Veilig beleggen

Leer hier alles over veilig beleggen!

Veilig beleggen in aandelenVeilig beleggen wordt ook wel defensief beleggen genoemd. In eerste instantie lijkt het niet erg interessant. Op de korte termijn is dit zeker waar, maar op de lange termijn kan u dit een degelijk rendement opleveren. De beleggingen op korte termijn beloven vaak een hoog, maar risicovol rendement. Zo kunt u snel veel geld verdienen, maar helaas is het ook mogelijk om snel geld te verliezen. Bij beleggen op lange termijn zijn de rendementen vaak lager, maar dus logischerwijs ook minder risicovol. Wanneer de beurs crasht zal u er met het bezit van dit soort “veiligere” aandelen beter voorstaan dan wanneer u op de korte termijn belegd. Enkele voorbeelden van veilige handelsmiddelen zijn edelmetalen als zilver en goud.

 

Veilige aandelen

Veel mensen denken bij de term “beleggen” ook direct aan de term “risico”. Dit is in zekere mate ook niet voor niets, maar u kunt wel veel doen om het risico te beperken. Wanneer u van plan bent om risicoarm te beleggen, dan moet u bij het aankopen van handelsproducten rekening houden met het risico. Risicoarme beleggingen zijn producten of zaken die men altijd nodig zal hebben. Denk hierbij aan nutsbedrijven (gas- en elektrabedrijven), voedselproducten en medicijnen (de farmacie). Ook deze bedrijven het tijdens een eventuele crash zwaar krijgen, maar deze zullen er niet heel erg op achteruit gaan.

 

Inkopen fysieke edelmetalen

Het kopen van edelmetalen is een erg veilige belegging. Al duizenden jaren hebben edelmetalen bewezen dat ze hun intrinsieke waarden behouden. Valuta heeft de mogelijkheid om een lagere waarde te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de hyperinflatie in de jaren 20, even na de Eerste Wereldoorlog. Hierbij werd het geld zo snel minder waard, dat 100.000.000.000.000 mark gelijk stond naar 312,50 dollar. Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar waardeverlies van valuta (inflatie) vind altijd en overal plaats.

Zilver en goud kennen deze ontwikkelingen niet in zulke mate. Ook edelmetalen kennen een koersverloop, maar deze zullen altijd hun waarde behouden. Het is dus erg veilig om hierin te gaan beleggen.

 

Blijf ten alle tijden up to date

Zorg ervoor dat u altijd op de hoogte ben van de financiële actualiteiten. Hierbij moet u zich dus ook voornamelijk richten op informatie met betrekking tot uw eigen handelsproducten. Wanneer u aandelen bezit van Phillips kunt u het beste goed kijken naar gepubliceerde jaarverslagen, cijfers, verwachtingen, etc. Op deze manier kunt u het beste verassingen voorkomen.

Naast publicaties van de partij zelf kunt u ook kijken naar artikelen of financiële programma’s over de partij. Internet is hierbij een belangrijke bron van informatie. Veel organisaties spelen tegenwoordig in op de opkomst van social media. Ook op Twitter en Facebook wordt er volop gespeculeerd en gediscussieerd over verschillende financiële ontwikkelingen en aspecten uit het bedrijfsleven.  Door het bijhouden van alle berichtgevingen en actualiteiten zal uw persoonlijke kennis en ontwikkeling er ook op voorruit gaan.

 

Beleg nooit in iets dat u niet begrijpt

Als u ergens in wenst te gaan beleggen, zorg er dan voor dat u duidelijk heeft waar de organisatie zichzelf mee bezig houd. Als u interesse heeft voor een bepaalde bedrijfstak, techniek of iets anders, zal het gemakkelijker zijn om hiervan op de hoogte te blijven.

Het veilig beleggen kan uitstekend worden gedaan bij de broker Plus500. Deze broker wordt door ontzettend veel beleggers gebruikt en heel veel mensen zijn hier dan ook erg tevreden over.

 

Geef een reactie