Bitcoin wallet

Precies zoals je je euro’s netjes opbergt in een portemonnee, heb je een wallet nodig voor het opslaan van je Bitcoins. Je wilt deze veilig opbergen als je het niet nodig hebt. Wat is veilig, want hackers zijn continu bezig manieren te zoeken om je Bitcoins te stelen. Mensenlevens komen zelfs in gevaar om Bitcoins. Investeren in Bitcoins is nu gemakkelijk, maar veilig opslaan kost tijd, moeite en geld. Vooral als je zelf de beste wallet moet uitzoeken, deze zelf moet instellen en zelf beheren.

Kun je als startende Bitcoin bezitter met weinig ervaring, gemakkelijk en veilig je Bitcoins opslaan? Dat kan.

Beste Bitcoin wallet

Je kunt een van de beste wallets, waarschijnlijk de beste Bitcoin wallet Nederland bezit, vinden bij de Nederlandse exchange Bitvavo. Zeker wanneer je als beginner geen ervaring hebt met het opslaan van Bitcoin. Aan onervaren gebruikers vooral biedt Bitvavo, gevestigd in Amsterdam, een degelijke en beveiligde koudeopslag bewaaroplossing aan voor hun Bitcoins.

De beste ondernemingsstructuur en ICT-architectuur voor een veilige, verzekerde opslag van Bitcoin tref je zeker aan bij Bitvavo. Naast veiligheid en zekerheid, valt er ook winst te maken. Bitvavo betaalt zijn gebruikers namelijk 1.2 % rentevergoeding uit over de Bitcoins die zij onder hun beheer laten. Bitvavo biedt ook een Bitcoin app, waardoor je gemakkelijk en veilig je Bitcoins kunt beheren. Je kunt deze ook met je smartphone verhandelen.

Op je mobiele telefoon kun je een Bitcoin wallet aanmaken. Dit is vooral voor de niet technische gebruikers gemakkelijk te noemen. Deze groep mensen vindt het gemakkelijker, als een organisatie of bedrijf hun Bitcoins voor hun opslaat. In dit geval is het een derde partij dus die ervoor zorgt dat je gekochte Bitcoins veilig opgeslagen zitten. Deze worden de zogenaamde Bitcoin custodial wallet apps genoemd.

Hierbij kun je een onderscheid maken tussen de open custodial Bitcoin app en de custodial Bitcoin app. In het geval van de open custodial Bitcoin app heeft de gebruiker de mogelijkheid om Bitcoins te ontvangen en te verzenden. De crypto wallet, Nederland afkomstig, van Bitvavo is een voorbeeld hiervan. Je kunt dit niet doen met de custodial Bitcoin app of gesloten Bitcoin app.

Echter, je hebt hierbij het voordeel dat je Bitcoins niet gestolen kunnen worden. Zelfs niet wanneer je mobiele telefoon of de app gehackt worden. Maar het voordeel is tegelijk ook een nadeel, want door deze sterke ingebouwde veiligheid, kun je geen Bitcoins ontvangen noch verzenden. Je kunt Bitcoins kopen en verkopen voor euro’s of voor een andere cryptovaluta. Dat is het enige.

Doordat deze wallets niet werken zoals gebruikelijke crypto wallets, zijn het eigenlijk geen wallets. De Blox-app is zo een Nederlandse app die custodial bewaaroplossingen biedt voor Bitcoin. Er is een andere optie voor jou als ervaren Bitcoin bezitter of handelaar, namelijk de hardware wallet. Dit wordt sterk aanbevolen als je veel Bitcoins bezit, want de hardware wallet wordt niet gekoppeld aan het internet.

Enkele voorbeelden van zo een hardware wallet zijn de Trezor T en Trezor 1. Deze zijn te gebruiken in combinatie met de bewaaroplossing van Cryptosteel.

Bitcoin wallet aanmaken

De veiligste Bitcoin portemonnee voor je Bitcoins is een wallet die je zelf in beheer hebt. Ook moet deze wallet jou voorzien van maximale veiligheid tegen diefstal. Gedegen kennis over crypto wallets is daarom noodzakelijk. Kennis over onder andere dat een Bitcoin wallet met sleutels werkt voor zowel het ontvangen als verzenden van Bitcoins. Je kunt deze sleutels ook met de wallet beheren.

De wallet maakt één privé sleutel aan zowel voor het ondertekenen als versturen van Bitcoins. Daarnaast maakt de wallet ook publieke sleutels aan voor het ontvangen van Bitcoins. De privésleutel geeft jou volledig beheer over de toegekende Bitcoins. Want met deze privésleutel kun je Bitcoins versturen naar een publieke sleutel van een andere Bitcoin wallet.

Hoofdprioriteit bij een crypto wallet is natuurlijk de veiligheid van de privésleutel. De veiligste optie is de hardware wallet.

Er zijn op den duur verschillende Bitcoin wallets met verschillende opties. Van allemaal biedt de hardware wallet maximale veiligheid. Omdat deze niet is aangesloten op het internet. Ook omdat je zelf de privésleutel en publieke sleutels beheert, voor het ontvangen en verzenden van Bitcoins. De keerzijde is dat niet eenieder technisch aangelegd is. Je kunt dan liever kiezen voor een betrouwbare uitwisseling.

En uitwisseling die jou de veiligste bewaaroplossingen biedt, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse uitwisseling Bitvavo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu tot wel 12% aan rente door het staken van cryptomunten. 

Dit kan bij onze favoriete aanbieders:

Nieuw in de wereld van Bitcoin en Ethereum? Leer er meer over en zet je eerste stappen op de Nederlandse exchange Bitvavo.