Virtual Reality! Een hele goede belegging?

Beleggen in virtual reality

Virtual reality is een snelgroeiende sector in technologieland. Het wint steeds meer terrein en volgens velen heeft het de toekomst. Grote bedrijven investeren er veel geld in. Aankomende jaren zal het potentieel van virtual reality nog meer aan het licht komen. Er wordt verwacht dat tegen 2020 de markt voor virtual reality al 70 miljard dollar zal bedragen. Beleggen in virtual reality kan dan interessant zijn.

Als u wilt inspelen op deze trend, kan het de moeite waard zijn om eens goed te kijken naar de bedrijven die virtual reality gebruiken. De aandelen van deze bedrijven kunnen in de komende maanden behoorlijke stijgingen gaan vertonen. Het in het bezit krijgen van deze groeiaandelen kan dan zeker de moeite waard zijn. De CFD-broker Plus500 (*CFD service. 80,5% verliest geld) maakt het mogelijk om in dergelijke bedrijven te beleggen. Door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct beginnen.

 

Digitale schijnwerkelijkheid

Virtual reality is simpel gezegd een digitale schijnwerkelijkheid. Het is een kunstmatige, 3-dimensionale werkelijkheid die door de computer wordt gecreëerd. Het groeit zoals gezegd enorm snel en dat heeft mede te maken met de goede betaalbaarheid van producten voor virtual reality (denk aan smart phones, brillen en personal computers). Ook zijn er consumentenproducten zoals smart glasses. Ze kunnen zichtbare virtuele elementen toevoegen aan de fysieke werkelijkheid. Hierdoor ontstaat een verrijkte werkelijkheid.

VR wint populariteit

Verschillende soorten technologieën zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Soms bleef de populariteit en soms was het maar voor korte duur. In beide gevallen is het voor de belegger interessant. Er kan namelijk rendement op behaald worden. Zeker wanneer we het tijdig opmerken. Virtual reality is een technologie waar niemand omheen kan. Steeds meer bedrijven kijken naar de mogelijkheden voor virtual reality.

Grote Virtual reality bedrijven

Verschillende grote bedrijven zijn bezig om virtual reality nog meer op de markt te brengen. Voorbeelden zijn: Facebook, Amazon, Google en NVIDIA. Facebook is zo’n bedrijf wat al volop bezig is om virtual reality verder te ontwikkelen. Denk aan toepassingen zoals 360 graden video’s. NVIDIA heeft ook een dominante positie in de markt. Zo hebben ze o.a. de grafische processoren voor virtual reality. Ook heeft het bedrijf meer dan de helft van de GPU-markt in handen. Er zijn inmiddels ook al grafische kaarten die iedere laptop virtual reality compatibel maken.

Ontwikkeling platform

Bedrijven als Netflix en Amazon zijn ook bezig met de ontwikkeling van een platform dat een toevoeging is voor de content die aangeboden wordt. Er wordt bijvoorbeeld ingezet op 3D. De verwachting is dat virtual reality in de toekomst vooral gebruikt gaat worden voor entertainment. Wanneer de bedrijven verder komen met het ontwikkelen van de technologie, zal het meer toegepast worden op de vraag uit de markt.

 

VR-industrieën

Gaming was in de start en is nog steeds een industrie waar virtual reality toegepast wordt. Zo is Sony bijvoorbeeld met een virtual reality gameset voor de Playstation gekomen. Nintendo en Microsoft’s Xbox brachten aan het einde van vorig jaar ook een virtual reality systeem op de markt. Anno nu komt het ook steeds meer voor in de maakindustrie. De virtual reality mogelijkheden worden steeds omvangrijker. Zo zijn er ook toepassingen bij trainingen, in het ontwerpproces, in het onderhoud, in de verkoop en bij productielijnen. De engineeringssector is ook een behoorlijke groeimarkt.

De toekomst van virtual reality bedrijven

Virtual reality zal in de toekomst zeker verder ontwikkelen. In de tussentijd kan er al geprofiteerd worden van de populariteit wat het met zich meebrengt. Dit kan door te investeren in de juiste aandelen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die zich richten op o.a. de gaming industrie. Ubisoft is een bekende game ontwikkelaar. Nog steeds is dat een groeiend bedrijf, wat de gamer elk jaar opnieuw weet te verassen.

De technologie van virtual reality bestaat al een aantal jaar. Het is nu alleen nog wachten op de grote doorbraak op de consumentenmarkt. Deze doorbraak zal volgens experts snel gaan plaatsvinden. Al over een aantal maanden kunnen we de eerste VR-systemen gaan verwachten.

 

Inspelen op virtual reality?

Virtual reality brengt nog altijd veel veranderingen teweeg. De toegevoegde waarde van virtual reality lijkt alleen maar groter en groter te worden. Ook andere bedrijven kunnen inspelen op deze trend en als u als belegger de juiste bedrijven selecteert, kan het mogelijk zijn om flinke rendementen te behalen. Mocht u dit niet aan u voorbij willen laten gaan, dan is het goed om een goede start te maken. Maak eenvoudig uw persoonlijke account aan bij de CFD-broker Plus500 en start direct! *CFD service. 80,5% verliest geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *