Google

Baidu aandelen

Wilt u Baidu aandelen kopen?Baidu aandelen

Baidu maakt handig gebruik van het feit dat Google maar moeilijk voet aan de grond weet te krijgen in China. Het land werpt bepaalde beperkingen op, wat er onder andere toe heeft geleid dat Google een moeizame relatie heeft met de overheid in het land. Baidu wordt ook wel aangeduid als de Chinese Google en is wat dat betreft een belangrijke concurrent voor het bedrijf.

Google heeft aandelen in het bedrijf en zou het graag overnemen, om ook in China voor een belangrijke positie te kunnen zorgen. Tot nu toe slaagt Baidu er echter uitstekend in om uit handen van de gigant uit Amerika te blijven. Men werkt er aan een stabiele groei van de waarde van het bedrijf, iets dat goed tot uiting komt in de koers van het aandeel.

Het kopen van Baidu aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Baidu aandelen kan simpelweg door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Baidu aandelen voor een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe een goede technische en fundamentele analyse voor deze Chinese Tech gigant.

Baidu CFD’s kopen en verkopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Baidu

Baidu is de Google van China. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Robin Li en Eric Xu. Meneer Li ging op zoek naar de beste en meest rechtvaardige manier voor mensen om te vinden waar ze naar op zoek waren. Er werd een bedrijfscultuur gebouwd die was gebaseerd op een tweetal principes: eenvoud en betrouwbaarheid. In de afgelopen 18 jaar is ernaar gestreefd om de missie te vervullen door o.a. goed te luisteren naar de gebruikers. In 2005 werd Baidu aan de Nasdaq genoteerd. We vertellen u graag meer over Baidu en over het handelen in Baidu aandelen.

De Chinese markt is enorm van omvang, waardoor Baidu er goed in slaagt om zich staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google dat in de rest van de wereld enorm groot is. Aangezien Google het maar niet voor elkaar krijgt om een goede relatie te ontwikkelen met de overheid in China, is er voorlopig ruimte voor een onderneming in de vorm van Baidu. Gezien de positie van Google in het bedrijf lijkt het erop dat Google de markt nog altijd goed in de gaten wenst te houden. Dit sluit bovendien niet uit dat Google in de toekomst zal proberen om Baidu over te nemen, iets dat gunstig zou kunnen uitpakken voor de ontwikkeling van het aandeel.

Vandaag de dag worden tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd in het Chinese zoekplatform. Het bedrijf richt zich op het leveren van de beste technologie, die geoptimaliseerd is voor de nieuwste lokale smaken en voorkeuren. Niet alleen is Baidu een zoekmachine, het houdt zich ook bezig met tientallen internet gerelateerde producten en diensten. Er is een sterke focus op kunstmatige intelligentie.  

Appwinkel en advertentieplatform

Baidu heeft o.a. een appwinkel met de naam DU Group. Wereldwijd heeft hun appwinkel meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Het advertentieplatform van Baidu, Du Ad Platform, is verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de inkomsten. Du Ad Platform is ter vergelijk met Google Ads. Het zoeken op het web is dus het kernproduct. Toch zijn er ook nog andere kanalen waarmee de gebruikers verbinding kunnen maken met informatie en services.

 

Community gebaseerde producten

Het rijtje van producten en services van Baidu is dan nog niet rond. Zo worden er ook verschillende community gebaseerde producten geleverd. Denk bijvoorbeeld aan Baidu PostBar, ’s werelds eerste en grootste doorzoekbare online community platform (weliswaar op de Chinese vraag gebaseerd). Of bijvoorbeeld Baidu Knows, ’s werelds grootste interactieve platform voor de uitwisseling van kennis in de Chinese taal.

 

Tientallen kleinere producten

Niet alleen biedt Baidu grote, maar zeker ook tientallen kleinere producten. Denk bijvoorbeeld aan: afbeeldingen zoeken, kaarten, video’s en nieuws zoeken. Dat alles wordt aangedreven via de geavanceerde technologie, welke voortdurend innoveert om de services te verbeteren. In de afgelopen jaren is het internetlandschap enorm verandert met de opkomst van de snelle mobiele adoptie. Daar heeft Baidu slim op ingespeeld.

 

Ontwikkeling zelfrijdende auto’s

Baidu is sinds vorig jaar bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Daarmee treedt het concern in de voetsporen van Googles Driverless Car. Het techbedrijf hoopt op het introduceren van de volledig autonome rijcapaciteiten op snelwegen en open stadswegen in China in 2020. Vorig jaar boekte Baidu een omzet van 13 miljard dollar. De omzet steeg daarmee met 20% in tegenstelling tot het jaar daarvoor. De totale nettowinst bedroeg bijna 3 miljard dollar.

 

Verwachtingen 2018

De verwachte winst per aandeel over 2018 ligt op bijna 11 dollar. De koers/winstverhouding zal rond de 27 liggen. Wanneer de groei de aankomende jaren doorzet, zal de koers/winstverhouding kunnen afnemen. Zo zal Baidu zeker een interessante lange termijn belegging blijven. De verwachtingen van het afgelopen kwartaal werden in ieder geval ruimschoots overschreden. Er werd een omzetgroei gerealiseerd van ruim 30%. De nettowinst steeg met 45%. De zoekrobot deed het erg goed. Ook de onlineadvertentie-inkomsten stegen met 25%.

 

Baidu investeert in toekomst

Baidu is een bedrijf wat sterk blijft investeren in de toekomst. En dan vooral op het gebied van artificiële intelligentie, cloud en zelfrijdende wagens. Niet voor niets zijn de kosten voor onderzoek en ontwikkeling verdubbeld in de afgelopen twee jaar. Meedoen met handelen in Baidu kan zeker een interessante beslissing zijn.

 

Toonaangevend bedrijf

Baidu is een toonaangevend bedrijf in de technologie. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het Chinese concern. Door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 kunt u direct starten met handelen in de Baidu aandelen.

Plus500 staat bekend als een klantvriendelijke en betrouwbare online broker. Niet alleen kunt u beleggen in aandelen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in edelmetalen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over 40.000 fictieve euro’s. Ideaal wanneer u eerst eens wilt experimenteren met beleggen, voordat u met echt geld gaat handelen.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van 10. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 1.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus Baidu. Bekijk ook zeker wat de belangrijkste concurrent (Google) doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

 

Baidu aandelen

Het aandeel Baidu heeft de afgelopen jaren positieve ontwikkelingen laten zien. Waar het in oktober 2012 nog verhandeld werd voor iets meer dan $100, ligt de waarde inmiddels boven de $200. Voorlopig ontwikkelt Baidu zich op een zeer positieve manier, waardoor het een interessant aandeel is om in de gaten te houden. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Bekijk ook deze interessante artikelen!

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Open een oefen-account

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.