CFD-broker Plus500: ontdek er alles over!

is een bekende online broker die veel verschillende mogelijkheden biedt voor de (startende) belegger. Plus500 is gevestigd in Israël. Er wordt bij de broker gehandeld in zogeheten CFD’s. Ontdek alle belangrijke informatie wat handig is wanneer u wilt starten met beleggen! *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Sparen bij de bank levert nauwelijks meer wat op. Om die reden zijn meer mensen op zoek naar alternatieven voor meer rendement. Van beleggen en handelen op de beurs heeft iedereen wel eens gehoord. Toch lijkt het voor sommige mensen nog iets te zijn wat alleen voor de rijkere medemensen is. Er wordt zelfs gedacht dat het gewoonweg niet voor iedereen weggelegd is. Niets is minder waar. Beleggen is voor iedereen. Het kan een goede manier zijn om uw kapitaal goed aan het werk te zetten. En dat hoeft helemaal niet moeilijk en spannend te zijn!

 

Bekende online broker

In onze artikels hebben wij het vaak over de CFD-broker Plus500. We verwijzen u dan naar deze aanbieder wanneer u wilt starten met beleggen. Plus500 is gevestigd in Israël. Het is een online broker die erg bekend is wanneer het om beleggen gaat. We kijken o.a. naar de mogelijkheden, de voordelen, de beleggingsproducten en de ervaringen. Hoe staat de CFD-broker Plus500 er op deze fronten voor? Er zijn natuurlijk redenen waarom wij deze broker bij u aanraden. 80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s. In het volgende kopje leggen we u eerst uit wat er onder CFD wordt verstaan. Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom Plus500 voor vrijwel alle handelaren in de branche geschikt is. We vertellen u er graag meer over!

 

Handelen in prijsschommelingen

De CFD-broker Plus500 stelt beleggers in staat om te handelen in de prijsschommelingen van grondstoffen, aandelen, edelmetalen, indexen, valuta’s et cetera. Er wordt gehandeld in de zogeheten CFD’s. Het is een veelgebruikte afkorting die staat voor Contracts for Difference. Het betekent dat er geen fysiek product gekocht of verkocht hoeft te worden. Met andere woorden, er wordt gehandeld in de directe onderliggende waarde van een beleggingsproduct.

 

Geen eigen bezit

De traditionelere platformen worden nogal eens over het hoofd gezien wanneer het op aankopen en verkopen van cryptovaluta (digitaal geld) aankomt. Toch heeft Plus500 echt wel laten zien dat het een compleet platform is. Het nadeel bij de pure crypto aanbieders, waarbij de belegger daadwerkelijk crypto in bezit heeft, is dat er risico wordt gelopen om het kwijt te raken. Door de handel in CFD’s is dat bij Plus500 getackeld. Natuurlijk is het niet eigenaar zijn van de cryptovaluta tegelijkertijd ook een nadeel. Er wordt namelijk alleen gespeculeerd op de prijs ervan.

 

Wel eigen bezit

Wanneer je de crypto voor een langere tijd in eigen bezit wilt hebben, is Plus500 niet de juiste plek voor u om te handelen. Het niet eigenaar zijn van de crypto heeft daarentegen wel weer het voordeel dat u zelf niet voor privacy en beveiliging hoeft te zorgen. Wanneer de cryptovaluta op een exchange worden opgeslagen, dan is er altijd risico op een hack. Dat is ook het geval wanneer u crypto opslaat in de eigen wallet. Een laptop of telefoon wordt wel eens kwijtgeraakt. De kans bestaat dan dat u de crypto kwijt bent.

 

Opgericht in 2008

Eigenlijk bestaat Plus500 nog helemaal niet zo lang. De broker werd namelijk pas opgericht in 2008. Toch heeft de broker zich vrij snel ontwikkeld tot een unieke en bekende broker met veel verschillende mogelijkheden. Het bedrijf heeft de belegger voor het eerst in staat gesteld om te handelen in aandelen zonder commissies. En het bedrijf heeft zich daarnaast ingezet om een veelzijdige, betrouwbare en overzichtelijke broker voor particulieren te worden.

 

Officiële licentie

Vandaag de dag is Plus500 wereldwijd bekend. Inmiddels kunt u als belegger via Plus500 in veel verschillende CFD’s handelen. En dat is niet eens moeilijk of verwarrend! En dan te bedenken dat de software ook geheel Nederlandstalig is. Het bedrijf is daarnaast geauitoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909). Kortom, een erg toegankelijke online broker.

 

Eenvoudige presentatie

De eenvoudige presentatie van Plus500 is ook meteen de kracht van de broker. Waar andere brokers nogal eens software gebruiken die ingewikkeld zijn, is dat bij Plus500 niet het geval. De website oogt helemaal niet ingewikkeld en bijzonder gelikt. Het wordt op de website behoorlijk simpel gehouden en dat is natuurlijk fijn voor elke belegger. Want vandaag de dag komen er steeds meer ‘’gewone beleggers’’ bij. Het is dan extra belangrijk dat de zaken helder en overzichtelijk omschreven staan.

 

Veilig handelen

Bovendien is Plus500 UK Ltd geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (#509909). Er is dus een garantie dat er veilig gehandeld kan worden. Het is wel van belang dat u geld op uw account moet zetten. Handelen bij Plus500 kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Er kan vertrouwd gestort worden met o.a. iDeal, PayPal, creditcard en bankoverschrijving.

 

Merknaam Plus500

In Engeland opereert Plus500 onder de volgende naam: Plus500 UK Ltd. De broker opereert ook onder Plus500 CY Ltd, welke onder de jurisdictie van de Cyprus Securities Exchange Commission valt. Plus500 Ltd is genoteerd aan de belangrijkste markt van de beurs van Londen. De notering vond plaats in 2018. Een jaar later bereikte de marktkapitalisatie van Plus500 een waarde van meer dan 1 miljard dollar.

 

Dochterondernemingen

Plus500 opereert tegenwoordig via verschillende dochterondernemingen, welke allemaal de merknaam Plus500 dragen. Voor Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië worden de operaties uitgevoerd via Plus500 AU Pty Ltd, onder de bevoegdheid van de Australian Securities & Investments Commission.

 

Transparant werken

U bent bij Plus500 baas over uw eigen geld. Voor het opnemen van de eigen inleg gelden er geen speciale voorwaarden. Er is bij Plus500 dus een transparante manier van werken. Ze worden hierbij ook gecontroleerd door de Financial Conduct Authority. Met andere woorden, u kunt er zeker op vertrouwen dat er vertrouwelijk met uw persoonlijke alsmede financiële gegevens wordt omgegaan.

 

Duizenden beleggingsproducten

Plus500 biedt de klanten, gebruikmakend van de nieuwste technologie, meer dan 2000 verschillende financiële instrumenten in een veilige en bewaakte handelsomgeving. Mede doordat de broker zo ontzettend veel mogelijkheden kent, maakt het een goede en snelle stijging door. De belegger kan kiezen uit duizenden beleggingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan talloze valuta’s, aandelen, grondstoffen en indexen. Het enorme aanbod maakt het nog interessanter voor de (startende) beleggers. Wanneer u wilt starten met (opnieuw) beleggen, dan is een kijkje nemen bij Plus500 absoluut de moeite waard. *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Geen vaste commissie

De voorwaarden die Plus500 aan de klanten biedt, staan bekend als goed. Er wordt door de online broker bijvoorbeeld geen vaste commissie gerekend. Er wordt alleen een spread betaald wanneer u een belegging opent. Dat is simpel gezegd het verschil tussen de aanschafprijs en de verkoopprijs. Een andere term die hierbij ook nogal is wordt gebruikt is de bied- en laatprijs. Elke CFD-broker hanteert een eigen spread. Opvallend is wel dat het gemiddelde tarief bij Plus500 duidelijk lager ligt dat bij de concurrerende online brokers. U begrijp vast wel dat wanneer u minder kosten maakt, de winst hoger is.

 

Twee rekeningtypes

Plus500 heeft, om het eenvoudig te houden voor iedereen, maar twee rekeningtypes. Er kan een standaard handelsrekening worden geopend en een demorekening. Het proces om een rekening te openen is erg eenvoudig. Het gaat om een beperkt aantal stappen. U klikt simpelweg op ‘’aanmelden’’ en wordt direct doorgestuurd naar de aanmeldingspagina voor een nieuwe rekening. Een kind kan de was doen!

 

Demo account

Een van de voordelen is dat Plus500 een demo account tot de beschikking heeft. Het is een persoonlijke account waarmee u onbeperkt kunt oefenen met duizenden fictieve euro’s. U kunt allerlei dingen uitproberen om handiger te worden met beleggen. Een uitgebreid arsenaal aan grafieken en indicatoren kunnen u daarbij helpen. Wanneer u wat meer ervaren wordt met het handelen in CFD’s zal u merken dat u betere voorspellingen kan en wilt doen op basis van de grafieken en de historische gegevens.

 

Allerlei tools

De broker beschikt over allerlei tools die de belegger kan instellen om volgens een bepaald systeem te handelen. Natuurlijk verschilt het per persoon waar iemand zich prettig bij voelt wanneer er gehandeld en gespeculeerd in CFD’s. Het voordeel is wel dat u de gemaakte transacties gewoon kunt terugkijken en ze op die wijze dus nog eens kunt beoordelen. Zo kunt u nagaan waar het goed ging of u juist de mist in ging. U leert tenslotte het beste van eerder gemaakte fouten. Dat is zeker het geval bij beleggen!

 

Hefboom principe

Een ander voordeel van Plus500 is dat er gewerkt wordt met een hefboom. Een investering kan daardoor veel meer waard worden. Natuurlijk kan het geld ook sneller verloren gaan, maar meer dan uw inleg verliest u nooit. Er kunnen in ieder geval ook geen schulden worden gemaakt. De hefboom zorgt er dus ook voor dat de koopkracht een stuk groter is en winsten sneller behaald kunnen worden. Wanneer u goede analyses maakt, kunt u een heel eind komen met beleggen.

 

Eenvoudige software

De software van CFD-aanbieder Plus500 is erg overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Op het hoofdscherm zijn drie onderdelen te zien: keuze van beleggingen, informatie (gedetailleerd) en een grafiek. De meest gebruikte technische analyse instrumenten zitten in de grafiek. Het is vanuit de beleggingsdetails mogelijk om direct uw orders op te geven. Al met al is Plus500 een broker die een goede balans heeft gevonden tussen het gebruiksgemak en de analysemogelijkheden.

 

Overal en altijd beleggen

Naast de gebruikelijke Windows software biedt Plus500 ook de speciale WebTrader versie aan. Erg handig wanneer u een Apple Mac computer in gebruik heeft. Of indien u onderweg bent en toch inzicht wilt hebben in uw beleggingen. En dan is er natuurlijk ook de mobiele variant van de handelssoftware. Zo kunt u overal en op elk moment orders doorgeven. De wereld is aan het digitaliseren. Dan is het natuurlijk extra fijn wanneer u overal en altijd kunt beleggen.

 

Overzicht beantwoorde vragen

Op de website van Plus500 kunt u bovendien een uitgebreid overzicht zien van verschillende beantwoorde vragen. Per onderwerp kan er gezocht worden naar een bepaalde vraag. Wanneer een vraag er niet tussen staat, kunt u gemakkelijk contact opnemen middels e-mail of de online chat. Er is altijd wel een vraag die er niet bij staat. Dat is geen enkel probleem, want u kunt de hele dag door in contact komen met de online broker.

 

Ervaringen

Natuurlijk zijn er naast de positieve ook altijd een aantal negatieve ervaringen. Toch zijn verreweg de meeste ervaringen met het platform erg positief. De hoeveelheid financiële instrumenten die zijn afgedekt, is echt enorm. De functionaliteit en het gemak scoort erg goed. Vrijwel alle handelaren in de branche kunnen bediend worden met deze online broker. Het is absoluut niet verwonderlijk dat Plus500 een van de grootste en meest populaire namen is wanneer het gaat om online handelen.

 

Conclusie!

Al met al is Plus500 een betrouwbare en zeer toegankelijke online broker. Ze hebben de zaken goed op orde. Met enige basiskennis is Plus500 prima te gebruiken om te beleggen. Mocht u nog onervaren zijn, is er de demo account waarmee u ontzettend goed kunt oefenen. Wat betreft de veiligheid en betrouwbaarheid zit het ook wel goed. De broker dient zich te houden aan de wet- en regelgeving van de Europese Unie. U kunt dus met een gerust hart een account openen bij deze broker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *