Wat is een ponzi scheme?

Ponzi piramide

Een ponzi scheme is een begrip dat regelmatig in de beleggingswereld wordt genoemd. Een ponzi scheme is een piramidespel dat als opzet heeft om zoveel mogelijk geld van investeerders af te troggelen. Oude investeerders krijgen het geld van nieuwe investeerders en om deze manier kan de financiële fraude soms best lang op een goede manier worden voortgezet. Uiteindelijk stort het hele verhaal in elkaar en zijn investeerders vaak al hun geld kwijt.

Het is slim om de beurswijsheid ‘there’s no free lunch‘ te onthouden. Als iets te mooi is om waar te zijn, kunt u het maar beter vermijden, want dan zou het zomaar eens een zware tegenvaller kunnen worden. Gegarandeerde rendementen zonder risico bestaan niet in deze wereld en het is dus verstandig om altijd op uw hoede te zijn als u een aanbod krijgt dat ongeloofwaardig overkomt.

 

Voorbeelden ponzi scheme

 

Hoe herken je een ponzi scheme?

Ook vandaag de dag bestaan er nog talloze ponzi schema’s waarbij veel mensen worden verleid om op een ‘eenvoudige manier’ geld te verdienen. Hoe herken je zulke financiële oplichtingen?

 

Tips!

We willen er echt voor waken dat u geen geld verliest door een ponzi scheme, piramidespel over andere oplichtingspraktijk. Als het om geld gaat is het sowieso verstandig om niemand te vertrouwen. Geld uitlenen is geen goed plan. Geld beleggen via andere bedrijven of instellingen kan ook dramatisch aflopen.

Zorg ervoor dat u het volgende altijd onthoudt: als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat vaak ook. ‘There’s no free lunch’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *