Lees hier alles over Rienk Kamer

Rienk KamerRienk Hendricus Kamer (12 april 1943 – 9 december 2011) was één van de eerste Nederlandse beleggingsgoeroes. Kamer publiceerde talloze beleggingsadviezen en opiniestukken, daarnaast hield hij ook een jaarlijks symposium waarin hij zijn visie deelde. Op het evenement kwamen jaarlijks zo’n 2.000 beleggers af. Zijn nieuwsbrief telde volgens hem 4.000 abonnees en deze abonnees betaalde zo’n 595 gulden (270 euro). Kamer stond overigens ook een tijd in de Quote 500.

Rienk Kamer was vooral negatief gestemd over de beurs. Al in 2005 waarschuwde hij zijn abonnees voor de gevaren van een mogelijke crash. In 2008 kreeg hij gelijk. Kamer geloofde dat de grote crisis bij lange na nog niet is opgelost en hij was ervan overtuigd dat er nog veel meer ellende gaat ontstaan op de beurs. Lees ook ons artikel over een mogelijke beurscrash hierover.

 

 

Over Rienk Kamer

Rienk Kamer is op 12 april 1943 geboren in Rotterdam. In 1961 ging hij aan de slag als journalist bij Het Parool. Vervolgens werkte hij bij Der Spiegel en Capital. Tevens had hij een column in Panorama. Nadat Kamer enige ervaring had opgedaan m.b.t. financiële markten besloot hij zich te gaan verdiepen in beleggen. Begin jaren 70 begon Kamer hiermee en hij wist al snel een aantal successen te boeken. In 1976 was de zomer vrij droog en Kamer wist hier goed op in te spelen door te beleggen op de aardappeltermijnmarkt.

In de jaren die volgde startte hij zijn eigen uitgeverij (Financiële Strategie) en daarnaast had hij een 06-lijn waar beleggingen goede beleggingstips konden krijgen. Kamer kwam in het nieuws doordat hij wegens belastingfraude in de gevangenis was gezet. Kamer zag namelijk een maas in de wet en probeer d.m.v. een belastingaftrek grote rendementen voor beleggers te realiseren. Uiteindelijk is Kamer vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

Als het gaat om beleggen is Kamer in veel gevallen negatief geweest. Hij wilde zijn abonnees waarschuwen voor de gevaren van een crash die in 2008 volledig losbarstte. Ook na de crash van 2008 was Kamer ervan overtuigd dat dit niet het einde zou zijn en er een mogelijk veel grotere crash aan zit te komen. U bent gewaarschuwd! Rienk Kamer stier op 9 december 2011 na een kort ziekbed. Voor meer over Rienk Kamer is het ook mogelijk het onderstaande interview te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *