Google
Google

Nokia aandelen

Wilt u Nokia aandelen kopen?Nokia aandelen

Nokia staat wereldwijd nog altijd bekend als de grote producent van draagbare telefoons, die hier jarenlang een zeer groot marktaandeel in had. Met name in de jaren ’90 en in het begin van de jaren in het volgende millennium was Nokia een zeer grote producent uit Finland.

Het bedrijf is ooit echter begonnen met het produceren van rubber, waardoor de historie van de onderneming laat zien dat men zich toe kan leggen op totaal nieuwe bronnen van inkomsten. Dit laatste lijkt ook aan te geven waardoor het aandeel van Nokia zich eigenlijk altijd lijkt te herstellen, zelfs wanneer er sprake is van een flinke daling of algehele terugloop.

 

Over Nokia

Nokia was de producent van telefoons als de 3210 en de 3310, apparaten die bijna een ieder wel eens in handen heeft gehad. Tijdens de jaren van mobiele telefoons was er sprake van grote stijgingen van de koers van het aandeel, waardoor de bomen tot in de spreekwoordelijke hemel leken te groeien. Bij Nokia slaagde men er als eerste in om stabiele mobiele telefoons te bouwen, die bovendien op een compacte manier in elkaar zaten. Dit heeft sterk bijgedragen in de algehele ontwikkeling van de communicatie in een groot deel van de wereld.

Dat kon echter niet voorkomen dat Nokia de slag volledig leek te missen, op het moment dat onder andere Apple besloot smartphones uit te gaan brengen. De telefoons met een groot display en een touchscreen werden door de toenmalige directeur van Nokia afgedaan als overbodig en slechts een tijdelijke trend. Deze enorme blunder van Nokia heeft ervoor gezorgd dat het aandeel in een paar jaar tijd bijna alle waarde verloren heeft. Er bleef een koers van slechts een paar euro over, waar dat er eerder tientallen waren. Het was Microsoft dat vervolgens een samenwerking aanging met Nokia en zelfs aankondigde het over te willen nemen. Dit zorgde voor een beperkt herstel van de koers, waardoor de waarde weer iets is opgelopen.

Nokia aandelen

Een paar jaar geleden bedroeg de koers van het aandeel Nokia niet meer dan slechts een paar euro. De koers van het dieptepunt van €1,40 ten opzichte van de eerdere successen van het bedrijf uit Finland stonden in geen verhouding tot elkaar, waardoor er sprake leek van een aflopende zaak voor het bedrijf. Na de interesse van Microsoft en de opgezette samenwerking is de koers explosief gestegen naar ongeveer €7. Met het oog op de toekomst lijkt Nokia niet direct een investering voor op de lange termijn, maar op de korte termijn is het mogelijk hier een mooi rendement mee te maken.

 

Hoe kunt u Nokia aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Nokia aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google