Google
Google

Airbnb

Airbnb gaat naar de beurs. Doe ook mee!

Airbnb aandelenAirbnb is een betrouwbare community-marktplaats waar mensen duizenden verschillende accommodaties kunnen verhuren en waar andere mensen deze kunnen ontdekken, uitzoeken en boeken. Airbnb is vaak een goedkopere en ook leukere manier van het boeken van een accommodatie voor bijvoorbeeld een weekendje weg of zelfs een vakantie van een paar weken.

Het jonge bedrijf is in 2008 opgericht door Brian Chesky, Nathan Blecharczyk en Joe Gebbia. Airbnb groeide snel uit en wist in korte tijd een community-marktplaats te worden met accommodaties in meer dan 34.000 steden en 190 landen. Het is op deze manier voor iedereen wel mogelijk om iets leuks te vinden. Airbnb staat overigens ook goed bekend als het gaat om klantenservice. Dit is bij het boeken van een accommodatie ook niet geheel onbelangrijk.

Doe ook mee met de Airbnb beursgang!

Redactieleden van Aandelenkopen.nl hebben zelf ook gebruik gemaakt van Airbnb. We vinden dat Airbnb toegevoegde waarde heeft bij het doen van boekingen. Waar reisorganisaties of boekingssites zoals Tui, Corendon, D-reizen en Booking.com altijd met standaardaccommodaties zoals hotels werken, is het via Airbnb mogelijk om in iemands huis te kunnen logeren. Op deze manier krijgt u automatisch wat meer mee van de cultuur waar u zich in bevindt. Boeken via Airbnb is overigens ook in de meeste gevallen een goedkoper alternatief dan boeken bij een reisorganisatie. Bij het boeken via Airbnb willen we u er wel op wijzen dat het erg belangrijk is om goed te kijken naar waar de accommodatie zich bevind en of alles er wel netjes en verzorgd uitziet. Bekijk beoordelingen van anderen en doe uw huiswerk altijd goed!

 

De Airbnb beursgang

Het lijkt er sterk op dat een Airbnb beursgang toch echt gaat plaatsvinden. De precieze datum is nog niet bekend, maar de geruchten van een beursgang (die in 2014 ontstonden), worden steeds sterker. Een Airbnb beursgang brengt grote internationale belangstelling met zich mee en zal veel investeerders gaan trekken. Er is ook bekend geworden dat medewerkers met Airbnb aandelen onderhandse biedingen hebben ontvangen om hun aandelen alvast te verkopen aan beursspeculanten.

Airbnb aandelen kunnen het erg goed gaan doen. De groei van de community-marktplaats is enorm en zal de komende jaren niet veel aan kracht gaan inboeten. Het kan zeker de moeite waard zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen. Bekijk echter wel de prospectus (gids waar alle informatie van de onderneming over de beursgang kan worden gevonden). We plaatsen een link van de prospectus in dit artikel zodra deze beschikbaar is.

Negatieve kanten bij de bedrijfsvoering en beursgang van Airbnb zijn er ook. Airbnb heeft een probleem als het gaat om afdragen van toeristenbelastingen. De toeristenbelasting wordt door bijna alle huurders/verhuurders niet betaald. Ook worden de inkomsten die verhuurders genereren niet opgegeven bij de belastingdienst. De belastingdienst wil dat deze belastingontduiking en/of belastingontwijking zo snel mogelijk wordt aangepakt. Airbnb zal nog hele pittige gesprekken moeten gaan voeren met internationale belastingdiensten om eventuele boetes etc. te voorkomen.

 

Airbnb aandelen kopen?

De positieve en de negatieve factoren zullen hun invloed gaan uitoefenen op het koersverloop van Airbnb aandelen. U zult uiteindelijk zelf de beslissing moeten gaan nemen of u wel of niet geïnteresseerd bent in deze aandelen. Maak hierbij altijd weloverwogen beslissingen. Beleg bijvoorbeeld nooit met geleend geld en zorg ervoor dat u altijd uw huiswerk doet! Wilt u meedoen met de Airbnb beursgang? Koop uw Aandelen Airbnb en doe al mee vanaf €100,-! Elke kleine investering kan het verschil maken en proberen kan altijd nietwaar? Wij wens u alvast heel veel succes met de Airbnb beursgang!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.