Lees hier alles over Carl Icahn!

Carl IcahnCarl Icahn is op 16 februari 1936 geboren in Queens, New York, Verenigde Staten. De Amerikaanse investeerder, activist en filantroop bezit een holdingmaatschappij genaamd Icahn Enterprises.

Met een vermogen van $21,7 miljard is Carl Icahn één van de rijkste mensen ter wereld. Carl Icahn staat erom bekend dat hij verliesgevende ondernemingen kan omzetten in winstgevende bedrijven.

Beleggen zoals Carl Icahn doet u hier!

 

Over Carl Icahn

Carl Icahn staat erom bekend slechte, verliesgevende ondernemingen over te nemen. Deze ondernemingen vormt hij vervolgens om tot winstgevende en bloeiende bedrijven. Veel mensen beschrijven Icahn als agressief en intimiderend, want als Icahn iets wil dan gebeurt het.

De strategie van Icahn is simpel. Zodra Icahn een slechte, verliesgevende onderneming heeft overgenomen ontslaat hij de CEO en andere leden van het bestuur en/of management. Vervolgens ontslaat Icahn op grote schaal werknemers en kijkt hij waar het fout gaat als het gaat om producten en/of diensten. Icahn slaagt erin om grote rendementen te behalen voor aandeelhouders.

 

Beleggingen van Carl Icahn

Carl Icahn heeft in zijn carrière al heel wat investeringen gedaan. Een hele bekende hierbij was die van Netflix. In totaal kocht Icahn voor $321 miljoen aan Netflix aandelen (gemiddelde prijs van $58 per aandeel). In 2013 verkocht hij een gedeelte van deze investering en in 2015 volgde het laatste gedeelte. In totaal heeft Icahn in totaal $1,9 miljard verdiend aan Netflix.

Op dit moment richt Icahn zich op Apple en hij bezit maar liefst 20% van deze aandelen. De gemiddelde prijs waar Icahn deze aandelen voor kocht is $68,25. De koers staat op dit moment veel hoger, maar Ican is ervan overtuigd dat de koers naar $240 kan gaan. Als belegger is het dus wellicht interessant om te kijken wat deze aandelen nog te bieden kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *