Google
Google

Apple aandelen

Wilt u Apple aandelen kopen?

Apple aandeelApple is één van de populairste merken ter wereld en het behoort tot de grootste technologiereuzen zoals Google, Facebook en Microsoft. Miljoenen mensen zijn grote fan van de producten van deze multinational.

Apple is vooral bekend vanwege de iPhone, maar ook de iPad, iPod, Macintosh, Apple tv, iOS en de iCloud zijn belangrijke producten die voor veel omzet en winst zorgen. Apple aandelen kopen is hier mogelijk! *CFD service. 80,6% verliest geld

Over omzet en winst gesproken. In 2018 zal de omzet rond de 258 miljard dollar uit gaan komen. De winst zal in 2018 rond de 58 miljard dollar liggen. Apple is jaar in, jaar uit in staat geweest om mooie winsten en aandeelhouderswaarde te creëren. Een echte must-have voor de intelligente belegger dus!

Koop en verkoop hier uw CFD-aandelen Apple! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Over Apple

Veel mensen denken dat Apple een vrij jong en nieuw bedrijf is, maar eigenlijk is dit niet zo. Apple Inc. is op 1 april 1976 door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne opgericht. Toentertijd heette de multinational Apple Computer Inc., later is dit dus veranderd naar Apple Inc.

Apple werd eind jaren 70 voor het eerst populair toen de Apple II op de markt werd gebracht. Dit was een personal computer (pc) die voor die tijd goed presteerde en tot de succesvolste pc’s behoorde. Eind jaren 90 ging het niet goed met Apple en concurrent Microsoft heeft toen 150 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. Die reddingsoperatie heeft zeker goed uitgepakt voor beide partijen.

Na 1997 ging het weer steeds beter met Apple. In 2009 werd Apple zelfs uitgeroepen tot het merk van het decennium. Vooral onder leiding van Steve Jobs ging het hard. Door het goede innovatievermogen, door de kwaliteit van de producten en door de wijze waarop er marketing is gevoerd, is de multinational erg succesvol geworden. Het hoofdkantoor in Cupetino, Californie speelt een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Momenteel zijn er overigens ongeveer 123.000 mensen werkzaam bij Apple.

Het hoofdkantoor in Californië heeft een belangrijke rol gehad en heeft nog steeds een belangrijke rol bij het succes van de multinational. Apple had bij de dood van Steve Jobs in 2011 een beurswaarde van 350 miljard dollar. Het bedrijf groeide onder Steve’s opvolger Tim Cook vervolgens explosief door naar maar liefst 1.000 miljard dollar.

Het is de bedoeling dat Apple de komende jaren weer nieuwe innovatieve producten op de markt gaat brengen. Denk hierbij aan nieuwe iPads, iWatches en andere interessante producten op het gebied van software. Rond 2020 is het ook de bedoeling om een Apple auto te gaan verkopen.

Het laatste paradepaardje van Apple is de iPhone X. Deze telefoon is voorzien van nieuwe camerasystemen. Alles werkt sneller en de batterij gaat langer mee. Het display is het helderste, meest kleurrijke iPhone-display tot nu toe. De iPhone X is daarnaast ook spat- en waterbestendig. Bekijk ook de onderstaande video om meer te weten te komen over de iPhone X.

 

Cijfers van Apple

We weten allemaal dat de koers van Apple de afgelopen jaren ontzettend hard is opgelopen. Ondanks deze flinke koersstijgingen, is de koers/winst verhouding niet schokkend hoog. Dit komt omdat de winst van Apple de afgelopen jaren ook behoorlijk is toegenomen. Voor Apple aandelen betaalt u daarom in 2018 zo’n 14,1 keer de winst. Een koers/winst verhouding van 14,1 is voor een groeiaandeel als deze erg netjes!

Het is ook goed om nog even naar het dividend van Apple te kijken. Het dividendrendement staat momenteel op 1,62% met een dividend pay-out ratio van 26%. Het zou kunnen dat het management er in de toekomst voor gaat kiezen om de pay-out ratio te verhogen. Als ze dit doen, is het goed mogelijk dat het dividendrendement naar de 4% – 6% range gaat stijgen. Er is in ieder geval nog veel geld beschikbaar om de aandeelhouder te stimuleren en te belonen.

Uit het jaarverslag van Apple bleek wel dat verschillende concurrenten ook goed aan de weg aan het timmeren zijn. Dit zorgt ervoor dat Apple alle zeilen moet bijzetten om de winstgevendheid op peil te houden. Gelukkig beschikt Apple over een uitstekende balans. Wat ook vooral uit de cijfers opvalt, is dat Apple echt bulkt van de liquide middelen. Deze grote hoop aan cash bedroeg in februari 2018 maar liefst 285,1 miljard dollar. Het lijkt erop dat Apple nog geen goede bestemming voor dit geld heeft gevonden. Wellicht kunnen we binnenkort een overname of nieuwe investering van Apple gaan verwachten? Wie weet!

  2015 2016 2017 2018 2019 2020
Omzet 233 715 215 639 229 234 263 893 274 174 280 918
Nettowinst 53 394 45 687 48 351 58 059 61 916 63 072
Koers/winst verhouding 12 13,6 16,7 14,1 12,6 12,1
Winst per aandeel ( $ ) 9,22 8,31 9,21 11,5 12,9 13,5
Dividend per aandeel ( $ ) 1,98 2,18 2,4 2,65 2,91 3,23
Dividendrendement 1,80% 1,93% 1,56% 1,62% 1,79% 1,98%
 
Meer weten over de cijfers van Apple? Ga dan naar de investors relations pagina van Apple.
 

Analyse Apple aandelen

Als u in januari 2009 Apple aandelen had gekocht, had u een gigantische winst kunnen boeken. Voor één aandeel betaalde u toen namelijk maar 11 dollar. In 8 jaar tijd is de koers ruim 15x zoveel waard geworden. Van €10.000,- had u dus makkelijk €150.000,- kunnen maken. Dat zijn nog eens lekkere winsten!

Het is de verwachting dat de rek bij Apple er op dit moment nog niet volledig uit is. Bedrijven als Samsung en ook HTC en zelfs Nokia doen het erg goed op de markt voor smartphones en tablets, waardoor Apple steeds meer concurrentie tevoorschijn ziet komen. Ondanks deze ontwikkelingen slaagt Apple er nog wel in om mooie omzet- en winstcijfers te presenteren. Professionals zijn ook ontzettend positief over Apple aandelen. Door sterke resultaten en door een goede liquiditeitspositie en een positieve solvabiliteitspositie, is het voor de multinational mogelijk om de concurrentie in bedwang te houden.

 

Pas geleden €1.800 winst gemaakt!

Pas geleden waren we er in geslaagd om €1.800,- winst op Apple te behalen. Zoals u ziet is het dus goed mogelijk om winst met dit aandeel te behalen. Probeer het ook eens bij de broker Plus500!

1800-winst-met-apple

 

Hoe kunt u Apple kopen?

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Apple aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Op lange termijn belegger kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Ook voor korte termijn beleggers is het leuk om eens naar deze aandelen te kijken. Long gaan en short gaan behoren bij de broker Plus500 tot de mogelijkheden. Zo kunt u ook als het aandeel daalt winsten behalen. Interesse om eerst even te oefenen? Maak dan een demo account aan met €40.000,- demogeld! Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Apple aandelen! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

2 gedachten over “Apple aandelen”

Johan schreef:

Hallo! Is het soms slim om te wachten tot de aankondiging van de nieuwe modellen? Ik zag dat de koers van het aandeel in de maanden daarna altijd flink gaat oplopen. Hoor graag van jullie!

Groeten,
Johan

Ronald schreef:

Goedemiddag Johan. Bloomberg meldt dat er dit najaar drie nieuwe iPhone-modellen worden gelanceerd. Hierbij gaat het om een update van het huidige vlaggenschip (de iPhone X), een grotere versie (de iPhone X Plus) en een model dat veel weg heeft van de iPhone X, maar goedkoper is dankzij het lcd-scherm: de 6,1-inch lcd-iPhone.

Het kan zeker slim zijn om de aandelen in aanloop naar de aankondiging aan te schaffen. Koop als de koers iets af is genomen en stap dan op een mooi prijsniveau in. Succes Johan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.