BinckBank

Broker Binckbank: alle belangrijke informatie!

Binckbank aandelen

Binckbank is een onafhankelijke onlinebank voor beleggers. Het bedrijf werd in Nederland opgericht in 2000. Het is de marktleider in de Benelux. In Europa heeft de Binckbank een top 5 positie en het bedrijf heeft een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam. Ontdek alles over Binckbank!

Sparen bij de bank levert nauwelijks meer wat op. Om die reden zijn meer mensen op zoek naar alternatieven voor meer rendement. Van beleggen en handelen op de beurs heeft iedereen wel eens gehoord. Toch lijkt het voor sommige mensen nog iets te zijn wat alleen voor de rijkere medemensen is. Er wordt zelfs gedacht dat het gewoonweg niet voor iedereen weggelegd is. Niets is minder waar. Beleggen is voor iedereen. Het kan een goede manier zijn om uw kapitaal goed aan het werk te zetten. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Binckbank kan u goed op weg helpen.

Aandelen kopen? Open een account bij broker BinckBank

 

Onlinebank voor beleggers

In onze artikels hebben wij het met regelmaat over de Binckbank. We verwijzen u dan naar deze aanbieder wanneer u wilt starten met beleggen. Binckbank is een onlinebank voor de beleggers. In dit artikel kunt u alles lezen over Binckbank. Deze onlinebank is steeds bekender aan het worden. We kijken o.a. naar de mogelijkheden, de voordelen, de beleggingsproducten en de ervaringen. Hoe staat Binckbank er op deze fronten voor? Er zijn natuurlijk redenen waarom wij dit bedrijf bij u aanraden. Ontdek er meer over!

 

Onafhankelijke bank

Binckbank is een onafhankelijke onlinebank voor beleggers. Het bedrijf werd in Nederland opgericht in 2000. Het is de marktleider in de Benelux. Binckbank heeft zich gedurende de jaren meer naar het zuiden uitgebreid naar Frankrijk, België en Spanje. In totaal bedient Binckbank meer dan 450.000 beleggers. In Europa heeft de Binckbank een top 5 positie en het bedrijf heeft een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam. Zij verwerken elk jaar zo’n 9 miljoen handelsopdrachten. In juni 2012 bedroeg de marktkapitalisatie maar liefst 477 miljoen euro.

 

Geschiedenis van Binckbank

Eigenlijk gaat de geschiedenis van Binckbank (ofwel binck.nl) terug tot de start van de beursnotering in 1985, van AOT, een internationaal handelshuis gespecialiseerd in derivaten en effecten. AOT nam in 2000 een belang in het dat jaar opgerichte Binckbank. In mei van 2004 werden de krachten van beide partijen gebundeld en werd de naam gewijzigd in Binck NV. Het werd vanaf dat moment de moedermaatschappij. Het mag duidelijk zijn dat Binckbank zoals wij die kennen dus eigenlijk nog niet zo oud is.

 

Fusie en opname

Twee jaar later werden Binck NV en dochteronderneming Binckbank NV gefuseerd en zou het vanaf dat moment verder gaan als Binckbank NV. Alex Vermogensbeheerder werd vervolgens overgenomen en het handelsplatform TOM werd opgericht. De joint venture BeFrank (op het gebied van collectieve pensioenen) werd samen met Delta Lloyd opgestart. Binckbank verkocht halverwege 2014 zijn belang in BeFrank aan Delta Lloyd.

 

Allerlei beleggingsinstrumenten

Binck geeft toegang tot in totaal 33 beurzen in 18 landen in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Er kan in allerlei beleggingsinstrumenten gehandeld worden. Denk o.a. aan: aandelen, obligaties, fondsen, opties, turbo’s en ETF’s. Binck is al regelmatig bekroond tot de beste broker van Nederland (IEX 2017). Ook behoort het bedrijf tot een van de snelste handelsplatformen. Er is uitgebreide informatie en prima ondersteuning. Al met al een stevige en bekende bank.

 

Financiële diensten

Binckbank biedt financiële diensten aan op het gebied van Trading, Investing en Savings. Ze worden aangeboden via haar centraal Europees IT-platform voor zowel particuliere beleggers als onafhankelijke vermogensbeheerders. Niet alleen heeft Binckbank vestigingen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Italië en Spanje. Binckbank is dus groter dan alleen de Nederlandse bodem, zoals veel mensen denken.

 

Missie van Binckbank

De missie van Binckbank is om alle klanten te bedienen die hun vermogen en kapitaal op een bewuste, actieve en autonome manier willen beheren. En dat willen vandaag de dag behoorlijk wat mensen. Om dit te bewerkstelligen worden technologie gedreven en gepersonaliseerde oplossingen geboden. Als onlinebank richt Binckbank zich op het aanbieden van uitstekende diensten en innovatieve oplossingen op het gebied van gemak, eenvoud, helderheid en toegankelijkheid. En dat tegen redelijke prijzen voor de Retail belegger.

 

Ambitie Binckbank

Binckbank heeft een duidelijke ambitie om de grootste onlinebank voor de beleggers in Europa te worden. De core business van Binckbank is de mensen zelf online te laten beleggen. Dat blijkt ook wanneer u zelf naar de website surft. Overigens is deze erg duidelijk en overzichtelijk. Er worden geen risicovolle nevenactiviteiten ondernomen. Zo willen andere aanbieders nogal eens hypotheken, leningen of creditcards verstrekken. Binckbank doet dat niet en beperkt zich tot de dingen waar zij goed in zijn.

 

Zelf handelen

De belegger kan bij Binckbank zelf handelen in aandelen, futures, opties, sprinters, turbo’s, fondsen, trackers, obligaties, warrants en speeders. Om zelf te kunnen beleggen biedt Binckbank ook TOM aan. TOM is de afkorting voor The Order Machine. Het is een manier om handelsopdrachten goed door te kunnen voeren. The Order Machine is simpel gezegd een platform waar aandelen en effecten te verhandelen zijn. Het werkt dan als een soort zoekmachine. Wanneer u een handelsopdracht plaatst, dan zoekt The Order Machine de meest gunstige manier om deze handelsopdracht voor u door te voeren. Dat is natuurlijk ideaal!

 

Bedrijfsactiviteiten van Binckbank

De bedrijfsactiviteiten van Binckbank vinden plaats binnen de businessunits Retail en Professional Services. De unit Retail richt zich op de particuliere belegger. Dit met als labels Binck en Alex. Het Binck label richt zich op de actieve en ervaren belegger. Het Alex label is daarentegen meer voor de particuliere beleggers die meer uit hun vermogen willen halen. Alex biedt daarvoor een uitgebreide site om te beleggen. Maar ook voor beleggingstrainingen, online vermogensbeheer of een online spaarrekening. De unit Professional Services biedt een dienstverlening aan voor de institutionele partijen.

 

Voordelen van Binckbank

Een van de voordelen van Binckbank is dat er geen administratiekosten gerekend worden. Dat is nogal eens het geval bij andere online banken. Ook zijn de dividendkosten, abonnementskosten en servicekosten bij Binckbank weggelaten. Er is bovendien geen minimale inleg nodig. Dat is bij veel andere aanbieders wel het geval. Met al deze punten wil Binckbank online beleggen door de persoon zelf zo goedkoop mogelijk maken. En, naar het lijkt, gaat ze dat ook goed af!

 

Twee tariefprofielen

Natuurlijk zijn er veel verschillende type beleggers. Zo zijn er bijvoorbeeld beleggers die niet zo vaak wijzigingen aanbrengen in de beleggingsportefeuille. Voor deze groep beleggers had Binckbank het Binck Basis tariefprofiel. Er werden dan geen vaste kosten betaald, maar in verhouding meer over de transacties. En dan zijn er ook beleggers die meer dan gemiddeld aan het handelen zijn. Voor deze groep beleggers had Binckbank het Binck Active tariefprofiel. Er werden in tegenstelling tot het Binck Basic profiel wel vaste kosten betaald, maar in verhouding juist minder over de transacties.

 

Wijzigingen profielen

De reden dat wij hier over het verleden spreken, heeft te maken met de wijziging die het bedrijf in maart van dit jaar heeft doorgevoerd. Dat heeft consequenties voor de belegger. En dan vooral de belegger die wat minder actief is. Het gaat dan vooral om een grote groep startende beleggers die iets met hun kapitaal willen doen, maar niet dagelijks met beleggen bezig willen zijn. Verderop in het artikel vertellen we daar meer over.

 

Eenvoudige website

Nog een opvallend voordeel van Binckbank is dat zij werken met een super eenvoudige en overzichtelijke website. De snelheid evenals het gemak is een stuk beter dan die van veel concurrenten. U kunt online beleggen zonder belemmeringen. Ook krijgt u gratis toegang tot realtime beursnieuws en realtime streaming van informatie over de koers. Dat is nog niet alles. Er kan ook gebruik worden gemaakt van handige tools waarmee uitgebreide analyses gemaakt kunnen worden.

 

Resultaten 1e halfjaar

In het eerste halfjaar van dit jaar behaalde Binckbank een nettowinst van ruim 22 miljoen euro. Dat is een flinke stijging. Het jaar ervoor was dat nog een ruime 2 miljoen euro. In het afgelopen halfjaar is het geadministreerd vermogen gestegen tot bijna 27 miljard. Gedurende het tweede kwartaal heeft de dienstverlening aan zelfstandig vermogensbeheerders een mijlpaal bereikt van 10 miljard. Al met al mag Binckbank dus terugkijken op een succesvol eerste halfjaar.

 

Beheerd vermogen

Het beheerd vermogen is zo goed als stabiel gebleven op een niveau van 1 miljard euro. Aan het eind van het eerste halfjaar kwam het beheerd vermogen van Alex Vermogensbeheer uit op 883 miljoen. De volatiele markten droegen bij aan hogere transactieaantallen. Ze namen in het eerste halfjaar toe met 29% ten opzichte van 2017. De maandelijkse transactieaantallen in België en Italië lieten gedurende het eerste halfjaar van 2018 zelfs recordhoogtes zien.

 

Nieuwe tarieven

In februari van dit jaar lanceerde Binckbank het Binck Sparen. Voor dit onderdeel is er een geadministreerd vermogen van bijna 6 miljoen euro. De maand daarna kwam Binckbank met het nieuws naar buiten dat het met nieuwe tarieven ging komen. Binck Basic en Active werden vervangen voor drie pakketten: Binck Green, Blue en Black. De belangrijkste tarieven evenals de ‘’zelf beleggen’’ dienstverlening werden daarmee flink gewijzigd. Het uitgangspunt van de bank vandaag de dag is: hoe meer beleggingsactiviteit, des te gunstiger de tarieven.

 

Uitleg vernieuwde beleggingsrekeningen

De vernieuwde beleggingsrekeningen zijn er voor elk type belegger. Iemand die een of twee keer per maand een order voor aandelen of obligaties plaatst, kan het beste kiezen voor Binck Green. Een actieve belegger die ook in turbo’s en opties handelt, kiest voor Binck Blue. Het Binck Blue pakket bevat meer tools en geeft de belegger o.a. toegang tot het zogeheten ProTrader platform van Binck en tot Amerikaanse beurzen. En dan is er natuurlijk ook nog de veeleisende daytrader. Binck Black is dan op het lijf geschreven. Het is een uitgebreid pakket inclusief persoonlijke manager en masterclasses. Het komt erop neer dat er meer tools zijn, wanneer het pakket hoger is. De transactiekosten zijn dan ook lager.

 

Impact van de wijziging

Wat de precieze impact van de wijziging is, hangt van de activiteit van handelen af, in welke producten er wordt belegd en wat het inlegbedrag is. Wel is te zeggen dat vooral de actieve belegger (daytrader) er met de wijziging goed op vooruitgaat. De meeste beleggers lijken er echter op achteruit te gaan en zijn met de verandering juist duurder uit. Dat kan is sommige gevallen zelfs oplopen tot twee keer zoveel.

 

Introductie service fee

Naast de drie pakketten introduceerde de bank een zogeheten service fee. Beleggers die jaarlijks meer dan 900 transacties doen of meer dan 6000 euro transactiekosten hebben, profiteren hier duidelijk van. De klanten die ook sparen of laten beleggen krijgen een korting op het vaste gedeelte van de fee.

 

Grondlegger particuliere beleggen

Binckbank wordt met recht gezien als de grondlegger van het hedendaagse gewone of particuliere beleggen. Binckbank bood de particuliere beleggers als eerste dezelfde mogelijkheden als die voor professionele beleggers. Als particulier beschikt u bij Binckbank over een ruim aantal mogelijkheden om direct uw orders richting de beurzen te sturen.

 

Ervaringen

Natuurlijk zijn er naast de positieve ook altijd een aantal negatieve ervaringen. Toch zijn veel ervaringen met het platform positief. De hoeveelheid financiële instrumenten die zijn afgedekt, is echt enorm. De functionaliteit en het gemak scoort erg goed. In dat opzicht lijkt Binckbank op de CFD-broker Plus500. Vrijwel alle handelaren in de branche kunnen bediend worden met deze onlinebank. Binckbank heeft zich echter met de tarieven voor buy en hold beleggers tussen de Nederlandse grootbanken genesteld. De toekomst zal uitwijzen wat daar de consequenties van zijn.

 

Geef een reactie

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.