Nike aandelen

Wilt u Nike aandelen kopen?

Nike aandelen kopenNike Inc. is een Amerikaanse merkketen die zich voornamelijk richt op sportkleding- en schoenen. Nike is één van de bekendste merken ter wereld en dit is ook goed te zien aan de cijfers van de onderneming. De omzet bedroeg in 2015 $30,6 miljard en er werd in hetzelfde jaar een nettowinst van $3,2 miljard geboekt. Momenteel werken er zo’n 63.000 mensen bij Nike. Het grootste gedeelte hiervan werkt in de VS, maar de groei van Nike is zo groot geweest, dat er de laatste jaren meer en meer medewerkers in andere landen aan de slag zijn.

Op 25 januari 1964 werd ‘Blue Ribbon Sports’ opgericht door Phil Knight en zijn coach Bill Bowerman. Blue Ribbon Sports groeide snel. In 1964 werden er 1300 paar Japanse schoenen verkocht. Dit was goed voor een omzet van $8.000. In 1965 werd er al een omzet van $20.000 gerealiseerd. Blue Ribbon Sports groeide hard in de jaren die volgde. Op aandringen van ene Johnson (eerste medewerker van Blue Ribbon Sports) wordt de merknaam in 1971 omgezet naar Nike. In 1978 wordt ook de bedrijfsnaam officieel in Nike veranderd.

In 1980 ging Nike Inc. naar de beurs. Er werden toen 2.377.000 gewone aandelen uitgegeven. Door de beursgang was Nike in staat om veel kapitaal op te halen. Dit kwam de groei ten goede. Er werden in snel tempo winkels geopend en deze waren in veel gevallen erg winstgevend. In de jaren ’90 en ’00 groeide Nike hard. Om de groei nog verder te bevorderen heeft Nike in 2003 de schoenenfabrikant Converse overgenomen. In 2007 werd ook voetbalkledingmerk Umbro overgenomen. Nike doet het erg goed, maar zal alsnog wel zijn best moeten blijven doen. Concurrenten zoals Adidas, Puma en ASICS blijven de laatste jaren ook voldoende marktaandeel behouden.

 

Slim om Nike aandelen te kopen?

In 2015 wist Nike een omzet van $30,6 miljard te realiseren. Hier werd een nettowinst van $3,3 miljard bij geboekt. Nike beschikt over een eigen vermogen van $12,7 miljard op een totaal vermogen van $21,6 miljard. De solvabiliteit van Nike ligt hiermee op een gezond niveau. Als belegger kan het de moeite waard zijn om Nike aandelen te kopen. Kijkende naar de fundamentele analyse is Nike een koopkandidaat. Op de lange termijn zal Nike het naar alle waarschijnlijkheid nog goed gaan doen. Nike is altijd in staat geweest om miljoenen klanten aan zich te binden en dit zal niet snel veranderen.

Op de korte termijn bestaan er ook talloze kansjes om als belegger winst te boeken met deze aandelen. De beweeglijkheid van Nike is niet heel groot, maar elke beursdag bestaan er wel fluctuaties waar u uw voordeel mee kunt doen. Nike aandelen kopen kan zeker de moeite waard zijn! Begin vandaag nog bij de CFD-broker Plus500. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie