Alphabet aandelen

Wilt u Alphabet aandelen kopen?

Alphabet aandelenAlphabet Inc. is sinds 2 oktober 2015 het moederbedrijf van Google Inc. Alphabet Inc. is opgericht als gevolg van een flinke herstructurering bij Google Inc. Velen zagen deze stap van Google overigens niet aankomen.

Met de holding Alphabet Inc. is het makkelijker om verschillende dochterondernemingen zoals Google Inc, Google Fiber, Google Capital, Nest labs etc. uit elkaar te houden. Google Inc. is uiteraard de belangrijkste dochtermaatschappij van Alphabet Inc. Het is opgericht door Larry Page en Sergey Brin op 4 september 1998 op Menlo Park, Californië. Google staat vooral bekend om de zoekmachine, maar biedt hiernaast nog vele andere producten.

Koop en verkoop hier uw Alphabet (Google) CFD-aandelen *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Het ontstaan van Alphabet (Google)

Google begon in januari 1996 als onderzoeksproject van Larry Page en Sergey Brin. Ze waren beide PhD studenten aan de Stanford Universiteit in Californië. In 1996 was het internet in opkomst en ditzelfde was ook van toepassing voor zoekmachines. Als u in die tijd een zoekterm invoerde bij een zoekmachine kreeg u zoekresultaten te zien, waarbij de resultaten gebaseerd waren op hoe vaak uw zoekterm op die website stond. Als website A zes keer uw zoekterm bezat en website B acht keer uw zoekterm, werd u verwezen naar website B.

Larry Page en Sergey Brin vonden dit maar raar en ze hadden een ander idee. Ze vonden het beter als er werd gekeken naar de verbanden die er bestonden tussen bepaalde websites. Op deze manier was het mogelijk om relevantere zoekresultaten te kunnen weergeven. Het bleek een succes te zijn en ze verfijnden de techniek steeds verder. Het was tijd om er iets groots van te maken en dat deden ze dan ook. De domeinnaam Google is geregistreerd op 15 september 1997 en de zoekmachine is officieel van start gegaan op 4 september 1998.

De naam Google komt van het woord “Googol” en dit is een synoniem voor een 1 met honderd nullen. Google’s missie is dan ook om alle informatie van de wereld nuttig en toegankelijk te maken. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de zoekgigant ook Googol zou gaan heten, maar door een spelfout is het Google geworden. Sinds 2004 is Google Inc. beursgenoteerd aan de Nasdaq. In 2007 werd Google uitgeroepen tot het sterkste merk ter wereld. Op internationaal gebied doet Google het hoe dan ook extreem goed!

Google kon worden overgenomen door Yahoo in 1997, het zou Yahoo toen $1 miljoen hebben gekost!

 

Producten/diensten van Alhabet

Het mag duidelijk zijn dat de belangrijkste activiteit van Alphabet op dit moment nog steeds Google Search is. Google Search ontvangt elke dag ongeveer 3 miljard aanvragen en heeft 88,2% marktaandeel. Om alle aanvragen te verwerken beschikt Google over ruim 1 miljoen servers, dit komt neer op zo’n 2% van alle servers in de wereld. Naast Google Search beschikt Alphabet nog over veel meer interessante dochters. Denk bijvoorbeeld aan Youtube!. Het is hieronder direct mogelijk om de verschillende activiteiten van Google te bekijken.

Alphabet dochtermaatschapijen

Het aantal producten/diensten dat de multinational aanbied is enorm en dit aantal blijft alleen maar doorgroeien. Google blijft zich ontwikkelen als het gaat over nieuwe technologieën etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google Glasses, Google Play Music, robottechnologie, auto’s die zelf kunnen rijden etc. Innovatie speelt een belangrijke rol in de bedrijfscultuur van de multinational. Werknemers krijgen bijvoorbeeld 20% van de dag de tijd om aan persoonlijke ontwikkeling/vrije tijd te spenderen. De onderstaande video geeft u meer inzichten in Google’s activiteiten.

 

Cijfers van Alphabet

De cijfers van Alphabet zien er erg goed uit. De multinational doet het uitstekend en heeft zich in de afgelopen jaren echt op een goede wijze weten te profileren. De 73.000 mensen die bij Alphabet werkzaam zijn leveren elke dag mooie kwaliteit. Dit is ook terug te zien in de cijfers. De multinational boekt goede resultaten en beschikt over een goede liquiditeit, rentabiliteit als solvabiliteit. In 2015 bedroeg de omzet $75 miljard. De winst bedroeg $15,8 miljard in datzelfde jaar. De afgelopen jaren is de omzet en ook de winst alleen maar verder opgelopen. Meer cijfers? Verdiep u  dan vooral in de onderstaande tabel!

 201520162017201820192020
Omzet74 98990 272110 855132 911155 444179 042
Nettowinst15 82619 47812 66229 32334 45440 567
Koers/winst verhouding34,128,557,725,721,918,7
Winst per aandeel ( $ )22,827,918,341,348,456,8
Dividend per aandeel ( $ )
Dividendrendement
 

Analyse Alphabet aandelen

Alphabet ging in 2004 naar de beurs en sindsdien zijn de aandelen enorm gestegen. Alphabet heeft bijna altijd wel goede kwartaal- en jaarcijfers laten zien. Er is een stabiel management en de verschillende afdelingen werken allemaal nauw samen om tot een goed resultaat te komen. Alphabet blijft zich uitstekend ontwikkelen en innovatie wordt erg belangrijk gevonden door het management. Als lange termijn belegger zit u bij Alphabet waarschijnlijk goed op uw plaats.

Zorg ervoor dat u er tegelijkertijd rekening mee houdt dat er op de korte termijn een daling kan plaatsvinden. Er kunnen factoren zijn die de multinational beïnvloeden, denk hierbij aan rechtszaken m.b.t. privacy etc. In het geval van een lagere koers of een toekomstig hogere winst = betere koers-/winstverhouding, is het volgens analisten zeker verstandig om de aandelen direct aan te schaffen.

 

Hoe kunt u Alphabet aandelen kopen?

Het is bij de broker Plus500 mogelijk om te handelen in Alphabet aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Zo krijgt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om met €40.000 demogeld te handelen, de mogelijkheid om diverse webinars te volgen en u krijgt toegang tot talloze grafieken en indicatoren. Zin om te beginnen? Het is hieronder direct mogelijk om te beleggen in Alphabet aandelen! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Tip: ontdek meer over Alphabet’s grootste concurrenten!

 
 

Geef een reactie

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.