Begin met beleggen voor pensioen!

Het gaat nog goed met de pensioenen van Nederland, maar dit duurt niet lang meer! Volgens onderzoek is de pensioenpot van Nederland al binnen 10 jaar voor de helft opgebruikt! Dit komt vooral omdat we allemaal ouder worden en de vergrijzing toeslaat. Zelfstandig beleggen voor pensioen lijkt nog de enige mogelijkheid te zijn om ervoor te zorgen dat u later ook een goed pensioen heeft.

Beleggen voor pensioen

 

Het pensioenprobleem…

Er is altijd al premie betaald voor een levensverwachting van zo’n 72 jaar. Tegenwoordig worden we echter zo’n 82 jaar of zelfs ouder. Dit zorgt ervoor dat de pensioenen door moeten worden betaald tot deze leeftijd. Doordat de vergrijzing toeslaat en er steeds minder werkende personen in verhouding tot gepensioneerde personen komen ontstaat er een probleem dat steeds groter zal worden. De pensioenfondsen kunnen de komende 20/25 jaar zeker nog wel aan de verplichtingen voldoen, maar na deze tijd wordt een goed pensioen steeds onzekerder.

De pensioenfondsen hebben twee mogelijkheden. De pensioenpremies moeten omhoog of de hoogte van de uitkeringen van pensioenen moet omlaag. Beide alternatieven zijn natuurlijk niet leuk, het zorgt dan ook voor veel koopkrachtverlies. Het kabinet wil dit dan natuurlijk ook kostte wat kost zien te voorkomen. Dit is alleen echter enorm lastig aangezien het pensioenprobleem dan steeds groter zal worden.

Het pensioenprobleem zal vooral voor jongeren gaan gelden. Het zal voor jongeren ontzettend lastig worden om nog een goed pensioen te kunnen krijgen die wat voorstelt. Hierdoor ontstaat er ook een grote onzekerheid over de financiële toekomst van Nederland. Wanneer er in het jaar 2050 bijvoorbeeld zo’n 2 miljoen Nederlanders zijn die niet kunnen rondkomen van het pensioen, zal dit grote gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.

 

Oplossing pensioenprobleem!

Vooral door jongeren moet er goed worden nagedacht over de toekomst van de pensioenen. Wanneer er wordt gekozen voor sparen op de bank is dit natuurlijk al goed, zorg er dus ook vooral voor dat u veel geld bijspaart. Zorg voor goede en grote buffers aan geld en eigen vermogen. Zorg er ook altijd voor dat u een overschot heeft en dat uw inkomsten dus groter zijn dan uw uitgaven.

Het sparen op de bank is echter ook niet altijd verstandig om te doen. De inflatie zorgt ervoor dat de rente die u over sparen ontvangt, weer als sneeuw voor de zon verdwijnt. Hierdoor is het dus ook geen goede oplossing om alleen maar aan sparen te doen. De koopkracht wordt van sparen niet groter, maar juist minder. De inflatie is enorm groot aan het worden, terwijl de spaarrente juist steeds lager wordt!

De enige goede oplossing, die echter wel risico’s met zich meebrengt, is het zelfstandig beleggen voor pensioen. Door aan beleggen voor pensioen te doen, zorgt u ervoor dat u over een lange periode grotere winsten maakt dan bij het sparen. Hierdoor is het mogelijk om dus met uw eigen geld te zorgen voor uw eigen pensioen. Zelfstandig beleggen voor pensioen zorgt voor een goede stabiele toekomst. Uiteraard zitten er risico’s aan beleggen voor pensioen, maar wanneer u niks doet, zult u een slechte oude dag gaan hebben! Dit is helaas de realiteit waar we in Nederland mee te maken hebben.

 

Beleggen bij een goede broker!

Als u gaat beleggen voor pensioen, zorg er dan voor dat u dit ook bij een goede broker doet. Neem een kijkje bij Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld). Deze broker is gespecialiseerd in het beleggen. U kunt dit al vanaf een erg klein bedrag doen. Bij Plus500 kan dit al vanaf €100,-. Zo kunt u kijken of het u lukt om winsten te behalen die zorgen voor meer zekerheid voor een goed pensioen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *