Wat zijn de voordelen bij beleggen?Voordelen van beleggen

Benieuwd naar de voordelen bij beleggen? Beleggen bestaat uit het handelen in aandelen, maar ook uit het handelen in de diverse derivaten en zelfs investeringen in ondernemingen buiten de beurs om. Het beleggen is wat dat betreft veel breder dan de handel in aandelen. Veel mensen denken bij het beleggen echter vooral aan aandelen, waardoor dit wel degelijk een belangrijke rol speelt. Het voordeel van beleggen heeft betrekking op het rendement dat u kunt maken, ten opzichte van bijvoorbeeld het sparen. Daarnaast kunt u zeggenschap krijgen in een onderneming door aandelen aan te kopen, of op de korte termijn speculeren en een aantrekkelijke koerswinst maken.

De voordelen van beleggen hebben wat dat betreft betrekking op de specifieke variant die u kiest. Wilt u op de lange termijn investeren in een onderneming en uw kapitaal veilig stellen, of wilt u aan de andere kant beleggen door te speculeren en dagelijks handelen om voor een maximaal rendement te zorgen? Wilt u beleggen in aandelenfondsen, of aan de andere kant in opties, futures en turbo’s? Het beleggen kan u een hoog rendement, een veilig kapitaal of zeggenschap in een onderneming opleveren, afhankelijk van waar u naar op zoek bent.

 

Beleggen in aandelen

Wilt u beleggen in aandelen? Dan kunt u rekenen op twee verschillende vormen van rendement. Het gaat allereerst om het koersrendement dat u kunt maken, indien u erin slaagt de aandelen op het juiste moment aan te kopen en aan de andere kant weer te verkopen. Ten tweede kunt u met verschillende aandelen een dividendrendement maken. Dit betekent dat u zeker bent van een bepaald rendement over de aandelen, nog los van een eventuele koerswinst. Dit zorgt er veelal voor dat de aandelen meer opleveren dan bijvoorbeeld een kapitaal op een spaarrekening.

 

Speculeren op de beurs

Aan de andere kant kunt u speculeren op de beurs en snel zorgen voor een aantrekkelijk rendement. Dit is een van de belangrijke voordelen bij beleggen, mits u er de tijd en kennis voor heeft om hier op de juiste manier mee om te gaan. Het is van belang om goed op te koersen te letten en daar direct op in te spelen. Zorg ervoor dat u de posities niet langer dan enkele uren tot een dag aanhoudt. Op die manier kunt u effectief speculeren op de beurs en profiteren van de voordelen bij beleggen, om een aantrekkelijk rendement te maken.

 

Rendement ten opzichte van sparen

De grootste voordelen bij beleggen zijn natuurlijk het rendement. Houd er aan de andere kant rekening mee dat dit altijd in verhouding staat tot het risico dat u loopt. U zorgt voor meer rendement dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zet, maar u loopt ook het risico dat u een negatief rendement maakt en juist geld zal verliezen. Het beleggen zal er op de lange termijn over het algemeen echter voor zorgen dat u een mooi rendement kunt maken, dat u met een spaarrekening niet had kunnen bereiken. De historische resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar laten wel positieve mogelijkheden zien.

De onderstaande afbeelding weergeeft het totale rendement dat kan worden behaald door te beleggen in verschillende categorieën. Aandelen hebben het meeste rendement opgeleverd.

Rentement op aandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *