waarin kunt u beleggen?

Heb je eindelijk besloten dat dit jaar hét jaar is dat je wilt gaan investeren maar blijkt dat niet zo eenvoudig? Want> waarin kan je als beginnende belegger nu eigenlijk het best in investeren en wat zijn de verschillen tussen traditionele aandelen versus crypto en hoe kun je het best verspreiden? Het maken van deze keuze verschilt niet van elke andere (investerings) beslissing. Zoals altijd wil je manieren zoeken om je risico te verminderen én natuurlijk een rendement behalen dat de markt overtreft.

Veel mensen vragen het zich af met het oog op hun pensioen of andere financiële bijkomstigheden. Het antwoord op de vraag is wel goed te beantwoorden. Als u geld beschikbaar heeft, is er ook veel mogelijk in de financiële wereld. Geld investeren is zeker geen verkeerd deel van goed en verstandig financieel beleid. Als u een goed rendement wilt behalen, is het ook verstandig om hier goed mee om te gaan. In dit artikel krijgt u in ieder geval goede alternatieven waar u in kunt beleggen!

Waarin beleggen als beginner?

Voor veel beleggers is de weg naar succes in beleggen heel eenvoudig: tips en adviezen. Zij maken gebruik van adviseurs en analisten om er zeker van te zijn dat ze in de toekomst wellicht kunnen profiteren van een mooi rendement. Deze tips en adviezen zijn zeker goed om te bekijken! Toch zeg ik er altijd bij dat u ook altijd zelf moet blijven nadenken en moet blijven kijken naar beleggingen die u aanspreken. Bekijk nu ook de reeks over Warren Buffett!

Als u zelf gaat kijken waar u in kunt beleggen, bent u pas echt goed bezig! Maak een onderscheid tussen de fundamentele analyse en de technische analyse. Dit zorgt ervoor dat u ook een goede stap zet bij het succesvol worden in het beleggen.

U kunt beleggen in meerdere dingen. Denk hierbij aan: aandelen (in alle soorten en maten), grondstoffen, valuta’s indexen, etf’s, obligaties, vastgoed enz. Vooral de aandelenmarkt is iets waar ik in ben gespecialiseerd en die mij erg aanspreekt. Ik ben er ook van overtuigd dat deze markt ook voor u erg geschikt is!

Dus beleggen waarin?

Tot slot moet gezegd worden dat beleggen ten allen tijde een zware klus zal blijven. Waar u ook bent en hoe groot uw kansen ook zijn, u heeft nooit de zekerheid dat u altijd winsten behaald. Van obligaties, futures, opties, derivaten, aandelen en goud of zilver. Denk goed na, volg mijn tips op en zorg er zo voor dat u goed wordt in het beleggen op de beurs!

Beleggen in goud, of Bitcoin? Goud of bitcoin belenggen?

Al honderden jaren domineert goud de veilige haven, terwijl bitcoin iets meer dan tien jaar geleden werd gelanceerd en pas de laatste jaren brede erkenning heeft gekregen. Goud (en in mindere mate zilver) horen bij de gevestigde orde met een onberispelijk systeem voor het handelen, wegen en volgen van de dagelijkse fluctuaties.  Een voordeel is dat het erg moeilijk is om het te stelen of het metaal anderszins te vervalsen. Dit geld weliswaar ook voor Bitcoin dankzij het gecodeerde systeem en ingewikkelde algoritmen, maar de infrastructuur om de veiligheid te garanderen is er nog niet.

Zowel goud als bitcoin zijn zeldzame bronnen. Bitcoin zorgt ervoor dat het maximum van (in totaal) 21 miljoen Bitcoin in omloop zullen zijn tegen het jaar 2140. Dit onderscheidt het van traditionele valuta’s die theoretisch een oneindige voorraad kunnen hebben en Bitcoin een intrinsieke waarde kunnen geven – vergelijkbaar met goud en andere eindige grondstoffen. Dit betekent dat de waarde van Bitcoin in de loop van de tijd, bij gelijkblijvende andere voorwaarden, een algemene opwaartse trend zal meemaken zolang er vraag naar blijft.

Hoewel we dus weten dat er slechts 21 miljoen bitcoin bestaat, is het onbekend hoeveel goud er inmiddels uit de aarde is gekomen. Er wordt ook gespeculeerd dat goud kan worden gewonnen uit asteroïden, en er zijn zelfs enkele bedrijven die dit in de toekomst willen doen, oftewel blijft goud zijn waarde houden indien de kwantiteit drastisch veranderd.  Natuurlijk blijft goud zeer gewild en is van oudsher in veel toepassingen gebruikt, van luxe artikelen zoals sieraden tot gespecialiseerde toepassingen in de tandheelkunde, elektronica en meer.

Beleggen in digitale valuta (Bitcoin)

Terug naar de crypto valutas’s en met name de meest populaire Bitcoin welke zelf (net als goud) óók een enorme basiswaarde. Miljarden mensen over de hele wereld hebben geen toegang tot bank infrastructuur en traditionele financierings middelen zoals krediet en ondanks dat het ware potentieel van Bitcoin als bankmiddel voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele banken misschien nog volledig moet worden ontwikkeld is er enorm potentiëel.

Een van de belangrijkste verschillen tussen traditionele aandelen en crypto currencies is eigendom. Cryptocurrencies zijn veel gemakkelijker te bezitten dan aandelen. Hoewel de meeste investeerders en handelaren een derivaat van aandelen kopen, ligt het aandeel zelf niet bij de gebruiker.

De belangrijkste reden waarom er veel vraag naar Bitcoin is, is omdat het veel van de voordelen biedt die traditionele valuta’s eenvoudigweg niet kunnen bieden. Echter is het nadeel is het reële risico dat het irrelevant wordt. De belangrijkste reden waarom er vraag is naar Bitcoin is omdat het veel van de voordelen biedt die traditionele valuta’s niet kunnen bieden, maar als een andere crypto currency hetzelfde of beter zou bieden, zou je een snelle daling van de waarde van de digitale valuta kunnen zien.

De beste plek om Bitcoin en andere digitale valuta te kopen is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Wanneer je je vandaag aanmeld bij Bitvavo krijg je ook nog eens gratis €1000 transactie-tegoed cadeau!

Beleggen in aandelenWaarin beleggen

Maar wat van écht beleggen, in aandelen, op de internationale beurzen?

Wanneer je beslist tussen beleggen in individuele aandelen in een bedrijfstak door het aankopen van een exchange-traded fund (ETF) dat toegang biedt aan die bedrijfstak, overweeg dan de mogelijk heden om je risico te beperkent. Misschien heb je al een bepaalde sector op het oog waarin je wilt investeren? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen tussen het kopen van aandelen of een exchange traded fund (ETF).

Een voorbeeld: de detailhandel is een groep waarin aandelen selectie wellicht betere kansen biedt dan het kopen van een ETF die de gehele sector dekt. Bedrijven in deze sector hebben de neiging om een ​​brede spreiding van opbrengsten te hebben op basis van de specifieke producten die ze voeren. Dit kan een kans creëren voor de inzichtelijke aandelen kiezer om het goed te doen.

Als de drijvende krachten achter de prestaties van het bedrijf moeilijker te begrijpen zijn, kun je beter een investering middels een ETF overwegen.  De biotechnologie-industrie is een goed voorbeeld, aangezien veel van deze bedrijven afhankelijk zijn van de succesvolle ontwikkeling en verkoop van een nieuw medicijn. Als de ontwikkeling van het nieuwe medicijn niet voldoet aan de verwachtingen in de reeks proeven of een instantie de medicijn aanvraag niet goedkeurt, ziet het bedrijf een sombere toekomst tegemoet. Aan de andere kant, als alles soepel verloopt kunnen investeerders in het zeer goed worden beloond in deze tak.

Beleggen in aandelen kun je het beste bij DEGIRO, een Nederlandse broker waar je tegen zeer scherpe tarieven zelf kunt beleggen. Klik hier voor meer informatie over beleggen bij DEGIRO.

Tips om tot je besluit te komen waarin beleggen

Voor alle beleggingen geld: kijk bij het kiezen van aandelen of een ETF naar het risico en het potentiële rendement dat kan worden behaald. Aandelen selectie biedt een voordeel ten opzichte van ETF’s wanneer de rendementen sterk uiteenlopen van het gemiddelde. En met aandelenselectie heb je de mogelijkheid om een ​​voordeel te behalen met je kennis van de branche of de voorraad.

Waar sommige mensen alleen chaos zien, zien anderen kansen. Hoewel de hoge volatiliteit van sommige aandelen en crypto valuta zoals Bitcoin sommige handelaren ervan weerhoudt hun geld erin te investeren, zien anderen het als een gemakkelijke en snelle manier om een ​​flink inkomen te verdienen – kopen als de prijzen laag zijn en verkopen als ze hoog zijn.

Hoewel een gebrek aan naleving van enige regelgeving of juridisch toezicht de crypto valutas meer flexibiliteit geven, zijn ze tegelijkertijd ook vatbaarder voor oplichting en fraude en is de kans kleiner dat dergelijke activiteiten kunnen worden vervolgd door instanties.

Erger nog is dat er voor slachtoffers van transactie fraude weinig hoop is om hun geld terug te krijgen, aangezien Bitcoin het vrijwel onmogelijk maakt om de dader ter verantwoording te roepen.

Uiteindelijk lijkt het beste advies voor een beginner om risico te spreiden in een beleggings portefeuille met verschillende active categorieën, zoals aandelen, obligaties en wellicht crypto of zelfs contanten. Het is een basis methode om je te beschermen tegen het risico dat je je geld verliest.

Hoe je vervolgens je vermogen over categorieën verdeelt, hangt af van waar in je leven je jezelf bevindt. Je moet jezelf sowieso twee vragen stellen: wat is mijn maximale tijdsduur voor mijn beleggingen en hoeveel risico kan ik eventueel aan.

Dus, waarin kunt u beleggen?

Tot slot moet gezegd worden dat beleggen ten allen tijde een zware klus zal blijven. Waar u ook bent en hoe groot uw kansen ook zijn, u heeft nooit de zekerheid dat u altijd winsten behaald. Van obligaties, futures, opties, derivaten, aandelen en goud of zilver. Denk goed na, volg mijn tips op en zorg er zo voor dat u goed wordt in het beleggen op de beurs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *