Google
Google

Apple aandelen

Wilt u Apple aandelen kopen?

Apple is één van de populairste merken ter wereld en het behoort tot de grootste technologiereuzen zoals Google, Facebook en Microsoft. Miljoenen mensen zijn grote fan van de producten van deze multinational. Apple is vooral bekend vanwege de iPhone, maar ook de iPad, iPod, Macintosh, Apple tv, iOS en de iCloud zijn belangrijke producten die voor veel omzet en winst zorgen. Apple aandelen kopen is hier mogelijk!

Over omzet en winst gesproken. In 2016 wist Apple een omzet van $215,6 miljard te realiseren. De winst bedroeg $45,6 miljard. Apple is jaar in, jaar uit in staat geweest om mooie winsten en aandeelhouderswaarde te creëren. Een echte must-have voor de intelligente belegger dus!

Koop hier uw aandelen Apple!

 

Over Apple

Veel mensen denken dat Apple een vrij jong en nieuw bedrijf is, maar eigenlijk is dit niet zo. Apple Inc. is op 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht. Toentertijd heette de multinational Apple Computer Inc., later is dit dus veranderd naar Apple Inc.

Apple werd eind jaren 70 voor het eerst populair toen de Apple II op de markt werd gebracht. Dit was een personal computer (pc) die voor die tijd goed presteerde en tot de succesvolste pc’s behoorde. Eind jaren 90 ging het niet goed met Apple en concurrent Microsoft heeft toen $150 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. Die reddingsoperatie heeft zeker goed uitgepakt voor beide partijen.

Na 1997 ging het weer steeds beter met Apple. In 2009 werd Apple zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Vooral onder leiding van Steve Jobs ging het hard. Door het goede innovatievermogen, door de kwaliteit van de producten en door de wijze waarop er marketing is gevoerd, is de multinational erg succesvol geworden. Het hoofdkantoor in Cupetino, Californie speelt een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Momenteel zijn er overigens ongeveer 116.000 mensen werkzaam bij Apple.

Het is de bedoeling dat Apple de komende jaren weer nieuwe innovatieve producten op de markt gaat brengen. Denk hierbij aan nieuwe iPads, iWatches en andere interessante producten op het gebied van software. Rond 2020 is het ook de bedoeling om een Apple auto te gaan verkopen.

Het laatste paradepaardje van Apple is de iPhone 7. Deze telefoon is voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het helderste, meest kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone 7 is daarnaast ook spat- en waterbestendig en met een nieuwe thuisknop en nieuwe zwarte en gitzwarte uitvoeringen zijn de verwachtingen van deze telefoon weer hooggespannen. Bekijk ook de onderstaande video over de iPhone 7.

     

Cijfers van Apple

Als er naar de jaarcijfers van 2016 wordt gekeken, kunnen de volgende punten worden geconstateerd. Het balanstotaal bedroeg $321,6 miljard en het eigen vermogen dat hierbij hoort bedroeg $128,3 miljard. De omzet en nettowinst bedroegen in 2016 respectievelijk $215,6 miljard en $45,6 miljard. Daarnaast zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

We hebben eens goed naar de cijfers gekeken en kunnen alleen maar concluderen dat de cijfers er goed uitzien. Met een koers-/winstverhouding van 13,57 is Apple helemaal geen duur aandeel. Om eens te vergelijken: de koers-/winstverhouding van Amazon bedroeg over 2016 maar liefst 153,07. Amazon is dus een veel duurder bedrijf om in te beleggen.

Uit het jaarverslag van Apple bleek wel dat verschillende concurrenten ook goed aan de weg aan het timmeren zijn. Dit zorgt ervoor dat Apple alle zeilen moet bijzetten om de winstgevendheid op peil te houden. Gelukkig beschikt Apple over een uitstekende balans. Wat ook vooral uit de cijfers opvalt, is dat Apple echt bulkt van de liquide middelen. Deze grote hoop aan cash bedroeg in maart 2017 maar liefst $246 miljard. Het lijkt erop dat Apple nog geen goede bestemming voor dit geld heeft gevonden. Wellicht kunnen we binnenkort een overname of nieuwe investering van Apple gaan verwachten? Wie weet!

Het is ook goed om nog even naar het dividend van Apple te kijken. Het dividendrendement staat momenteel op 1,93% met een dividend pay-out ratio van 26%. Het zou kunnen dat het management er in de toekomst voor gaat kiezen om de pay-out ratio te verhogen. Als ze dit doen, is het goed mogelijk dat het dividendrendement naar de 4% – 6% range gaat stijgen. Er is in ieder geval nog veel geld beschikbaar om de aandeelhouder te stimuleren en te belonen.

Meer weten over de cijfers van Apple? Ga dan naar de investors relations pagina van Apple.
 

Analyse Apple aandelen

Als u in januari 2009 Apple aandelen had gekocht, had u een gigantische winst kunnen boeken. Voor één aandeel betaalde u toen namelijk maar 11 dollar. In 8 jaar tijd is de koers meer dan vertienvoudigd. Van €10.000,- had u dus makkelijk €100.000,- kunnen maken. Dat zijn nog eens lekkere winsten!

Het is de verwachting dat de rek bij Apple er op dit moment nog niet volledig uit is. Bedrijven als Samsung en ook HTC en zelfs Nokia doen het erg goed op de markt voor smartphones en tablets, waardoor Apple steeds meer concurrentie tevoorschijn ziet komen. Ondanks deze ontwikkelingen slaagt Apple er nog wel in om mooie omzet- en winstcijfers te presenteren. Professionals zijn ook ontzettend positief over Apple aandelen. Door sterke resultaten en door een goede liquiditeitspositie en een positieve solvabiliteitspositie, is het voor de multinational mogelijk om weer een flinke stijging te gaan vertonen. Er geldt om deze redenen een koopadvies voor deze aandelen!

 

Pas geleden €1.800 winst gemaakt!

Pas geleden waren we er in geslaagd om €1.800,- winst op Apple te behalen. Zoals u ziet is het dus goed mogelijk om winst met dit aandeel te behalen. Probeer het ook eens bij de broker Plus500!

 

Hoe kunt u Apple kopen?

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Apple aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Op lange termijn belegger kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Ook voor korte termijn beleggers is het leuk om eens naar deze aandelen te kijken. Long gaan en short gaan behoren bij de broker Plus500 tot de mogelijkheden. Zo kunt u ook als het aandeel daalt winsten behalen. Interesse om eerst even te oefenen? Maak dan een demo account aan met €20.000,- demogeld! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Apple aandelen!

 

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo *Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Google