Lees hier alles over Peter Lynch!

Peter lynch foto

Peter Lynch is een 71 jarige Amerikaanse zakenman en investeerder. Lynch heeft gedurende een periode van 13 jaar een gemiddeld rendement van 29,3% per jaar gerealiseerd. Lynch heeft deze rendementen behaald onder de vlag van Fidelity. Lynch heeft het Fidelity Magellan fonds onder zijn hoede gehad en het meeste vermogen is hiernaartoe gegaan, maar zijn prive vermogen wordt alsnog geschat op $352 miljoen.

Beleggen zoals Peter Lynch kan hier! *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Over Peter Lynch

Peter lynch is op 19 januari 1944 geboren in de Verenigde Staten. In 1951 werd er kanker bij zijn moeder geconstateerd en zij overleed daar in 1954 aan. Lynch kreeg het financieel iets zwaarder en hij besloot zich te verdiepen in beleggen. Toen Lynch studeerde kocht hij 100 aandelen van een vliegmaatschappij voor $8 per aandeel. Deze aandelen verkocht hij later voor $80 per aandeel. Het maken van winst door aandelen was dus al op jonge leeftijd aan Lynch besteed.

In 1965 studeerde Lynch af op geschiedenis, filosofie en psychologie. Na deze studies ging hij verder en in 1968 behaalde hij zijn Master bedrijfsadministratie aan de universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn studie ging hij stage lopen bij Fidelity Investments. Lynch groeide van stagiair uit tot onderzoeksdirecteur van 1974 tot 1977. Het Fidelity Magellan fonds waar hij van 1977 tot 1990 aan het roer stond groeide uit van $30 miljoen naar $1 miljard.

Peter Lynch slaagde erin om gedurende een periode van 13 jaar een rendement van 29,3% met het fonds te realiseren. Deze groei werd voornamelijk gerealiseerd door de juiste aandelen te selecteren. Lynch stond bekend om aandelen te kiezen die 10x in waarde zouden gaan verdubbelen. Lynch zocht altijd bedrijven die hard zouden gaan groeien, maar deze bedrijven moesten op het moment van kopen wel goed gewaardeerd zijn. Voor meer over Lynch is het mogelijk om de onderstaande video te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *