Google

Mobiel beleggen

Wilt u mobiel beleggen?

WiltMobiel beleggen u graag mobiel beleggen? Dit kan zowel voor- als nadelen met zich meebrengen, waardoor het verstandig is om daar goed over na te denken. Het mobiel beleggen leidt vooral tot een aantal voordelen, aangezien u altijd een overzicht van koersen heeft, u de mogelijkheid heeft om onderweg orders door te geven en u een waarschuwing kunt ontvangen wanneer een koers een bepaalde waarde bereikt.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het mobiel beleggen ook kan zorgen voor teveel aandacht voor de koersen, waardoor kleine verliezen psychologisch tot nare gevoelens leiden. Het mobiel beleggen is vooral geschikt wanneer u wilt speculeren met bepaalde aandelen. Er is minder sprake van toegevoegde waarde wanneer u op de meer lange termijn wilt beleggen, door daadwerkelijk te investeren.

 

Overzicht van koersen

Dankzij het mobiel beleggen kunt u op ieder gewenst moment een overzicht opvragen van de verschillende koersen. Wilt u weten hoe de aandelen die u bezit het doen, of nagaan of er zich wellicht een kans tot kopen voordoet? Deze informatie kan van waarde zijn op het moment dat u wilt speculeren en u zoekt naar een mogelijkheid om laag te kopen, of hoog te verkopen. Het overzicht van de koersen op uw mobiele telefoon zorgt ervoor dat u altijd goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

 

Orders doorgeven

Daarnaast kunt u dankzij het mobiel beleggen orders geven op het moment dat u onderweg bent. Ziet u dat een bepaalde koers sterk is gedaald en heeft u het idee dat deze vervolgens weer op zal krabbelen? Dan kunt u dankzij het mobiel beleggen eenvoudig doorgeven dat het aandeel graag aan wilt kopen. Aan de andere kant kunt u een bepaalde positie mobiel sluiten, bijvoorbeeld wanneer u merkt dat het herstel uitblijft. Dit betekent dat u de positie niet te lang aan hoeft te houden en u het verlies kunt beperken.

 

Waarschuwingen ontvangen

Daarnaast biedt het mobiel beleggen u de mogelijkheid om waarschuwingen te ontvangen, bijvoorbeeld op het moment dat een koers een bepaalde waarde doorbreekt. Wilt u een aandeel kopen wanneer het onder een bepaalde grens terecht komt, of levert een bepaalde hoogte u een aantrekkelijk rendement op? U kunt bij de online brokers automatische orders instellen, of gebruik maken van waarschuwingen om handmatig actie te kunnen ondernemen. U kunt er met de beide mogelijkheden voor zorgen dat u posities op tijd opent of sluit, om maximaal te kunnen profiteren van trends.

 

Risico van mobiel beleggen

Wilt u beleggen op de meer lange termijn? Dan is het wellicht niet  verstandig om gebruik te maken van het mobiel beleggen. In dat geval heeft u de mogelijkheid om de koers doorlopend in de gaten te houden. Kleine verliezen voelen psychologisch sterker negatief aan, dan kleine winsten positief aanvoelen. Dat kan leiden tot een negatief beeld, zelfs bij een neutrale of licht positieve stand van de aandelen die u bezit. Het mobiel beleggen levert dan wat teveel informatie op. In dat geval is het beter om slechts af en toe naar de koersen te kijken en de beleggingen verder vooral met rust te laten, in tegenstelling tot bij het speculeren met aandelen en effecten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Open een oefen-account

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.