Google
Google

Baidu aandelen

Wilt u Baidu aandelen kopen?Baidu aandelen

Baidu maakt handig gebruik van het feit dat Google maar moeilijk voet aan de grond weet te krijgen in China. Het land werpt bepaalde beperkingen op, wat er onder andere toe heeft geleid dat Google een moeizame relatie heeft met de overheid in het land. Baidu wordt ook wel aangeduid als de Chinese Google en is wat dat betreft een belangrijke concurrent voor het bedrijf.

Google heeft aandelen in het bedrijf en zou het graag overnemen, om ook in China voor een belangrijke positie te kunnen zorgen. Tot nu toe slaagt Baidu er echter uitstekend in om uit handen van de gigant uit Amerika te blijven. Men werkt er aan een stabiele groei van de waarde van het bedrijf, iets dat goed tot uiting komt in de koers van het aandeel.

Baidu kopen? Begin hier direct!

 

Over Baidu

Baidu wordt ook wel de Chinese Google genoemd. Dat heeft een aantal verschillende redenen. Het bedrijf bestaat pas sinds het jaar 2000, maar is er in die korte tijd in geslaagd om een leidende positie op de markt voor het zoekverkeer in te nemen. De zoekmachine doet dat op de manier zoals we die ook van Google kennen. Baidu maakt informatie op een overzichtelijke manier toegankelijk en probeert haar diensten gratis aan te bieden, door aan de andere kant ook advertenties te vertonen en daarmee inkomsten te genereren.

De Chinese markt is enorm van omvang, waardoor Baidu er goed in slaagt om zich staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google dat in de rest van de wereld enorm groot is. Aangezien Google het maar niet voor elkaar krijgt om een goede relatie te ontwikkelen met de overheid in China, is er voorlopig ruimte voor een onderneming in de vorm van Baidu. Gezien de positie van Google in het bedrijf lijkt het erop dat Google de markt nog altijd goed in de gaten wenst te houden. Dit sluit bovendien niet uit dat Google in de toekomst zal proberen om Baidu over te nemen, iets dat gunstig zou kunnen uitpakken voor de ontwikkeling van het aandeel.

 

Baidu aandelen

Het aandeel Baidu heeft de afgelopen jaren positieve ontwikkelingen laten zien. Waar het in oktober 2012 nog verhandeld werd voor iets meer dan $100, ligt de waarde inmiddels boven de $240. Voorlopig ontwikkelt Baidu zich op een zeer positieve manier, waardoor het een interessant aandeel is om in de gaten te houden.

 

Bekijk ook deze interessante artikelen!

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google