Benjamin Graham

Leer hier alles over Benjamin Graham!

Ben-Graham

Benjamin Graham (8 mei 1894 – 21 september 1976) was een belangrijke econoom en succesvolle investeerder. Hij wordt vaak de vader van de fundamentele analyse genoemd. In 1934 publiceerde Graham het boek ‘Security Analysis’ en in 1949 volgde het boek ‘The Intelligent Investor’. The Intelligent Investor wordt ook wel de bijbel van waardebeleggen genoemd.

Benjamin Graham is niet alleen bekend geworden door zijn goede boeken en formules (waar we zo op ingaan), Graham is ook bekend geworden doordat hij Warren Buffett en vele andere succesvolle investeerders goede lessen heeft bijgebracht. Buffett noemde Benjamin Graham de belangrijkste man in zijn leven na zijn vader, dat zegt al genoeg!

Beleggen zoals Benjamin Graham? Begin hier!

 

Over Benjamin Graham

Benjamin Graham was in Londen geboren op 8 mei 1894. Al op éénjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar New York. Benjamin Graham was van Joodse afkomst en was geboren met de naam Grossbaum. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak koos de familie ervoor om de naam te veranderen naar Graham. Graham groeide op in moeilijke tijden, maar slaagde erin om als de op één na beste van zijn jaar af te sturen aan de Columbia-universiteit. Aan de Columbia-universiteit is hij afgestudeerd op Engels, wiskunde en filosofie.

Na zijn studie begon Graham als beleggingsanalist op Wall Street. Hij werd al snel bekend door zijn uitgesproken beleggingsideeën en kijk op beleggen. Wat Graham flink heeft doen laten nadenken en wat deels verantwoordelijk is voor het succes van Graham is de crash in 1929. In de jaren 1929 en 1930 ging Graham bijna failliet door investeringen die niet op de juiste manier bleken uit te pakken. Hij besteedde vervolgens meerdere jaren aan het ontwikkelen van een strategie die succesvol beleggen wel mogelijk moest maken. In de jaren die volgde schreef Graham verschillende boeken en hij begon met het geven van lessen aan o.a. Warren Buffett.

 

Basisprincipes van Graham

De basisprincipes van Graham zijn als volgt:
  1. Een aandeel maakt u voor een deel eigenaar van een onderneming en heeft een onderliggende waarde die niet afhankelijk is van de aandelenkoers.
  2. De markt slingert altijd tussen onhoudbare optimisme (dure aandelen) en ongefundeerde pessimisme (goedkope aandelen).
  3. De winsten op uw investeringen (R.O.I.) zijn afhankelijk van de koers waarop u het aandeel heeft gekocht.
  4. Een investeerder moet zijn risico minimaliseren door een ‘Margin of Safety’ aan te houden. Betaal niet meer voor een aandeel dan de daadwerkelijke onderliggende waarde.
  5. Ontwikkel uw eigen strategieën en laat u niet door anderen beïnvloeden.
 
Bekijk ook de onderstaande video om meer te weten te komen over Benjamin Graham.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.