Burger King aandelen

Burger King aandelen kopen?

burger-king-aandelen

Burger King is een bekende internationale fastfoodketen die voornamelijk friet, hamburgers, snacks en frisdrank verkoopt. In Nederland zijn er op dit moment meer dan vijftig Burger King filialen. De filialen zijn altijd druk bezocht en de winstgevendheid van deze franchise multinational mag zeker netjes worden genoemd.

Burger King behoort net zoals McDonald’s, KFC en Subway tot één van de belangrijkste fastfoodketens ter wereld. Interesse om in Burger King te beleggen? Burger King aandelen kopen is hieronder direct mogelijk!

Burger King aandelen kopen/verkopen? Begin hier! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Burger King

Burger King is in 1954 opgericht door James McLamore en David Edgerton. Deze twee studenten van de Cornell University in Miami, Florida hadden een hamburgertent in Californië bezocht. Het leek ze een goed idee om eens te kijken of ze zelf ook een hamburger outlet konden starten. In 1957 werd de Whopper ontwikkeld en in het assortiment opgenomen. Door middel van een franchise formule is de Burger King als kool gaan groeien. In 1963 opende de eerste buitenlandse vestiging zich in Puerto Rico. Europa volgde in 1975 met een eerste vestiging in Madrid, Spanje. In 1981 opende de eerste Burger King in Nederland op de Lijnbaan in Rotterdam.

Op dit moment zijn er wereldwijd maar liefst 11.550 Burger Kings. Deze vestigingen zijn verspreid over 65 verschillende landen, maar het overgrote gedeelte van de vestigingen bevindt zich in de Verenigde Staten. Met meer dan 340.000 werknemers die elke dag gemiddeld 11,4 miljoen klanten bedienen is Burger King één van de belangrijkste fastfoodketens van de wereld.

Een leuk feitje is dat de drukst bezochte Burger King in Nederland staat. Het filiaal op de luchthaven Schiphol verkoopt per jaar ruim 400.000 Whoppers en weet zo’n 1,3 miljoen bezoekers te trekken. Het filiaal op Schiphol is 24/7 open. Alleen in 2001 was het filiaal enkele maanden dicht, nadat er een brand in de keuken had plaatsgevonden.

 

Burger King aandelen?

Burger King is in 2010 overgenomen door investeringsmaatschappij 3G Capital voor een bedrag van $3,26 miljard. Sinds 2010 is Burger King alleen maar verder uitgegroeid. De overname van 509 Quick’s vestigingen in Frankrijk, België en Luxemburg hebben hier ook zeker aan bijgedragen.

Investeren is in Burger King helaas niet direct mogelijk, omdat Burger King onderdeel van de investeringsmaatschappij is geworden. 3G Capital is geen kleine jongen en is vooral bekend van samenwerkingsverbanden met Berkshire Hathaway. Ook overnamegesprekken met betrekking tot Kraft Foods en Heinz leidden tot veel aandacht en publiciteit bij 3G Capital. Meer weten? Ga dan naar de site van 3G Capital! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.