Waar kunt u nu het beste in beleggen?

Waar het beste in gaan beleggenVeel beleggers vragen zich af waar ze nu het beste in kunnen beleggen. Wij van Aandelenkopen.nl helpen u hiermee en beantwoorden deze vraag graag. Om de vraag te beantwoorden hebben we dit artikel in drie delen opgebouwd.

Mochten er naar aanleiding van dit artikel nog vragen zijn, dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Onze informatie mag niet worden opgevat als beleggingsadvies, we vinden het wel belangrijk om u te ondersteunen bij uw beleggingsbeslissingen.

 

Waar kunt u allemaal in beleggen?

U kunt talloze dingen doen met uw geld. Hieronder ziet u in grote lijnen de diverse mogelijkheden die u er met uw geld bestaan.

Zoals u ziet zijn er genoeg mogelijkheden, maar elke mogelijkheid heeft zo zijn voor- en nadelen. Wat van belang is, is dat u doorheeft dat er een flinke correlatie bestaat tussen risico en rendement. Als u gaat sparen bent u er vrijwel zeker van dat u geen risico loopt (tenzij u meer dan €100.000,- bij één bank heeft staan en deze bank failliet gaat). Bij sparen is het alleen wel zo dat u vrijwel geen rendement krijgt. De spaarrentes worden steeds lager en u moet ook nog eens vermogensrendementsheffing afdragen bij een bedrag van meer dan €21.330,-.

Derivaten zijn verreweg het meest risicovol. Denk hierbij aan opties, warrants, futures, turbo’s, speeders etc. Dit zijn allemaal risicovolle beleggingen, waarbij u uw gehele inleg kwijt kunt raken, tegelijkertijd bieden deze producten ook de mogelijkheid om een flink rendement te behalen. Pas als u echt goed doorheeft wat de beurs gaat doen is het verstandig om iets met derivaten te doen. Doe alleen maar wat met derivaten als u echt zeker bent van uw zaak en de inleg niet kan missen.

Tussen sparen en derivaten zitten meerdere mogelijkheden. Weeg ze allemaal voor uzelf af en zorg ervoor dat u zich goed voelt bij de keuze die u maakt. Een spreiding van beleggen in vastgoed, indexen, aandelen en grondstoffen is bijvoorbeeld een verstandig idee. Bij beleggen in vastgoed is het wel beter om dit alleen in een koophuis te doen, zodat u niet dubbel inzet op hetzelfde paard.

 

Welke beleggingen kunt u beter niet doen?

De afgelopen tijd zien we veel interessante, maar ook verontrustende ontwikkelingen. De beurs doet sowieso altijd al gekke dingen, maar de laatste tijd zien we een enorme verschuiving in beleggingskansen. Sparen of beleggen in obligaties is absoluut niet meer rendabel. De rentes die u hierbij kunt ontvangen zijn erg laag tot zelfs negatief. Het is dan ook verstandig om geen geld te stoppen in obligaties, of heel veel spaargeld aan te houden. Het is echter helaas wel zo dat pensioenfondsen volgens de regels altijd een flink gedeelte aan staatsobligaties moeten aanhouden, veel mensen beleggen dus wel in obligaties zonder hier inspraak over te hebben.

 

Waar kunt u het beste in beleggen?

Elke belegger heeft zo zijn eigen beleggingsdoel en beleggingshorizon en deze bepalen waar u het beste in kunt beleggen. Een beleggingsdoel is voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat u extra vermogen wilt opbouwen voor uw pensioen, het kan zijn dat u meer geld wilt hebben om uw droomhuis te kopen of het kan zijn dat u gewoon simpelweg rendement wilt behalen, zonder hierbij nog een echt bestedingsdoel aan toe te wijzen. Wat vooral belangrijk is, is dat er duidelijk moet zijn welk rendement u op jaarbasis wilt behalen. Als u een rendement van 3% wilt behalen, zult u een hele andere beleggingsstrategie moeten hebben dan iemand die een rendement van 10% wilt behalen.

Uw beleggingshorizon is een belangrijke  maatstaf om te bepalen waar u in zou moeten gaan beleggen. Als u een jonge belegger bent is het verstandig om veel risico te nemen en dus wat meer te gaan kijken naar beleggen in aandelen, valuta’s, grondstoffen en derivaten. Een groter risico lopen is als u jong bent nog niet zo erg, want dan heeft u ook nog jaren te gaan om eventuele verliezen te compenseren. Als u wat ouder bent moet u rekening gaan houden met uw pensioen. Het zou zonde zijn als u door risicovolle beleggingen bijvoorbeeld de helft van uw vermogen kwijt raakt. Zorg er dan ook voor dat u altijd kijkt hoeveel jaren er nog beschikbaar zijn om eventuele verliezen te compenseren.

Momenteel is het volgens analisten het verstandigste om in Europese aandelen te beleggen. Dit komt vooral door het opkoopprogramma van de ECB, dit programma ondersteunt Europese aandelen enorm en de komende tijd kunnen we hier nog flink van gaan profiteren. Denk bij het beleggen in aandelen vooral aan ondernemingen die uniek zijn en die een flinke positie in de markt hebben, maar tegelijkertijd toch ook nog veel groeimogelijkheden hebben. Beleg bijvoorbeeld in aandelen ING, Randstad, PostNL of Volkswagen.

 

Begin hier direct met beleggen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.