Neutraal beleggen

Leer hier alles over neutraal beleggen!Neutraal beleggen

Neutraal beleggen, wat betekent dat en wat heeft u eraan? Het kan u helpen om een bepaald rendement te realiseren, dat u bijvoorbeeld met het oog op de toekomst voor ogen heeft. Het ‘neutrale’ heeft betrekking op het risico dat u wenst te nemen. Wilt u bijvoorbeeld niet teveel risico nemen, om een pensioen veilig te stellen? Dan kan het neutraal beleggen een interessante keuze vormen. Houd er rekening mee dat het rendement op de lange termijn hoger uit kan vallen op het moment dat u gebruik maakt van een meer agressieve strategie.

 

Aandelen en obligaties

Het neutraal beleggen heeft betrekking op een evenwichtige verdeling tussen het beleggen in aandelen en het beleggen in obligaties. Traditioneel gezien brengen aandelen meer risico met zich mee. Het rendement ligt vaak wat hoger dan obligaties, maar de verliezen lopen ook verder op wanneer het een keer slecht gaat met een onderneming, de beurs of een totale economie. Wilt u graag neutraal beleggen? Dan kiest u voor een verdeling van 50% aandelen en daarnaast ook 50% obligaties. Deze relatief veilige keuze zorgt voor dat de verliezen mee zullen vallen, maar dat het rendement aan de andere kant ook wat gedempt zal zijn.

 

Risico en rendement

Bij het bepalen van een strategie voor het beleggen is het verstandig om na te denken over risico dat u wilt lopen, in vergelijking tot het rendement waar u op kunt rekenen. Bent u bijvoorbeeld bereid om veel risico te lopen? Dan is de kans groot dat het rendement uiteindelijk ook hoger uit zal vallen. Wilt u liever wat meer zekerheid, omdat u het geld op termijn hard nodig zal hebben? Houd er dan rekening mee dat het rendement ook lager uit zal vallen. Met het neutraal beleggen zorgt u voor een evenwichtige verdeling tussen het risico en het rendement.

 

Agressief beleggen

U kunt in vergelijking tot neutraal beleggen ook meer agressief beleggen. In dat geval kiest u bijvoorbeeld voor 70% aandelen, ten opzichte van 30% obligaties. Dit is vooral een interessante keuze wanneer u het geld de komende tientallen jaren wilt beleggen. Op de lange termijn leidt een meer agressieve strategie in de meeste gevallen tot een hoger rendement. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u het risico loopt grotere verliezen te leiden.

 

Defensief beleggen

Wilt u juist wat korter beleggen, of ziet u op tegen het risico dat het grote percentage aandelen met zich meebrengt? U kunt ook meer defensief dan neutraal beleggen, bijvoorbeeld door 30% in aandelen te investeren en daarnaast voor 70% gebruik te maken van obligaties. In dat geval loopt u aanzienlijk minder risico. Houd er echter rekening mee dat het rendement waarschijnlijk ook enkele procenten lager uit zal vallen, zeker op de langere termijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.