Google

Activision aandelen

Wilt u Activision aandelen kopen?

Activision aandelenActivision is een Amerikaans computerspellenbedrijf dat is opgericht in 1979. Sinds de oprichting is de marktkapitalisatie van deze multinational flink toegenomen. Door op een aantal bekende games, zoals de Call of Duty reeks te focussen, is Activision in staat om mooie resultaten te realiseren.

Het aandeel Activision wordt verhandeld aan de NASDAQ, de beurs voor technologiebedrijven. Het fonds maakt bovendien onderdeel uit van de NASDAQ-100. Binnen die index speelt Activision een belangrijke rol als het gaat om vertegenwoordiging van de  entertainmentsoftware.

CFD aandelen kopen en verkopen? Open direct een rekening! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Hoe is Activision begonnen?

Activision is de eerste onafhankelijke ontwikkelaar en distributeur van entertainmentsoftware. Wat dat betreft heeft Activision destijds een belangrijke stap gezet en de weg vrij gemaakt voor een aantal andere ondernemingen die inmiddels binnen dezelfde sector actief zijn. Activision is opgericht door een aantal oud-medewerkers van Atari. Ze begonnen daarom ook met het produceren van spelcartridges voor de Atari 2600.

Begin jaren 80 was er een overaanbod van spellen met een lage kwaliteit. Het vertrouwen van de consument verdween en veel bedrijven in de computerspelindustrie gingen failliet. Activision had ook ontzettend veel last van deze “videospelrecessie”. In 1983 gingen ze hierdoor failliet. Robert Kotick nam Activision over en wist er uiteindelijk toch weer een succes van te maken.

In december 2007 fuseerde Activision met Blizzard Entertainment. Blizzard Entertainment is onder ander bekend van Wold of Warcraft en StarCraft. De fusie was een slimme zet want Activision Blizzard staat sindsdien een stuk sterker op de computerspellen markt.

 

Waar is Activision momenteel mee bezig?

Activision heeft heel veel games op naam staan die erg bekend zijn bij het grote publiek. Het meest recente en grote succes is die van de Call of Duty reeks. Bij Activision kunt u dus aan games denken zoals:

  • Call of Duty WW2
  • Call of Duty 4: Modern Warfare
  • Rome: Total War
  • Spider-Man
  • Guitar Hero

Het slimme van Activision is dat games vaak via verschillende hardwareplatformen kunnen worden gespeeld. Dit zorgt ervoor dat de afzet van Activision spellen vaak op een hoog niveau liggen. Het mag duidelijk zijn dat de kwaliteit van de verschillende games de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen. Door gebruik te maken van de meest recente technieken slaagt deze multinational erin om steeds betere producten te ontwikkelen. Bekijk bijvoorbeeld eens Call of Duty WW2. Dit is één van de meest recente games die door Activision is uitgebracht.

 

Cijfers van Activision

Als aandeelhouder is het van groot belang om goed te kijken naar de prestaties van de onderneming waar u in wilt gaan beleggen. Gelukkig zien de cijfers van Activision er goed uit! De onderstaande tabel laat de definitieve en de verwachte omzet en nettowinst zien van de jaren 2014 tot 2019. Zowel de omzet, als de nettowinst nemen jaar na jaar netjes toe. Het vervelende van dit verhaal is wel dat de koers van Activision aandelen ook behoorlijk is opgelopen. De koers/winst verhouding van 2019 staat op 35,3. Dit is niet erg goedkoop te noemen, maar de koers/winst verhoudingen van Amerikaanse bedrijven liggen ook over het algemeen wat hoger.

 201420152016201720182019
Omzet4 8134 6216 5997 0467 4068 030
Nettowinst8358819661 0251 3041 584
Koers/winst verhouding17,832,528,253,344,635,3
Winst per aandeel ( $ )1,131,191,281,341,62,02
Dividend per aandeel ( $ )0,20,230,260,30,320,16
Dividendrendement0,99%0,59%0,72%0,42%0,45%0,23%

Als Activision aandeelhouder kunt u een dividendrendement van 0,45% in 2018 en 0,23% in 2019 verwachten. Dit is geen royaal dividendrendement, maar het is sowieso wel meer dan de huidige spaarrentes die u op uw bankrekening krijgt. Is het slim om nu Activision aandelen te kopen? We zijn van mening dat u altijd zelf achter het bedrijf moet staan. Verdiep u uitgebreid in de cijfers en vorm dan uw eigen mening!

 

Activision aandelen kopen

Buitenlandse aandelen kopen is niet altijd gemakkelijk. Activision is niet aan het Damrak beursgenoteerd en sommige brokers maken het daardoor niet mogelijk om in deze aandelen te handelen. Veel brokers vragen voor buitenlandse bedrijven vaak ook hoge transactiekosten. Zorg ervoor dat u deze transactiekosten goed in de gaten houdt. Ze kunnen namelijk een groot gedeelte van uw rendement afsnoepen.

Aandelenkopen.nl werkt samen met de CFD-broker Plus500. Dit beursgenoteerd en gereguleerd handelsplatform maakt het mogelijk om in honderden verschillende aandelen te handelen. Het aandeel Activision is ook eenvoudig via Plus500 te verhandelen. Het fijne van deze broker is dat het via zeer gebruiksvriendelijke software mogelijk is om honderden verschillende aandelen te kopen en te verkopen. Beginnen met beleggen? Het is dan niet zo dat u duizenden euro’s hoeft te storten. Het is namelijk al vanaf €100,- mogelijk om met echt geld te handelen. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Open een oefen-account

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.