt de gaming wereld steeds meer toe. Sterker nog, het is met 100 miljard de grootste entertainment industrie van de wereld. En dan met name gamen op de pc zoals jij en ik hem kennen. Nvidia GeForce is het grootste platform. De alledaagse pc’s worden krachtige speelautomaten en dat maakt het voor de groeiende game markt enorm interessant.

 

De cijfers van Nvidia

Laten we even naar de cijfers van Nvidia kijken vanaf 2016. Waar de omzet in 2016 nog 5 miljard dollar bedroeg, is de verwachting dat dit in 2018 bijna verdubbeld is. De nettowinst van 1,6 miljard dollar in 2017 zal ook vrijwel verdubbeld zijn in 2018. De koers loopt hard op en daardoor is de koers/winstverhouding niet direct aantrekkelijker. Beleggers anticiperen al op de stijgende nettowinst en daardoor is het aandeel nu niet perse aantrekkelijker gewaardeerd om aan te schaffen.

 201620172018201920202021
Omzet5 0106 9109 71412 36514 22217 583
Nettowinst6141 6663 0473 9274 5745 628
Koers/winst verhouding27,142,55134,529,924
Winst per aandeel ( $ )1,082,574,826,247,218,96
Dividend per aandeel ( $ )0,40,490,570,580,620,65
Dividendrendement1,35%0,44%0,23%0,27%0,29%0,30%

Gezien de vele investeringen die er nog op het programma staan, heeft het management ervoor gekozen om de dividenduitkering beperkt te houden. Het mag wel duidelijk zijn dat u het als belegger in Nvidia aandelen vooral moet hebben van de koerswinst. Een aandeel is de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gestegen en als belegger had u in het verleden dus ontzettend mooie resultaten kunnen behalen. Desalniettemin is Nvidia op dit moment redelijk gewaardeerd en is het zaak om u goed te verdiepen in de nettowinstcijfers en de winst per aandeel in de toekomst.

Verschillende analisten zijn erg positief over de toekomst van Nvidia. Het gaat hier duidelijk om een groeiaandeel, wat inhoud dat het verstandig om het aandeel langere tijd vast te houden. U kunt dan de Nvidia aandelen in uw beleggingsportefeuille opnemen. De buy en hold strategie kan bij Nvidia zeker een slimme zet zijn. Let wel: u loopt valuta risico aangezien Nvidia aandelen in dollars zijn genoteerd.

Het is altijd essentieel dat uw eigen beslissingen neemt. Het helpt wanneer u de jaarrekening goed doorleest. Verdiep u in de kwartaalcijfers, analyseer het management en ga na wat de concurrenten doen. Dit zijn Intel en AMD. Zo heeft u het huiswerk helemaal op orde! Nvidia aandelen kopen of verkopen? Doe het op een verstandige manier en maak gebruik van de technische- en fundamentele analyse.

 

Nvidia aandelen kopen of verkopen?

Wij maken het kopen van aandelen of het verkopen van aandelen graag gemakkelijk voor u. Heeft u interesse? Groot gelijk! Nvidia is eenvoudig in de NASDAQ aan te schaffen. Hierin zitten de grootse technologie fondsen van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan Apple, Facebook, Microsoft en Amazon. Het fijne hieraan is dat deze aandelen zeer goed verhandelbaar zijn, omdat de NASDAQ een uitstekende reputatie heeft.

U kunt eenvoudig een account aanmaken bij een broker, waarna u binnen 5 minuten mee kunt doen met handelen op de beurs. De CFD broker Plus500 maakt het mogelijk om in Nvidia aandelen te handelen. Dit kan al met een bedrag van 100 euro. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Draag er wel zorg voor dat u altijd belegt met geld wat u kunt missen. Van slapeloze nachten wordt u tenslotte niet gelukkig! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Geef een reactie