Google
Google

Microsoft aandelen

Wilt u Microsoft aandelen kopen?Microsoft aandelen

Microsoft is opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Microsoft is de ontwikkelaar van een breed scala aan computer gerelateerde producten. Microsoft licenseert, ontwikkelt en ondersteunt deze producten.

De multinational behaalde een omzet van $93,6 miljard in 2015. De bijbehorende winst hiervan was $12,2 miljard. Microsoft doet het dus erg goed als het gaat om winstgevendheid.

Microsoft is ’s werelds grootste softwarebedrijf en staat op een lijst van ’s werelds waardevolste bedrijven. De multinational bezit onder andere Skype, Microsoft Office, Bing, de Xbox serie en Windows live. Daarnaast worden er ook nog toetsenborden, muizen en andere accessoires verkocht. Bij de multinational zijn ongeveer 128.000 mensen aan het werk, hier heeft een flinke stijging in plaatsgevonden. In 2013 werkte er nog 99.000 mensen bij Microsoft.

Koop hier uw Microsoft aandelen

 

Cijfers van Microsoft

Als er naar de jaarcijfers van 2015 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $176 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $7 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2015 respectievelijk $93,6 miljard en $12,2 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

Op 22 april 2016 werden de eerste kwartaalcijfers van 2016 gepubliceerd. De kwartaalcijfers lieten zien dat de multinational goede opnieuw goede resultaten weet neer te zetten. De winst is wel wat gedaald ten opzichte van voorgaande kwartalen. De reden van de winstdaling zit hem vooral in de slecht presterende smartphonedivisie. Het grootste gedeelte van de omzet van Microsoft kan worden toegeschreven aan zakelijke producten zoals Office en Office 365. Met Windows 10 gaat het ook de goede kant op. Momenteel zijn er al 300 miljoen Windows 10-gebruikers.

 

Microsoft aandelen

De aandelen van de multinational hebben het sinds de toetreding op de beurs erg goed gedaan. Het verloop van de aandelen kende vooral in de eerste jaren van de toetreding een goed rendement. Hier hebben dan ook veel beleggers die voor de lange termijn op long zaten goed van geprofiteerd. In de jaren 2008-2011 was dit beeld anders, de concurrentie nam toe, de pc markt nam af en de kredietcrisis hielp ook niet echt mee. Dit alles leidde ertoe dat de Microsoft aandelen minder goed presteerden dan een aantal jaar geleden.

Bestuursvoorzitter Steve Balmer kondigde een strategiewijziging aan waarbij Microsoft zich meer gaat richten op diensten en apparaten dan op softwarepakketten. Deze strategiewijziging lijkt zijn vruchten af te werpen, de focus op cloud-diensten heeft de afnemende omzet om kunnen draaien naar een toenemende omzet. Ook de verkoop van onder meer tablets en Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 helpen bij het behouden van de marktpositie van Miscrosoft. Overigens is het goed om te melden dat Bill Gates altijd wel enige invloed zal houden op de wijze waarop Microsoft zich zal gaan ontwikkelen.

 

Hoe kunt u Microsoft aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in Microsoft aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Handel bijvoorbeeld met een levenslange demo-account. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Microsoft aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google