Boskalis aandelen

Boskalis is een toonaangevende wereldwijde baggeraanvoerder en aanbieder van maritieme diensten. Het bedrijf biedt een unieke combinatie van experts, schepen en services. En dat met het behoud van de hoogste veiligheid- en duurzaamheidsnormen. Ontdek meer over Boskalis.

Boskalis aandelen

Boskalis (Koninklijke Boskalis Westminster NV) is een toonaangevende wereldwijde baggeraanvoerder en aanbieder van maritieme diensten. Baggeren is vanaf oudsher de kernactiviteit van Boskalis geweest. Baggeren omvat simpel gezegd alle werkzaamheden die nodig zijn voor het weghalen van zand, slib en andere lagen van de waterbodem. Maar bijvoorbeeld ook landaanwinning en het opschonen van het oppervlaktewater.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Boskalis verwachtingen – De toekomst van Boskalis

In de periode van 2020 tot 2027 wordt de groei in globaal haventransport geschat op een samengestelde jaarlijkse groei van 10% (https://www.globenewswire.com/news-release/2020/10/29/2117044/0/en/Global-Maritime-Analytics-Market-2020-to-2027-by-Application-End-user-and-Geography.html). Gezien Boskalis hier middenin zit, zal het uiteraard profijt halen uit deze ontwikkelingen. Boskalis haalt nog steeds voor een groot deel inkomsten uit onderhoud van havens en waterwegen.

Niet alleen haven transport groeit, maar ook algemeen vrachtvervoer en mobiliteit zal de komende jaren een transitie ondergaan. Boskalis is namelijk ook actief in deze ruimere transportsector onder Inland Infra, waarmee het diensten aanbiedt als het ontwerp, aanleg en het onderhoud van auto- en spoorwegen, rioleringen, bruggen, dammen, en tunnels.

Windenergie

Alternatieve energiebronnen zijn de laatste jaren ‘hot’ bij beleggers. Aandelen in zonne- en windenergie doen het bijzonder goed. Sommigen noemen het een hype, maar bedrijven die alternatieve energiebronnen produceren, zijn wel degelijk de toekomst.

Boskalis is ook betrokken bij deze groeimarkt. Tussen 2021 en 2023 zal Boskalis voor het eerst een offshore windpark bouwen in Taiwan, maar als deze opdracht succes boekt, kunnen ook andere projecten volgen. Boskalis kwam voor deze opdracht in aanmerking omwille van de gespecialiseerde fleet die het bezit.

Gezien windenergie een grote toekomst heeft, kan Boskalis met deze gespecialiseerde fleet een interessante nieuwe geldstroom aanboren wanneer het in de toekomst meerdere projecten in deze sector kan verwerven. Volgens de Global Wind Energy Council, zullen offshore windenergieprojecten doorheen het komende decennium maar liefst 900,000 mensen tewerkstellen.

Dividend Boskalis aandelen

Boskalis draagt goed zorg voor hun investeerders. Volgens de dividend policy dragen ze jaarlijks 40 tot 50% van de nettowinst uit standaard activiteiten uit als dividend, wat in het verleden neerkwam op een kleine 2% jaarlijks dividend.

Conclusie Boskalis aandelen

Boskalis is een stabiel bedrijf met een mooi dividend. Echter is het geen groeiaandeel. Beleggers die een agressieve aanpak hebben, zullen met Boskalis geen goede zaak doen. Voor investeerders met een lange horizon, is Boskalis een potentiële investering.

Boskalis zal de komende jaren profiteren van de groei in maritiem transport en stijgende vraag naar windenergie. We verwachten hiervan een effect op het aandeel van Boskalis, maar raden aan om als belegger voldoende onderzoek te doen alvorens te investeren in de aandelenmarkt.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Boskalis verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Oprichting Boskalis

Boskalis is van oorsprong een Nederlands bedrijf, opgericht in 1910. Het begon als een bedrijf dat traditioneel baggerdiensten aanbood, maar dat doorheen de jaren uitgegroeid is naar een allrounder op vlak van baggerdiensten en winning van grondstoffen zoals zand, grind, klei en zout. Boskalis zorgt ook voor onderhoud van havens en waterwegen, landaanwinning, kustverdediging, en oeverbescherming.

Verder is Boskalis ook betrokken bij de aanleg van offshore windparken en sleepwerkzaamheden.

Boskalis is geen kleintje. Het is een bedrijf dat wereldwijd verspreid is, met activiteiten in maar liefst 90 landen op wel 6 continenten.

Boskalis is opgericht in 1910 door een drietal Sliedrechtse baggeraars. De onderneming werd opgericht onder de naam Fa. Kraaijeveld en Van Noordenne. Later werd de naam NV Baggermaatschappij Bos en Kalis. En uiteindelijk veranderde dat in Boskalis. Inmiddels is Boskalis een wereldwijd bekend bedrijf.

Investeren in Boskalis

Als particuliere belegger kan het interessant zijn om te investeren in een bedrijf uit eigen land. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen bij Boskalis kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Boskalis voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Zo weet u zeker of instappen bij Boskalis interessant genoeg is.

Nederlands bedrijf

Het Nederlandse bedrijf biedt een unieke combinatie van experts, schepen en services. En dat met het behoud van de hoogste veiligheid- en duurzaamheidsnormen. De diensten omvatten de aanleg evenals het onderhoud van havens en waterwegen, landaanwinning, kustverdediging en oeverbescherming. We vertellen u in dit artikel graag meer over Boskalis.

Allround oplossingen

Vandaag de dag worden er innovatieve en competitieve allround oplossingen geboden voor klanten in de offshore energiesector, havens, kust- en deltagebieden wereldwijd. De maritieme diensten en contracten met de offshore energiesector omvatten zowel de ontwikkeling, de constructie, het transport, de installatie, de inspectie, de reparatie, het onderhoud en de ontmanteling van o.a. olie- en LNG-import. Maar denk bijvoorbeeld ook aan offshore platforms, pijpleidingen, kabels en offshore windparken.

Diensten Boskalis

Boskalis biedt sleepdiensten, noodhulp en redding via SMIT. Samen met de strategische partners in havensleepdiensten en terminaldiensten, dekt het bedrijf meer dan 90 havens in 36 verschillende landen. Boskalis heeft al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van waterbouw, landaanwinning en kustbescherming.

Team van professionals

Wat betreft de experts, heeft Boskalis een team dat bestaat uit meer dan 10.700 professionele mensen. Zo is het bedrijf in staat om een team rond de behoeften van de klant op te bouwen. Het wereldwijde team bestaat uit een scala professionals uit verschillende disciplines. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische, civiele- en marine engineering, morfologie, ecologie, geologie, geofysica en mariene biologie.

Boskalis wereldwijd

Het bedrijf heeft zijn wortels in Nederland. Zo staat het hoofdkantoor in Papendrecht en is er een uitgebreid netwerk van vestigingen verspreid over de wereld. Toch is Boskalis actief in maar liefst 90 landen en op 6 continenten. En dat met een veelzijdige vloot van meer dan 900 schepen evenals drijvende uitrustingen. De aandelen van Boskalis zijn sinds 1971 genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Boskalis klanten

De belangrijkste klanten van Boskalis zijn o.a. overheden, olie/gas- en windenergiebedrijven, mijnbouwbedrijven, haven- en terminalexploitanten, EPC-aannemers en onderaannemers, verzekeringsmaatschappijen en internationale projectontwikkelaars. Het mag duidelijk zijn dat het om grote klanten gaat.

Boskalis diensten

De vraag naar Boskalis diensten wordt gedreven door een groeiend energieverbruik en klimaatverandering. Evenals de groei van de wereldhandel en de groeiende wereldbevolking. Hoewel het bedrijf wereldwijd actief is, concentreert het op regio’s met de hoogste groeiverwachtingen voor de haven- en energiemarkten. De spreiding geeft Boskalis zowel een solide basis als de flexibiliteit om een breed scala aan projecten te beveiligen. Het biedt goede vooruitzichten voor een duurzame en evenwichtige groei.

Eigen aandelen inkopen

Eerder werd al bekend dat Boskalis van plan is om voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen. Bij de huidige beurskoers komt dat neer op ruim 4 miljoen aandelen ofwel een ruime 3% van het aantal uitstaande aandelen. Later zal het bedrijf met berichten komen over de aanvang van het inkoopprogramma evenals de nadere details.

Belangrijk contract binnengesleept

Ook liet eerder nieuws al weten dat Boskalis een belangrijk contract heeft binnengesleept voor het transport van een groot aantal modules naar een LNG-export faciliteit in Noord-Amerika. De contractwaarde bedraagt ongeveer 55 miljoen dollar met opties tot meerwerk met een waarde die op kan lopen tot 30 miljoen dollar. De werkzaamheden omvatten het logistiek management en transport van een groot aantal modules van een productiewerf in China naar Noord-Amerika.

Vanaf het tweede kwartaal in 2021 tot het derde kwartaal in 2022 zorgt het contract voor een bezetting van een tweetal high-end zware ladingschepen met open achtersteven. Het is een project wat volgens Boskalis tegemoetkomt aan de oplopende energieconsumptie waarbij LNG een belangrijke schakel vormt in de energietransitie.

Meerderheidsbelang Horizon

Boskalis heeft inmiddels ook een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Horizon is een bedrijf dat geofysisch onderzoek uitvoert en geotechnische diensten verleent. Het bedrijf komt voor 62,5% in handen van Boskalis. Horizon is een marktleider in het Midden-Oosten. De klanten komen o.a. uit de gas- en olie-industrie. Na het verwerven van een meerderheidsbelang wil het Nederlandse bedrijf de dienstverlening van Horizon uitbreiden.

Boskalis aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Boskalis? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Boskalis koers, de verwachtingen en toekomst van Boskalis en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Boskalis aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Boskalis aandelen. Als je Boskalis aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Boskalis – Wat is de waarde van aandelen Boskalis?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Boskalis   kost. Het aandeel Boskalis is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is BOKA.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Boskalis aandeel te kopen.

Boskalis kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Boskalis aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Boskalis en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Boskalis. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Boskalis kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Boskalis aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.