Netflix aandelen

Netflix: streamingdienst die niet meer weg te denken is

Netflix aandelen

Netflix is tegenwoordig niet meer weg te denken in het gemiddelde huishouden. De streamingdienst die in 2013 in ons kikkerlandje gelanceerd werd, is inmiddels al aardig ingeburgerd. Is er niks op televisie? Geen probleem, dan kijken we gewoon Netflix. In 1997 werd Netflix opgericht in Amerika door Marc Randolph en Reed Hastings. Samen besloten de mannen om een on demand filmverhuur te beginnen. Tegenwoordig is het Amerikaanse bedrijf uitgegroeid tot een mega succes en is het bedrijf gevestigd in Los Gatos, Californië.

Het kopen van Netflix-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Netflix-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Netflix-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Deze CFD-broker maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in wat betreft het nieuws rondom Netflix. Doe ook zeker de technische en fundamentele analyse.

Koop/verkoop hier uw Netflix CFD’s! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Probleem en oplossing

De oprichting kwam voort uit een probleem, waar Hastings iets aan wilde doen. De heer Hastings huurde een film, alleen leverde hem te laat in bij de bibliotheek. Vervolgens was een boete van 40 dollar het gevolg. Hier moest volgens Hastings een handigere werkwijze voor gevonden worden. Hij besloot samen met zijn compagnon een onlinesysteem te maken. En met succes! Vandaag de dag maken alleen al in Nederland miljoenen mensen gebruik van Netflix. Volgens de cijfers gebruiken zo’n 2 miljoen Nederlanders al Netflix.

 

Na de oprichting

Een jaar na de oprichting in 1997 was de website in de lucht. Op dat moment waren er al 925 films te huur en waren er 30 medewerkers. In 2002 wist Netflix al een beursnotering te krijgen aan de NASDAQ. Al snel werd Netflix de grootste speler in de VS. De streamingdienst bezit inmiddels al 33% van het totale internetverkeer in de VS. In 2010 ging Netflix internationaal verder, waaronder Canada en de Latijns-Amerikaanse landen. Door de Spaanse en Engelse taal werd het voor Netflix ook eenvoudig om ook Groot-Brittannië, Ierland en Spanje aan het rijtje toe te voegen.

 

Vleugels uitslaan Europa

Vanaf het jaar 2012 sloeg Netflix zijn vleugels uit in Europa. Er was natuurlijk een grote diversiteit aan talen en dat maakte het wat lastiger. Desalniettemin volgden nieuwe landen zoals Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen en Scandinavië al snel. In 2013 werd zoals gezegd de Nederlandse markt bestormd. Netflix is hiermee een directe concurrent van bijvoorbeeld de NPO en KPN. Netflix ontwikkelt zich internationaal op een uitstekende manier, iets wat de koers de laatste jaren enorm ten goede is gekomen. In 2016 werden nagenoeg alle landen ter wereld aangesloten op het netwerk. Het aantal medewerkers steeg in 2017 naar een aantal van 5.400. Inmiddels maakt 1 op de 4 huishoudens in Nederland gebruik van de streamingdienst.  

 

Video on demand systeem

Vandaag de dag is Netflix iets wat niet meer ontbreekt in de meeste huishoudens. Mensen die geen Netflix hebben, zullen eerder opvallen. Voor het video on demand systeem wordt er een vast bedrag per maand betaald. Er zijn verschillende prijsniveaus. In Nederland zijn deze vastgesteld op 7.99 euro, 9.99 euro of 11.99 euro per maand. Met een abonnement is het mogelijk om onbeperkt films en series te kijken. Mede door de scherpe tarieven maken zoveel mensen gebruik van Netflix.

 

Altijd en overal kijken

Met een groot aantal ondersteunende apparaten waar Netflix op te gebruiken is, kunnen er altijd en overal films en series worden gekeken. Dat is natuurlijk ideaal voor thuis, op het werk, maar zeker ook voor onderweg. Zo is de streamingdienst te gebruiken op televisie, de Wii, de Xbox, de Playstation, Android toestellen, Apple toestellen, de tablet en pc. Er is alleen internetverbinding nodig. En tegenwoordig is Wifi op steeds meer locaties beschikbaar.

 

De cijfers

De cijfers hieronder laten duidelijk zien dat Netflix er goed in slaagd de omzet en nettowinst jaarlijks te verhogen. Zo wist de streamingdienst de omzet in 2016 met ruim 30% te verhogen in tegenstelling tot het jaar ervoor. Netflix scoort ook steeds beter met hun strategie van zelfgeproduceerde films en series. Hier gaat het Amerikaanse bedrijf dit jaar ook nog veel geld in pompen. Het bedrijf biedt ook steeds meer films en series die nergens anders te zien zijn. De streamingsdienst verwacht hier de aankomende tijd ook veel nieuwe abonnees van.

  2015 2016 2017 2018 2019 2020
Omzet 6 780 8 831 11 693 16 105 20 022 24 542
Nettowinst 123 187 559 1 292 2 061 3 131
Koers/winst verhouding 409 288 154 137 84,7 55,5
Winst per aandeel ( $ ) 0,28 0,43 1,25 2,86 4,63 7,06

Aandelenkopen.nl ziet niet zo vaak zo’n hoge koers-/winstverhouding als die van Netflix. Dit kan als negatief worden geïnterpreteerd. Het komt erop neer dat de koers in ieder geval vooruit is gelopen op de winsten. Wanneer de winst weer gaat toenemen, zal de koers-/winstverhouding weer dalen naar gezondere niveaus. Op dit moment is het echter wel erg risicovol om Netflix aandelen tegen deze koers-/winstverhouding te kopen.

 

Verwachtingen aankomend kwartaal

Aankomend kwartaal verwacht Netflix ruim 6 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Het eerste kwartaal van dit jaar wist het bedrijf er al ruim 7 miljoen abonnees bij te krijgen. Zoals te zien is, zal Netflix zijn resultaten wel blijven behalen in de toekomst. Analisten zien een mooie groei voor het bedrijf en er zullen steeds meer mensen gebruik maken van Netflix.

 

Groeiaandeel

Uit de cijfers blijkt dat Netflix een echt groeiaandeel is. Het bedrijf weet de omzet jaarlijks te verhogen en een goede winst te draaien. Een strategie die slim kan zijn is de buy en hold strategie. U houdt het Netflix-aandeel dan voor langere tijd vast, zodat het in waarde zal stijgen. Indien u nog niet zo ervaren bent met handelen op de beurs, dan is het verstandig om eerst te oefenen met nep geld. Door het aanmaken van een demo account kan dat met een bedrag van 40.000 euro.

 

Koers van Netflix

In 2008 stond de koers van Netflix op €4,- per aandeel. Sinds 2008 is de koers hard opgelopen. Er zijn de afgelopen tijd dan ook meerdere aandelensplitsingen geweest om de koers laag te laten lijken en zodat iedereen voor een relatief lage prijs een aandeel kan kopen. Aandelensplitsingen komen de verhandelbaarheid ten goede. Bij Netflix zijn de volumes overigens sowieso altijd wel vrij hoog.

Uit de cijfers blijkt dat Netflix een echt groeiaandeel is. Het bedrijf weet de omzet jaarlijks te verhogen en een goede winst te draaien. Een strategie die slim kan zijn is de buy en hold strategie. U houdt het Netflix-aandeel dan voor langere tijd vast, zodat het in waarde zal stijgen. Indien u nog niet zo ervaren bent met handelen op de beurs, dan is het verstandig om eerst te oefenen met nep geld. Door het aanmaken van een demo account kan dat met een bedrag van 40.000 euro

Analisten verwachten dat de koers van Netflix de komende jaren verder kan gaan oplopen. Netflix is goed aan de weg aan het timmeren en is bezig om in de hele wereld actief te worden. Wat dat betreft is de kans groot dat Netflix in de toekomst nog veel meer aan waarde zal winnen dan het de afgelopen jaren al heeft gedaan. Koop hieronder direct uw eerste Netflix aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.