Mastercard aandelen

Mastercard: investeren betalingssector

Mastercard aandelenMastercard beheert ’s werelds snelste betalingsverwerkingsnetwerk. Het doel is om te bouwen aan een wereld waarin geen sprake meer is van contant geld. Vandaag de dag is Mastercard een drijvende kracht in de betalingssector. Mastercard aandelen kopen? We vertellen je graag meer.

Mastercard, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Kijk maar eens naar je bankpasje. ’s Werelds snelste betalingsverwerkingsnetwerk wordt beheert door Mastercard. Het verbindt consumenten, handelaars, bedrijven, financiële instellingen en overheden in meer dan 210 landen en gebieden. Je kunt je voorstellen om wat voor mega bedrijf het gaat. Simpel gezegd biedt Mastercard de technologie die toonaangevend is in de richting van een wereld zonder contant geld.

Mastercard kopen/verkopen? Open een account bij CFD-broker Plus500! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

A world beyond cash

Dat is de duidelijke visie van Mastercard. Zoals zij zelf zeggen ‘’A World Beyond Cash’’. De technologie wordt elke dag en op elk moment gebruikt om niet alleen veilig en eenvoudig te kunnen betalen, maar vooral ook op een slimme manier. En laat dat, in ons huidige tijdperk dus enorm belangrijk zijn. De Mastercard producten en oplossingen maken dagelijkse activiteiten zoals winkelen, het beheren van je financiën, reizen en het runnen van je bedrijf makkelijker en veiliger.

 

Enorme mijlpalen

Wat in 1966 begon als een groep banken die de ICA (Interbank Card Association) creëerde, is Mastercard anno nu uitgegroeid tot een mega concern. In 2018 verwerft Mastercard Oltio om de acceptatie van digitale betalingen in zowel Afrika als het Midden-Oosten te versnellen. Elk jaar zijn er enorme mijlpalen geweest. Het is anno nu een drijvende kracht in de betalingssector. Dus zeker goed om hier eens bij stil te staan en Mastercard als belegging eens onder de loep te nemen!

 

Belangrijkste waarden van Mastercard

Belangrijke waarden van waaruit Mastercard werkt zijn: partnerschap, vertrouwen, initiatief en wendbaarheid. Dit zijn belangrijke kernwoorden waar enorm veel waarde aan wordt gehecht. Als technologiebedrijf verbindt Mastercard niet alleen individuen, maar ook bedrijven en organisaties over de hele wereld. Binnen dit miljardenbedrijf draait het duidelijk om vernieuwing en samenwerking. 

 

Beveiliging en veiligheid

Voor de klanten, verkopers, kaarthouders en andere partners is veiligheid en beveiliging essentieel. Om deze reden blijft Mastercard nieuwe en betere manieren ontwikkelen om betalingen veilig te houden. Er worden geen kaarten uitgegeven. De technologie vordert, betalingsmethoden worden aangepast en ook apparaten veranderen. Mastercard blijft daarom innoveren om de veiligheid van miljarden elektronische betalingen te garanderen. En dat waar en wanneer deze betalingen zich ook voordoen.

 

Duurzaamheid

Het streven is om een wereld te bouwen waarin geen contant geld meer gebruikt wordt. Elke persoon, elke betaling en bovendien wordt elk apparaat beschermd. Ook draagt Mastercard bij aan een duurzame toekomst. Bij de wereldwijde inspanningen staat het bevorderen van de sociale duurzaamheid centraal. Ze streven naar het zakendoen op een transparante manier en naar het verantwoord omgaan met de ecologische voetafdruk. 

 

Meer dan 50 locaties wereldwijd

Het hoofdkwartier is bevestigd in de VS. Alleen al in Europa zijn er 30 Mastercard locaties. In totaal gaat het om meer dan 50 locaties over de hele wereld. Voor de werknemer biedt Mastercard de mogelijkheid om thuis of in het buitenland te werken. Inmiddels mag Mastercard terugkijken op een heleboel zakelijke onderscheidingen, waaronder ’s werelds meest bewonderde bedrijf door Fortune.   

 

De cijfers van Mastercard

De cijfers van Mastercard laten zien dat de totale omzet elk jaar stijgt met minimaal 1 miljard. De voorspellingen van analisten is de reële verwachting dat de nettowinst opnieuw gaat stijgen in 2018. Waar de winst per aandeel in de jaren 2015, 2016 en 2017 nog vrij stabiel was, wordt verwacht dat deze een piek gaat krijgen in 2018. De winst per aandeel zal dan al 5,94 dollar zijn. Dat is niet veel in vergelijking met de winst per aandeel op de huidige koers (zo’n 170 dollar).

Mastercard201520162017201820192020
Omzet9 66710 77612 49714 49416 28318 113
Nettowinst3 8084 0593 9156 2657 1638 034
Koers/winst verhouding29,12841,528,724,320,9
Winst per aandeel ( $ )3,353,693,655,947,018,16
Dividend per aandeel ( $ )0,640,760,8811,111,16
Dividendrendement0,66%0,74%0,58%0,59%0,65%0,68%

 

Lichte overwaardering

De nettowinst is in 2017 aan de lage kant geweest en dat verklaard de piek in de koers/winstverhouding met 41,5. Het lijkt erop dat Mastercard toch wat overgewaardeerd is. De vraag of Mastercard aandelen long interessant zijn, is lastig te zeggen. Het lijkt erop dat het aandeel zich de komende jaren neutraal zal gaan ontwikkelen. Heeft u de aandelen in portefeuille? Het is dan zeker verstandig om de investor relations pagina van Mastercard te bezoeken.

 

Het kopen van Mastercard aandelen?

Ons doel is om het kopen van aandelen gemakkelijk te maken voor u. Heeft u na het lezen van dit artikel interesse om Mastercard aandelen te kopen? Op de New York Stock Exchange kunnen de aandelen in Mastercard aangeschaft worden. Het fijne hieraan is dat Mastercard aandelen zeer goed verhandelbaar zijn, omdat deze effectenbeurs een uitstekende reputatie heeft. 

 

Account aanmaken

U kunt een account aanmaken bij een broker, waarna u mee kunt doen met handelen in CFD’s. De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om in Mastercard aandelen te handelen. Dit kan al met een bedrag van 100 euro. Nu denk je misschien, de huidige koers staat op 170 dollar. Hoe kan dit dan? Het handelen via Plus500 gaat met een hefboom. Dit houdt in dat 1 euro inleg makkelijker kan leiden tot 10 euro aan koopkracht. *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Op deze manier kan een kleine inleg toch zorgen voor de mogelijkheid om grote aantallen aan aandelen te kopen. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Draag er wel zorg voor dat u altijd belegt met geld wat u kunt missen. Van slapeloze nachten wordt u tenslotte niet gelukkig!