Periodiek beleggen kan zo…Periodiek beleggen

Verschillende brokers en banken komen de laatste tijd met producten die het periodiek beleggen mogelijk maken. Ze zorgen er op die manier voor dat u bijvoorbeeld iedere maand een bedrag in kunt leggen, waardoor het niet nodig is om hier direct met een groot kapitaal mee van start te gaan.

Wilt u iedere maand een relatief klein bedrag opzij zetten, of aan de andere kant nog wat geld achterhouden op een spaarrekening? In de beide gevallen kunt u aan de slag met het periodiek beleggen en zorgt u ervoor dat u op termijn een behoorlijk kapitaal in kunt zetten.

 

Relatief klein bedrag

Het periodiek beleggen doet u met een relatief klein bedrag per maand, waardoor u niet direct de grote stap hoeft te zetten om van start te gaan met het beleggen. In plaats daarvan heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om €20 per maand in te leggen. U zorgt er dan voor dat u steeds wat meer kunt gaan beleggen, bijvoorbeeld met behulp van het deel van uw inkomen dat u maandelijks beschikbaar heeft. Wilt u niet direct veel risico nemen, maar toch langzaamaan gaan beleggen? Ook dan vormt het periodiek beleggen een mogelijkheid om hier geleidelijk mee van start te gaan.

 

Automatisch beleggen

Periodiek beleggen is bij een aantal van de banken een methode om automatisch te beleggen. U heeft hier zelf maar weinig omkijken naar, aangezien u er automatisch voor kunt zorgen dat er iedere maand een aanvullend bedrag beschikbaar komt. U gebruikt dit in de meeste gevallen om te beleggen binnen bestaande fondsen. Dat betekent dat u bij het periodiek beleggen zelf geen aandelen uit hoeft te zoeken, het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven of u veel of juist weinig risico wilt nemen. De aanbieders van het periodiek beleggen kunnen er vervolgens voor zorgen dat u de juiste investeringen kunt doen, om een aantrekkelijk rendement te maken.

 

Passief en veiliger

Het grote voordeel van periodiek beleggen is dat u op een relatief veilige manier van start kunt gaan. Met name negatieve uitschieters aan het begin van uw beleggingen zullen minder heftig uitvallen. U belegt op dat moment met een relatief klein kapitaal, waardoor de kans een stuk kleiner is dat u te maken zal krijgen met een enorme tegenslag. Houd er rekening mee dat het positieve rendement aan de andere kant ook lager uit zal vallen. Bovendien vormt het periodiek beleggen een relatief passieve variant, waarbij u zelf nauwelijks omkijken heeft naar het aan- of verkopen van effecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *