Help! Brexit gaat door!

De stemmen van het referendum zijn geteld en er is bekend geworden dat het Brexit-kamp het referendum heeft gewonnen. Op de vraag: “Vindt u dat Groot-Brittannië lid moet blijven van de Europese Unie?” heeft ruim 52% Ja geantwoord. Vooral Wales en Engeland willen eruit. Schotland en Noord-Ierland niet.

De afgelopen tijd hebben de financiële markten heftig gereageerd op het elk stukje nieuws dat over de Brexit ging. De dagen voor het referendum leek het erop dat het Remain-kamp zou gaan winnen. De markten zijn hier ook op gaan voorsorteren. Toen bleek dat het Brexit-kamp het referendum had gewonnen, crashten de financiële markten. De AEX sloot vrijdag 24 juni af met een verlies van 5,70%.

Een brexit biedt veel investeringskansen! Benut ze hier! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Beleggen en geld verdienen met de Brexit

De Brexit gaat door en dit gaat veel gevolgen hebben voor het voortbestaan van de Europese Unie, maar vooral Groot-Brittannië zelf. Als belegger biedt een Brexit hoe dan ook erg veel kansen. Profiteren van een Brexit kan heel simpel door short te gaan bij onze favoriete broker, Plus500. *CFD service. 80,5% verliest geld

 

 

Over de Brexit

De verkiezingen in Groot-Brittannië hebben een duidelijke winnaar opgeleverd, deze winnaar is de Britse Premier David Cameron. De partij van Cameron heeft maar liefst 37% van de stemmen binnengehaald en beschikt nu over een absolute meerderheid in het Britse Lagerhuis. Dit betekent dat Cameron geen coalitie hoeft te sluiten met andere partijen. Cameron heeft een belofte gedaan die ervoor zorgde dat hij op veel stemmen kon rekenen. De belofte was dat Cameron een referendum zou gaan houden over het lidmaatschap van de Europese Unie.

Veel Britten willen uit de Europese Unie, omdat ze dit maar een geldverslindend project vinden. De Britten doen al niet mee met het belangrijkste project van de Europese Unie, namelijk de euro. Nu lijkt het er dus op dat de Britten helemaal uit de Europese Unie kunnen gaan treden.

Voormalig oud-partijvoorzitter van de PvdA en voormalig Europarlementariër Michiel van Hulten zei dat de kans van een Brexit wel 80% is. De grote meerderheid van de Britten zal bij een referendum dan ook het antwoord nee geven op de vraag “Vindt u dat Groot-Brittannië lid moet blijven van de Europese Unie?”.

De gevolgen van een Brexit zijn voor zowel Groot-Brittannië als de Europese Unie erg groot. Voor Groot-Brittannië kan er een situatie ontstaan waarbij er veel bedrijven de beslissing nemen om even geen investeringen of handel met het land te bedrijven. Een Brexit heeft namelijk tot gevolg dat er voor veel van deze bedrijven meer rompslomp komt kijken door nieuwe regelgeving van douanes etc. Een Brexit kan dus wel degelijk negatieve gevolgen hebben voor de economische ontwikkelingen van Groot-Brittannië. Naast bedrijven, kunnen investeerders er ook voor gaan kiezen om te speculeren op het verloop van de Britse economie door bijvoorbeeld flinke shortposities in te nemen op de Britse pond.

Een Brexit brengt ook meerdere gevolgen met zich mee voor de Europese Unie. In onrustige tijden weten grote partijen altijd slim in te spelen door shortposities aan te gaan. Investeerders kunnen het vertrouwen in de euro verliezen en op dat moment zullen Europese aandelen ook weer slechter kunnen gaan presteren. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de precieze financiële gevolgen zullen gaan zijn voor zowel Groot-Brittannië als de landen in de Europese Unie, maar vast staat wel dat een Brexit flinke volatiliteit met zich mee gaat brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *