Brokers? Wat zijn het eigenlijk?

aandelenbrokerBrokers zijn eigenlijk effectenmakelaars, die u de mogelijkheid bieden om aandelen, valuta’s, grondstoffen, obligaties of andere effecten te kopen. Als u vroeger aandelen wilde kopen, moest u fysiek naar het Damrak gaan of telefonisch uw order doorgeven aan een effectenmakelaar. Tegenwoordig gaat alles online en is het erg eenvoudig om bij brokers uw orders te plaatsen en uw posities in de gaten te houden.

Broker zijn voor particulieren onmisbaar geworden. Een broker is als het ware een tussenpartij die u in staat stelt om orders te geven om zo nieuwe aandelen aan te schaffen of juist van de hand te doen. Een broker is doorlopend bezig met het uitvoeren van orders en het aanbieden van nieuwe mogelijkheden om aandelen of andere effecten aan te schaffen. Bekende brokers zijn o.a. Binckbank, Bux en Plus500.

Aanmelden bij een broker kan hier heel eenvoudig! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Wat zijn beste brokers?

In Nederland alleen al zijn er tientallen verschillende brokers, met elk hun eigen specialiteiten en eigenschappen. Elke broker wil zoveel mogelijk beleggers overtuigen van zijn kwaliteiten. Aandelenkopen.nl is van mening dat een goede broker over lage kosten, een gebruiksvriendelijk platform, veel beleggingsmogelijkheden, goede betrouwbaarheid, goede klantenservice en snelle aanmeldingsmogelijkheden. Brokers die wij kunnen aanraden zijn:

  1. BinckBank
  2. Bux
  3. eToro
  4. Lynx
  5. Markets
  6. Optie24
  7. Plus500
  8. Saxo
  9. Tradersonly

Elke bovengenoemde broker kan als betrouwbaar worden beschouwd. Betrouwbaarheid is belangrijk, maar uiteraard zijn andere eigenschappen zoals lage kosten en veel beleggingsmogelijkheden ook niet verkeerd. Het is voor ons niet mogelijk om te bepalen welke broker de beste is voor u. Elke belegger heeft namelijk verschillende wensen. Wilt u wat meer risico’s lopen en voor de korte termijn beleggen? Neem dan eens een kijkje bij Bux, Plus500, eToro, Optie24 en Markets. Voor lange termijn beleggingen is het beter als u een account aanmaakt bij BinckBank, Lynx, Saxo en Tradersonly. Bekijk ook de onderstaande grafische weergave hiervan!

soorten-brokers
 

Hoe aanmelden?

Aanmelden bij een broker is erg eenvoudig. Bij de meeste brokers is het al mogelijk om binnen 10 minuten een rekening aan te maken en (gedeeltelijk) te laten functioneren. Veel brokers vragen om bepaalde gegevens zoals identiteitsbewijzen en andere benodigde documenten. Als u deze heeft opgestuurd is het mogelijk om een volledig werkende account te krijgen.

Met echt geld beleggen is ontzettend spannend, maar met een goede broker gaat het helemaal goed komen! Mochten er nog vragen zijn, is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. We helpen u graag op weg bij het aanmelden bij uw broker.

 

 

Doe ook mee met onze enquete!

[poll id="32"]

Meer weten over brokers? Ga dan naar Brokers.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *