Wilt u gaan hefboombeleggen?Hefboombeleggen

Hefboombeleggen wint de laatste jaren sterfbok aan populariteit. Dit komt mede dankzij online brokers zoals Plus500 *CFD service. 80,5% verliest geld. U heeft bij deze broker de mogelijkheid om gebruik te maken van leverage, iets dat het beste kan worden vertaald als een hefboom. Bij hefboombeleggen is het mogelijk om met een klein bedrag een grote positie in een beleggingsproduct in te nemen. Dit zorgt ervoor dat u sneller winsten, maar ook sneller verliezen kunt realiseren. Het is bij de broker Plus500 *CFD service. 80,5% verliest geld mogelijk om te handelen met een maximale hefboom van 1:30.

Zoals u ziet is de hefboom op forex en indices erg groot. €1,- wordt maar liefst €30,- waard! Op deze manier hoeft er dus niet veel geld te worden geïnvesteerd om grote rendementen te boeken. Als u interesse heeft om te gaan beleggen met een hefboom, is het mogelijk om u hieronder direct aan te melden!

Hefboombeleggen kan hier! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Wat is hefboombeleggen?

Hefboombeleggen zorgt ervoor dat er relatief weinig eigen vermogen nodig is om toch grote winsten/verliezen te boeken. Veel beginnende beleggers vinden het moeilijk om te begrijpen hoe een hefboomeffect bij beleggen nou precies werkt. Om deze reden is het volgende voorbeeld uitgewerkt:

Willem heeft een beschikbaar bedrag van €100,- op zijn beleggingsrekening. Willem denkt dat KPN de komende dagen met 2% gaat stijgen. Bij de broker Plus500 is het mogelijk om in aandelen te beleggen met een hefboom van 5. Door de hefboom zal Willem in staat zijn om €100,- x 5 = €500,- in KPN te investeren. Bij een stijging van 2% verdient Willem €10,-. Willem heeft nu €110,- op zijn beleggingsrekening en heeft een rendement van 10% gerealiseerd!

Let op: Bij sommige brokers kunt u ook meer verliezen dan uw eigen inzet. Er bestaat hierbij een kans dat u schulden maakt. Bij Plus500 wordt met een margin call gewerkt. Hierdoor kunt u nooit meer verliezen dan uw eigen inleg.

Beleggen met een hefboom zorgt ervoor dat zowel winsten als verliezen sneller worden gerealiseerd. Vooral voor korte termijn beleggers is het erg interessant om gebruik te maken van een hefboom. Hefboombeleggen kan ook erg interessant zijn wanneer een bedrijf met kwartaalcijfers komt. Als u ervan overtuigd bent dat cijfers mee- of tegenvallen, kunt u hier leuke rendementen mee behalen. Hefboombeleggen is overigens niet mogelijk met gewone aandelen. U zult gebruik moeten maken van derivaten zoals opties of cfd’s.

 

Voordelen  en nadelen

Hefboombeleggen stelt de belegger in staat om in een korte tijd een enorme winst te realiseren. Met een kleine investering kan het al mogelijk zijn om rendementen te boeken, waar normaal veel meer kapitaal voor nodig zou zijn. Als u koersen op de juiste manier kunt analyseren en als u het aan het rechte eind heeft, is het mogelijk om mooie rendementen te realiseren, die u anders niet zou kunnen behalen.

Het gebruik maken van een hefboomwerking brengt belangrijke risico’s met zich mee. Wanneer de koers niet uw kant op gaat, zult u veel harder geld gaan verliezen. Zorg er bij het hefboombeleggen daarom altijd voor dat u goed op de hoogte bent van de risico’s die u neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *