Leer alles over indexbeleggen!

Wat is indexbeleggen nou preIndexbeleggencies? Wat heeft u hieraan? Hoe kunt u dit het beste doen? Waarom kiezen mensen voor indexbeleggen? Het is tenslotte een nieuwe trend, maar hoe kan dit? Is dit dan zo bijzonder?

Dit artikel zorgt ervoor dat u veel meer kennis krijgt over indexbeleggen en alles dat hiermee te maken heeft. Allereerst wordt uitgelegd wat indexbeleggen is, vervolgens worden een aantal van mijn winsten bij indexbeleggen verklaard. Uiteindelijk komt u er ook achter waarom indexbeleggen verstandig is.

 

Wat is indexbeleggen?

Het indexbeleggen zorgt ervoor dat u uw kansen spreidt en zo vergroot u ook uw winstkansen. Indexbeleggen is steeds populairder aan het worden en steeds meer beleggers zien de voordelen van het indexbeleggen. Als het over indexbeleggen gaat, dan wordt het vermogen dus ook belegd volgens de samenstelling van een financiële index.

Het is een manier van beleggen waarbij het gaat over een verzameling van effecten die representatief zijn voor een bepaald gedeelte van de markt. U kunt hierbij denken aan verschillende soorten indexen voor alle beleggingscategorieën. Voorbeelden hiervan zijn de aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. U heeft dan ook voorbeelden van de indexen denk eens aan de bekende AEX, de Dow Jones en niet te vergeten de Nasdaq.

 

Mijn resultaten met Indexbeleggen

In de maand december 2012 had ikzelf €3221,- verdiend door te beleggen in de index ”Dow Jones”. Door een positief bericht van de ECB steeg de Dow Jones een paar procent. Hierdoor was het voor mezelf mogelijk om een grote winst te behalen in één dag.

Het indexbeleggen doe ik bij de broker ”Plus500 *CFD service. 76,4% verliest geld”. Als het over de Indices gaat dan is het belangrijk te weten dat het wereldaandelenmarkten zijn zoals de Nasdaq en de Nikkei. Bij Plus500, een online makelaar in CFD’s en forex, kunt u met strakke spreads en een hoge hefboom, online handelen in belangrijke indices. U heeft hier de keuze uit tientallen indexen. U kunt dan ook beter kiezen uit een index dan een individueel aandeel. De koers fluctueert namelijk minder bij een index en zowel dalingen als stijgingen zijn lager. Het is ook mogelijk om aan indexbeleggen te doen bij Plus500 *CFD service. 76,4% verliest geld. Deze broker is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk.

 

Waarom indexbeleggen?

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van indexbeleggen. Ze kiezen hier graag voor omdat het minder risicovol is. Als u kiest voor een ruime spreiding, dan zorgt u dus voor een hogere stabiliteit van de portefeuille. Het heeft ook een aantal andere voordelen ten opzichte van het beleggen in bijv. individuele aandelen of beleggingsfondsen. Om te beginnen is het indexbeleggen een overzichtelijke manier van beleggen. Daarnaast is het ook transparant. U ziet precies wat u waar in gaat beleggen.

Een ander groot voordeel is dat indexbeleggen in veel gevallen goedkoper is dan wanneer u investeert in een beleggingsfonds. Om deze reden is het rendement in veel gevallen ook hoger. Op de langere termijn zijn er dus ook zeker verschillen te merken tussen het beleggen in een index en het beleggen in een beleggingsfonds.

Begin dus vandaag nog met indexbeleggen bij een broker. De bovengenoemde broker adviseer ik zeker en ze behoren dan ook tot de beste van de wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *