Lego aandelen

Beleggen in Lego?

Lego logoBij beleggen denken de meeste mensen aan aandelen, goud, valuta’s, vastgoed, wijn, kunst en ga zo maar verder. Maar ook Lego blijkt een uitstekende belegging!

We weten allemaal dat Lego ontzettend duur is. Een klein pakketje Lego voor de kids kost al snel €100,-. We zijn eens gaan kijken hoe het zit met deze prijzen. Wat blijkt? Sinds 2000 is de prijs van Lego met gemiddeld 12% per jaar gestegen. Dit is veel meer dan de stijging van goud (9,3% per jaar) of van de S&P500 (4,6% per jaar). Een slimme belegger gaat dus kijken wat de mogelijkheden zijn om in Lego te beleggen.

Eigenlijk is er maar één mogelijkheid om in Lego te beleggen. De LEGO Group is namelijk helaas niet beursgenoteerd en het is dus niet mogelijk om Lego aandelen te kopen. Beleggen in Lego is wel mogelijk door fysieke pakketten te kopen en deze vervolgens een aantal jaar in de doos te bewaren.

Als belegger in aandelen is het belangrijk om uw huiswerk te doen. Doe goed onderzoek voordat u iets koopt. Bij beleggen in Lego is dit niet anders. Als u de juiste pakketten kunt selecteren, is het mogelijk om veel hogere rendementen dan de 12% per jaar te realiseren. Om u een voorbeeld te geven:

Stel u had in 2007 het Ultimate Collector’s Millennium Falcon pakket gekocht voor $500. Gefeliciteerd, dan had u nu $4.000 in uw handen (mits de doos nog netjes is en dicht zit). Het Falcon pakket is niet het enige voorbeeld. Er zijn er talloze. De sterkste procentuele stijging komt van het pakket “Cafe Corner”. Dit pakket uit 2007 is de afgelopen jaren meer dan 2.200% gestegen.

 

Over Lego

De LEGO Group is een familiebedrijf in Billund, Denemarken. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen. Lego betekent in het Deens “speel goed”. In het Latijns betekent Lego “ik stel samen”. De famillie Kristtiansen heeft erg goed geboerd sinds de oprichting, want Lego is nu de grootste speelgoedfabrikant van Europa. Het Deense bedrijf draaide in 2016 een omzet van 15,7 miljard Deense Kronen. De winst bedroeg 3,5 miljard Deense Kronen. Momenteel werken er 19.000 mensen bij de LEGO Group. Ze zijn werkzaam op 42 verschillende locaties en bevinden zich in verschillende landen.

Sinds de oprichting van Lego zijn er veel ontwikkelingen geweest. De pakketten zijn steeds groter en geavanceerder geworden. Ze bevatten ook steeds meer stenen en kosten dus meer tijd om in elkaar te zetten. De omzet en winst van de LEGO Group profiteert hier in ieder geval enorm van.

 

Welke Lego pakketten kopen?

Als u interesse heeft om Lego pakketten te kopen, is het slim om te kijken naar wanneer een pakket uit de verkoop gaat. Pakketten die uit de verkoop gaan nemen in de jaren die volgen het snelste in waarde toe. Een heel interessant pakket is op dit moment nr: 10218. Dit pakket heet “pet shop” en zal binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn. Als u dus in Lego wilt gaan beleggen, kan het zeker slim zijn om zo’n pakket aan te schaffen. Zorg ervoor dat u bij de aankoop van Lego weet welk pakket u moet kopen en verdiep u hier dus goed in. Bekijk ook de onderstaande video voor meer informatie hierover.

 

Tips bij het beleggen in Lego

Tot slot willen we u nog wat tips meegeven om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk rendement kunt behalen op uw Lego beleggingen.

  • Limited editions en seizoensgebonden thema’s doen het vaak erg goed op de secundaire markt.
  • Probeer de lego pakketten met kortingen of voor een goedkope prijs op bijvoorbeeld Marktplaats te kopen. Op deze manier wordt uw rendement hoger.
  • Open de doos niet en bewaar de doos ook op een droge plek waar geen zon schijnt. Zorg ervoor dat u de doos niet beschadigd. Zo blijft de waarde ook zo goed mogelijk bewaard.
  • Als u de doos opent en het geheel volledig in elkaar zet, dan wordt uw investering met gemak de helft minder waard.
 

Geef een reactie