GoPro aandelen

Beleggen in GoPro aandelen? Slim of niet?

Gopro aandelen kopenGoPro Inc is een fabrikant van actioncamera’s. De camera’s worden over het algemeen vooral gebruikt bij het filmen van extreme sporten en activiteiten die een waterdichte camera vereisen (denk hierbij aan de duiksport).

De laatste maanden staat de koers van GoPro flink onder druk. De cijfers vallen telkens tegen en CEO Nick Woodman heeft aangekondigd dat GoPro zich uit de drone markt gaat terug trekken. Het is nu de grote vraag hoe GoPro aandelen zich in de toekomst zullen gaan ontwikkelen. We hopen u hier in dit artikel wat meer inzicht over te verschaffen.

GoPro kopen/verkopen is hier direct mogelijk! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Over GoPro

GoPro is in 2004 opgericht door Nick Woodman. Het bedrijf richt zich voornamelijk op stevige, sportieve en lichtgewicht camera’s die onder andere op een helm kunnen worden gedragen. De camera’s zijn relatief goedkoop en zitten kwalitatief erg goed in elkaar. Mede hierdoor zijn de camera’s er populair onder de sporters.

De afgelopen jaren is GoPro steeds bekender geworden en dit heeft ertoe geleidt dat de onderneming nu ook beursgenoteerd is. De GoPro beursgang was een grote wens van het camerabedrijf. De beursgang vond plaats op de technologiebeurs Nasdaq. GoPro heeft tijdens de beursgang zo’n $427 miljoen opgehaald, dit komt neer op €316 miljoen. Er werden 17,8 miljoen aandelen naar de beurs gebracht met een waarde van ongeveer $21 tot $24 per stuk. De beursgang heeft ervoor gezorgd dat er onder meer geld is opgebracht om de concurrentie tegen grootmachten als Sony en Garmin aan te gaan. 

 

Felix Baumgartner

Felix Baumgartner (een Oosterijkse basejumper) maakte in oktober 2012 vanuit de ruimte een parachutesprong. Naast de hoofdsponsor Red Bull, was deze sprong ook goed voor het imago van GoPro. Het bedrijf dat onder andere helmcamera’s uitbrengt, heeft namelijk de gehele sprong gefilmd. Daarnaast brengt GoPro steeds meer sportieve commercials uit waarbij topsporters zich (laten) filmen met behulp van deze sportieve camera’s. Hierbij gaat het vaak om sporten als surfen, skiën, parachutespringen, etc.

 

Cijfers GoPro

De afgelopen paar jaar is GoPro er niet in geslaagd om de omzet te laten groeien. Dit is een flinke tegenslag geweest voor de koers van het aandeel. De onderstaande tabel laat de omzet en nettowinst over de jaren 2015 tot 2020 zien. Bekijk de cijfers goed. Meer weten? Het is ook mogelijk om de Investors Relations Pagina van GoPro door te nemen.

  2015 2016 2017 2018 2019 2020
Omzet 1 620 1 185 1 180 1 079 1 076 1 080
Nettowinst 36,1 -419 -183 -122 -47,1 -24
Koers/winst verhouding 72 -2,89 -5,73 -6,14 -15,4 -32,6
Winst per aandeel ( $ ) 0,25 -3,01 -1,32 -0,9 -0,36 -0,17

De merknaam GoPro is wereldwijd steeds bekender aan het worden. Het is als lange termijn belegger wel goed om te onthouden dat de omzet- en nettowinstcijfers de afgelopen jaren wel flink onder druk hebben gestaan. In de jaren 2016 tot 2020 zal GoPro zeer waarschijnlijk verliezen gaan draaien. Als aandeelhouder verliest u dan in feite een deel van uw inleg. Een negatieve winst per aandeel is iets dat u zeker niet moet willen!

Wellicht is het een idee om short te gaan op GoPro aandelen? Bij de CFD-aanbieder Plus500 is het mogelijk om een short positie te openen. Short gaan houdt in dat u speculeert op een daling van de beurs. Experimenteren met het handelen in aandelen, grondstoffen, valuta’s, indexen en opties kan natuurlijk nooit kwaad. Het is gelukkig gratis mogelijk om een demo account aan te maken. De demo-account geeft u de mogelijkheid om sowieso met €40.000,- demogeld te oefenen. Succes! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Geef een reactie

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.