Google
Google

Netflix aandelen

Wilt u Netflix aandelen kopen?

Netflix aandelenNetflix heeft in een korte tijd een groot aantal landen weten te veroveren en heeft er daarmee voor weten te zorgen dat zowel de klanten als aandeelhouders goede zaken konden doen. Netflix is een Amerikaanse aanbieder van series en films. De snelgroeiende onderneming biedt haar diensten ook in Nederland aan en is hiermee een directe concurrent van bijvoorbeeld NPO en KPN. Netflix ontwikkelt zich internationaal op een uitstekende manier, iets wat de koers de laatste jaren enorm ten goede is gekomen.

Het businessmodel lijkt zeer levensvatbaar en past goed binnen de huidige manier van werken, waarbij consumenten maandelijks een vast bedrag betalen voor de media waar ze onbeperkt gebruik van kunnen maken.

Koop hier uw Netflix aandelen!

 

Over Netflix

Netflix Inc. is in 1997 in Scotts Valley, Californië door Marc Randoph en Reed Hastings opgericht. Netflix is een aanbieder van series en films. Het bedrijf maakt niet alle series en films in alle landen beschikbaar, in plaats daarvan gaat men zorgvuldig om met de licenties. Dit zorgt ervoor dat klanten een vast bedrag per maand betalen, waarmee het mogelijk is om de kosten voor dat land te dekken. Netflix is  al in 1997 van start gegaan en was er altijd vooral voor Noord- en Zuid-Amerika, maar richt zich nu onder andere ook op Europa. Het bedrijf staat genoteerd aan de NASDAQ, de beurs voor technologiefondsen.

Het is de internationale expansie van Netflix die er met name in 2013 voor heeft gezorgd dat de koers flink op wist te lopen. Met name in Europa maken veel huishoudens gebruik van een snelle internetverbinding, waardoor zij de mogelijkheid hebben de films en series te streamen. Wat dat betreft lijkt de markt voor Netflix alsmaar groter te worden en is de kans groot dat ook de koers de komende jaren verder op zal lopen. Het bedrijf lijkt klaar voor de toekomst, ook vanwege het businessmodel dat op een uitstekende manier aansluit bij de wensen van veel consumenten.

Het businessmodel van Netflix laat consumenten maandelijks een vast bedrag betalen, in plaats van een bedrag per film of per serie. Onder andere Spotify heeft eerder laten zien dat dit veel consumenten aan weet te spreken. Bovendien lijkt het businessmodel uitstekend schaalbaar, waardoor Netflix de komende jaren verder uit kan breiden. Dit komt uiteraard ook de koers ten goede, waardoor dit een verstandig moment lijkt om in te stappen. De koers heeft de laatste jaren een goede ontwikkeling laten zien en het is de verwachting van diverse analisten dat deze in de komende tijd alleen nog maar beter zal worden.

 

Cijfers van Netflix

Netflix behaalde in 2015 een omzet en een winst van respectievelijk: €6,8 miljard en €122,6 miljoen. Eind 2015 stond er €2,2 miljard eigen vermogen op een totale balans van €10,2 miljard. De afgelopen jaren is het eigen vermogen flink toegenomen. Dit komt de stabiliteit van Netflix ten goede. De volgende kerncijfers kunnen ook worden vastgesteld:

  • Eigen vermogen per aandeel: €5,09
  • Koers-/winstverhouding: 407,14
  • Winst per aandeel: €0,28

Netflix heeft op 18 april 2016 zijn eerste kwartaalcijfers over 2016 gepubliceerd. Er werd een recordaantal aan nieuwe abonnees aangesloten. Het gaat hierbij om 6,7 miljoen mensen. Netflix verdiende de afgelopen maanden €1,71 miljard. Dit is 30% meer dan in het eerste kwartaal van 2015.

Het grootste probleem dat Netflix nu moet aanpakken zit hem in de videobibliotheek. Het aanbod in deze bibliotheek is in veel landen nog relatief klein en Netflix zal er alles aan moeten doen om dit aanbod te vergroten. In de VS is het aanbod van Netflix erg groot, maar in veel andere landen is dit dus niet het geval.

Aandelenkopen.nl ziet niet zo vaak zo’n hoge koers-/winstverhouding als die van Netflix. Dit kan als negatief worden geïnterpreteerd. Het komt erop neer dat de koers in ieder geval vooruit is gelopen op de winsten. Wanneer de winst weer gaat toenemen, zal de koers-/winstverhouding weer dalen naar gezondere niveaus. Op dit moment is het echter wel erg risicovol om Netflix aandelen tegen deze koers-/winstverhouding te kopen.

Beleggen met kennis

Koers van Netflix

In 2008 stond de koers van Netflix op €4,- per aandeel. Sinds 2008 is de koers hard opgelopen. Er zijn de afgelopen tijd dan ook meerdere aandelensplitsingen geweest om de koers laag te laten lijken en zodat iedereen voor een relatief lage prijs een aandeel kan kopen. Aandelensplitsingen komen de verhandelbaarheid ten goede. Bij Netflix zijn de volumes overigens sowieso altijd wel vrij hoog.

Analisten verwachten dat de koers van Netflix de komende jaren verder kan gaan oplopen. Netflix is goed aan de weg aan het timmeren en is bezig om in de hele wereld actief te worden. Wat dat betreft is de kans groot dat Netflix in de toekomst nog veel meer aan waarde zal winnen dan het de afgelopen jaren al heeft gedaan. Koop hieronder direct uw eerste Netflix aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google